Можете ли да узмете субвенционисане кредите за постдипломске школе?

Не можете добити субвенционисане кредите за постдипломске школе. Некада сте могли да узимате ове зајмове — за које влада плаћа камату док сте у школи — али субвенционисани кредити за студенте дипломаца су укинути 1. јула 2012. Студенти основних студија и даље могу добити субвенционисане кредите.

Федерални несубвенционисани кредити су доступни ако сте уписани на постдипломске студије најмање пола радног времена. Прво исцрпите ове кредите ако требате да узмете зајмове за дипломиране студенте. Док ће несубвенционисани кредити коштати више од субвенционисаних кредита, они су вероватно и даље најјефтинија доступна опција.

» ВИШЕ: Шта је постдипломска школа?

Можете ли добити кредит за родитеље ПЛУС за постдипломске школе?

Зајмови за родитеље ПЛУС нису доступни за постдипломске школе. Ове кредите могу добити само родитељи студената основних студија. Дипломирани студенти могу да узму зајмове за дипломце ПЛУС. Ово су као зајмови за родитеље ПЛУС, али на име ученика, а не на родитељско.

Родитељи који желе да помогну у плаћању виших диплома могу узети или заједно потписати кредите за приватне постдипломске школе за своју децу. Приватни студентски кредити имају ниже накнаде од ПЛУС кредита и могу имати ниже каматне стопе, у зависности од ваше кредитне историје.

Али одлучивање за приватни зајам значи одрицање од бенефиција као што су отплата заснована на приходима и опрост зајма у јавној служби. Пре него што дате ПЛУС кредите, размислите да ли ће вам требати те опције на основу ваше дипломе и каријере.

Колико новца можете добити за постдипломске студије?

Ограничења позајмљивања за дипломиране студенте могу се разликовати у зависности од врсте кредита, као и од тога колико новца сте узели као студент:

  • Федерални субвенционисани и несубвенционисани кредити. Дипломирани студенти не испуњавају услове за субвенционисане кредите, али могу да позајмљују до 20.500 долара годишње у федералним несубвенционисаним кредитима. Не можете добити више од 138.000 долара у несубвенционисаним и субвенционисаним кредитима укупно, укључујући све кредите које сте узели као студент.

  • Федерални дипломирани ПЛУС кредити. Не постоји одређено годишње или доживотно ограничење у доларима за град ПЛУС кредите. Можете да позајмите до званичних трошкова похађања ваше школе, умањених за другу помоћ коју сте добили. На пример, ако је ваш трошак похађања био 70.000 долара, а ви сте добили 30.000 долара путем стипендије и несубвенционисаних зајмова, могли бисте да узмете 40.000 долара у зајму за град ПЛУС.

  • Приватни дипломски студентски кредити. Колико новца можете добити зависиће од зајмодавца. Многи ограничавају ваше годишње задуживање по цени похађања, слично као код град ПЛУС кредита, али имају збирна ограничења трајања. Ти износи могу зависити од ваше дипломе. На пример, можете да позајмите више од Цитизенс банке ако желите да стекнете стручну диплому у односу на академску.

» ВИШЕ: Колико студентског кредита могу да добијем?

Студенти се такође могу квалификовати за друге облике финансијске помоћи за постдипломске школе, укључујући грантове, стипендије, стипендије и помоћ послодавца за школарину.

Како узети савезне кредите за постдипломске студије

Можете се пријавити за савезне студентске зајмове за постдипломске школе подношењем бесплатне апликације за савезну студентску помоћ или ФАФСА. Дипломирани студенти не морају да укључују податке о приходима својих родитеља у ФАФСА.

Ваша школа ће вам послати писмо о додели финансијске помоћи на основу вашег ФАФСА. Чак и ако то писмо о награди укључује зајам за дипломце ПЛУС, и даље ћете морати да поднесете посебну пријаву да бисте добили ово финансирање.

» ВИШЕ: Како добити студентски кредит

Не смете да имате лошу кредитну историју да бисте узели ПЛУС зајам за постдипломске студије. Ако не испуњавате услове због своје кредитне способности, можете да уложите жалбу на ову одлуку или да се поново пријавите са квалификованим жирантом. Жирант, као супотписник, делиће одговорност за ПЛУС зајам. Сви дипломирани студенти могу добити несубвенционисане кредите, без обзира на кредит.

Ако желите да узмете приватни дипломски студентски кредит, пријавите се директно код зајмодавца. Можда ће вам требати супотписник да бисте се квалификовали.

Који студентски зајам је прави за вас?

Просечан дуг студентског кредита само за постдипломске школе је 71.000 долара, према најновијим подацима Националног центра за статистику образовања. Али неки студенти преузимају много више за напредне дипломе; зубари у просеку дугују 292.169 долара, на пример.

Федерални зајмови су обично најбољи избор када плаћате постдипломске студије, јер програми попут планова заснованих на приходима могу помоћи да се плаћања могу управљати. Међутим, ако имате добру кредитну способност и улазите у професију са јаким потенцијалом зараде, приватни зајмови могу дугорочно коштати мање.

Многи зајмодавци нуде студентске кредите за постдипломске школе. Неки такође имају програме зајма за одређене професионалне дипломе. Процените све своје опције да бисте добили најбољу могућу понуду.

  • Најбољи кредити за медицинске школе.

  • Најбољи кредити за правну школу.

  • Најбољи МБА студентски кредити.

  • Најбољи кредити за ветеринарске школе.

  • Најбољи апотекарски школски кредити.

Пошто субвенционисани кредити нису доступни за дипломиране студенте, камата ће се наплаћивати ако одлучите да не плаћате док сте уписани. Ако можете да уложите део плате или стипендије постдипломцима на исплату само камата, можете да избегнете повећање износа који дугујете.

» ВИШЕ: Како добити студентски кредит за здравствене струке

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here