Можете ли да отплатите студентске кредите у једном паушалном износу?

ДОБИТЕ ИНФОРМАЦИЈЕ НА

  • Отклањање дугова: Савети како да брзо отплатите студентске кредите

  • Уштеда новца: Савети о томе како да снизите камату на студентске кредите

  • Смањење уплата: Савети о томе како да добијете ниже месечне уплате студентског кредита

Можете користити паушални износ за отплату или отплату студентских кредита. Никада не постоје казне за превремену отплату савезних или приватних студентских кредита.

Уштедећете време и камату ако можете да отплатите студентске кредите у једном паушалном износу. Али пре него што то учините, уверите се да не постоји боља употреба за тај новац - као што је стварање вашег фонда за хитне случајеве.

» ВИШЕ: Да ли отплаћујете студентске кредите или инвестирате?

Треба ли платити паушални износ студентског кредита?

Пре него што извршите једнократну исплату студентског кредита, дајте предност да тај новац уложите у фонд за хитне случајеве, штедњу за пензију и дуг са високим каматама, као што су кредитне картице.

Ако сте означили та поља, паушална исплата може имати смисла ако желите да спречите капитализацију камате или превремено отплатите студентске кредите.

На пример, рецимо да дугујете 30.000 долара уз камату од 6% на 10 година. Ако ставите 5.000 долара на те зајмове, завршили бисте отплату 26 месеци раније и уштедели отприлике 3.600 долара на камати.

Ако не можете да приуштите паушални износ, било каква додатна уплата помаже. У горе наведеном сценарију, додавање 50 УСД вашим плаћањима би скратило рок од 20 месеци и уштедело би отприлике 1.600 УСД на камати.

Друге стратегије, као што је рефинансирање код приватног зајмодавца по нижој каматној стопи, могу вам уштедети новац, а да не плаћате више.

» ВИШЕ: Најбољи кредитори за рефинансирање за брзо отплату студентских кредита

Калкулатор паушалног плаћања студентског кредита

Како извршити паушалну исплату студентских кредита

  • Ако сте спремни да отплатите зајам: Контактирајте свог сервисера да бисте добили понуду за отплату кредита. Ово ће детаљно навести тачан износ који ће вам требати да отплатите своје студентске кредите у једном паушалном износу од датума исплате.

  • Ако желите да срушите свој дуг: Реците свом сервисеру да примени паушални износ на стање вашег кредита. Ако имате више од једног кредита, можда ћете желети да дате додатна упутства на основу тога који кредит желите да отплатите први.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here