Можете ли рефинансирати студентске кредите?

Форбеаранце се ускоро завршава исплата федералног студентског зајма поново почиње након јануара. 31, 2022. Размотрите све опције пре него што рефикујете. Знајте своје опције

Можете рефинансирати студентске кредите ако испуњавате критеријуме подобности зајмодавца. Захтеви се разликују у зависности од зајмодавца, али ви или ко-потписник ће обично требати следеће да бисте се квалификовали:

  • Прихватљиви студентски кредити.

  • Кредитни резултат од најмање 600.

  • Довољан приход да покријете све своје дугове.

  • Диплома са квалификованог колеџа.

Многи зајмодавци ће вас преквалификовати за рефинансирање студентског кредита путем меке провере кредита. Ово неће утицати на ваш кредитни резултат и обавестиће вас да ли можете да рефинансирате студентске кредите пре него што се званично пријавите.

» ВИШЕ: Упоредите прилагођене понуде за рефинансирање студентског кредита

Које студентске кредите можете рефинансирати?

Можете рефинансирати и савезне и приватне студентске кредите - чак и ако сте их претходно консолидовали или рефинансирали. Не постоји ограничење колико пута можете рефинансирати.

Неће сви зајмодавци рефинансирати савезне ПЛУС зајмове, али већина то чини. Мање вам омогућава да пренесете родитељски ПЛУС зајам на име детета. Ако је то ваш циљ, проверите да ли зајмодавац то дозвољава пре него што се пријавите.

» ВИШЕ: Најбољи родитељ ПЛУС зајмодавци за рефинансирање

Не можете пренети приватне зајмове на савезну владу; можете рефинансирати само код приватног зајмодавца. То значи да ћете изгубити приступ програмима као што су отплата заснована на приходима и опрост кредита рефинансирањем савезних студентских кредита. Размислите да ли ће вам ове опције требати пре рефинансирања.

Рефинансирање приватних студентских зајмова може бити безначајно ако се квалификујете за нижу стопу јер нећете изгубити погодности државног зајма.

Процијените своју потенцијалну уштеду за рефинансирање

Да ли имате право на рефинансирање студентских кредита?

Без обзира да ли рефинансирате савезне студентске зајмове, приватне студентске зајмове или комбинацију оба, зајмодавци траже зајмопримце који имају:

  • Добар кредит. Обично вам је потребан кредитни резултат који је најмање 600. Многи зајмодавци служе зајмопримцима који имају резултате од 700-их или више. Ако имате лошу кредитну способност, можда ћете и даље моћи да рефинансирате са супотписником који испуњава критеријуме зајмодавца.

  • Историја отплате кредита на време. Зајмодавци ће вероватно копати у ваш кредитни извештај како би пронашли доказе да сте редовно плаћали своје дугове у прошлости.

  • Довољан приход да платите своје дугове. Можете рефинансирати са ниским приходима, али зајмодавци ће желети да буду сигурни да можете да отплатите нови зајам. Потребан однос дуга и прихода за рефинансирање студентског кредита је генерално 50% или мање. ДТИ од 20% или мање је одличан.

Зајмодавци ће имати и друге критеријуме подобности. На пример, већина неће одобрити не-У.С. грађани или стални становници без супотписника. Продиги Финанце је значајан изузетак, који нуди рефинансирање међународним дипломцима који раде у Сједињеним Државама.

» ВИШЕ: Како рефинансирати студентске кредите у 7 корака

Можете ли рефинансирати студентске кредите док сте још у школи?

Већина зајмодаваца вам неће дозволити да рефинансирате студентске кредите док сте још у школи. Ако зајмодавац то дозволи, можда ћете морати да будете близу дипломирања да бисте се квалификовали и вероватно ћете морати одмах да почнете да отплаћујете.

Обично морате већ завршити или напустити факултет да бисте рефинансирали своје кредите. А неки зајмодавци захтевају да сте дипломирали са најмање дипломом. Већина зајмодаваца за рефинансирање такође неће прихватити кандидате који нису похађали школу која је овлашћена да прима доларе савезне помоћи.

» ВИШЕ: Зајмодавци који ће рефинансирати кредите зајмопримцима без дипломе

За већину људи, рефинансирање након завршетка школе има смисла: даје вам времена да добијете посао и изградите кредитну евиденцију и евиденцију плаћања која је потребна да бисте се квалификовали за најбољу могућу стопу.

Ако имате одличан кредит и брзо пронађете посао након дипломирања који више него покрива ваше рачуне, има смисла да рефинансирате што је пре могуће. Што раније добијете нижу стопу, више ћете моћи да уштедите.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here