Можете ли рефинансирати студентске кредите Саллие Мае?

Саллие Мае нуди приватне студентске кредите студентима, постдипломцима и родитељима. Ако сте узели Саллие Мае кредите да бисте платили колеџ, можете - и вероватно бисте требали - рефинансирати ако ће вам то уштедјети новац.

Зајмопримци више не могу рефинансирати кредите директно код Саллие Мае. Али можда ћете моћи да рефинансирате код Навиента, сервисера студентских кредита који је некада био део Саллие Мае, ако сте већ његов клијент.

Без обзира ко је ваш сервисер, најбоље је да рефинансирате студентске зајмове од компаније која вам понуди најбољу понуду.

» ВИШЕ: Најбоље компаније за рефинансирање студентских кредита

Да ли треба да рефинансирате зајмове Саллие Мае?

Када рефинансирате студентске кредите, губите све погодности везане за ваш постојећи кредит. Студентски зајмови Саллие Мае нуде неке функције које зајмодавци не могу рефинансирати, укључујући:

  • Одлагања плаћања. Саллие Мае вам омогућава да одложите плаћања ако се вратите у школу или започнете одговарајући стаж, боравак или стипендију. Саллие Мае такође нуди војно одлагање.

  • Привремено смањена плаћања. Саллие Мае има постепени период отплате који вам омогућава да плаћате само камату током 12 месеци. Ова опција није доступна након прве године отплате.

  • Издање супотписника. Ако ваш зајам Саллие Мае има супотписника, можете га ослободити обавезе након што извршите 12 благовремених плаћања. Тај временски оквир је краћи од оних које нуде многи зајмодавци за рефинансирање.

Ако планирате да искористите било коју од ових функција, сачекајте да рефинансирате своје кредите или се уверите да ваш нови кредитор нуди сличан програм. Иначе, постоји мали недостатак ако рефинансирате зајмове Саллие Мае или рефинансирате приватне зајмове од било ког другог зајмодавца.

Приватним зајмовима скоро увек недостају заштите и погодности које долазе са савезним студентским зајмовима, као што су планови отплате засновани на приходима и програми опроста зајма. Дакле, ако можете да се квалификујете за нижу каматну стопу, рефинансирање је обично закуцавање.

Док Саллие Мае нуди само приватне студентске зајмове, сервисирала је савезне студентске кредите до 2014. године, када је Навиент створен. Ако желите да рефинансирате зајмове Саллие Мае пре 2014. године, проверите да ли су федерални или приватни пре него што наставите.

» ВИШЕ: Да ли треба да рефинансирате савезне студентске кредите?

Колико би вам рефинансирање зајмова Саллие Мае могло уштедјети

Саллие Мае нуди приватне студентске кредите са фиксном и варијабилном стопом. Тренутно, његове фиксне стопе су 3.5% - 12.6% и његове променљиве стопе су 1.13% - 11.23%.

Рецимо да имате каматну стопу од 8.44% и дугују 4.300 долара, просечни дуг за приватни студентски зајам на основу података Института за приступ и успех факултетима. Платили бисте укупно 6.382 долара на 10-годишњи план отплате. Рефинансирање од 5% би смањило тај укупан износ на 5.473 долара, уштедећи отприлике 900 долара.

Уштедели бисте више ако се квалификујете за стопу нижу од 5% или рефинансирате зајмове Саллие Мае са стањем већим од 4300 УСД, као што су они за правни факултет или медицински факултет, на пример. Зајмопримцима је обично потребан кредитни резултат од најмање 600 и стабилан извор прихода за рефинансирање, или ко-потписник који испуњава те критеријуме.

Процијените колико би вам рефинансирање могло уштедјети

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here