Можете ли пренети километре између Америке и Аљаске?

Због партнерства са авио-компанијама, путници могу искористити миље за летове партнерских авио-компанија за путовања на дестинације широм света. На пример, сада можете да искористите миље Аљаске да бисте летели Катар Аирваис-ом до Малдива или искористили америчке миље да бисте летели Аир Тахити Нуи летовима до Тахитија.

Међутим, постоји ограничење флексибилности ових програма. Партнерства са авио-компанијама обично не дозвољавају путницима да преносе километре између програма. Уместо тога, ограничени сте на откуп миља са тим одређеним партнерским програмом. Дакле, ако се надате да ћете пренети миље са Аљаске на америчке или обрнуто, постоје неке ствари које ћете желети да знате.

Можете ли да пребаците миље Америцан Аирлинеса на Аљаску?

Америцан Аирлинес ААдвантаге миље се не могу пренети на миље Аласка Аирлинес План километраже. Не само да не можете пренети миље са америчке на Аљаску, већ се америчке миље не могу пренети ни на једну другу авио-компанију или програм лојалности хотела.

Уместо тога, ограничени сте на откуп миља компаније Америцан Аирлинес за:

 • Летови на Америцан Аирлинес-у (или његовим партнерима, укључујући Аласка Аирлинес).

 • Надоградња километраже.

 • Резервација аутомобила, хотела или одмора.

 • Чланства у салону Адмиралс Цлуб.

 • Резервације седишта.

 • ВИП третман кроз програм Америцан Аирлинес Фиве Стар.

Или, ако не желите да откупите миље за путовања, можете да искористите миље за часописе или за добротворне донације.

Међутим, само зато што не можете да претворите своје ААдвантаге миље у миље Аласка Плана миље путем трансфера не значи да не можете да користите америчке миље за путовања Аласка Аирлинес-ом.

» Сазнајте више: Како функционишу авио миље?

Резервација летова за Аљаску са америчким миљама

Ево како можете да искористите ААдвантаге миље за летове на Аљасци иако не можете директно да пренесете ААдвантаге миље Америцан Аирлинес на Аљаску.

Када тражите лет на сајту или у апликацији Америцан Аирлинес-а, изаберите „Искористи миље“.” Резултати претраге ће укључивати наградна путовања на било ком доступном лету партнера авио-компаније, а ви можете да изаберете да филтрирате резултате за летове Аласка Аирлинес-а. Одатле, наставите са уобичајеним процесом резервације да резервишете лет за Аљаску са својим ААдвантаге миљама.

Пошто су обе авиокомпаније чланице Оневорлд алијансе, откупи ће се заснивати на ААдвантаге листи награда за Оневорлд партнере.

 • Унутар суседних 48 У.С. државе или Канаде. Летите Аласка Аирлинес-ом за 12.500 ААдвантаге миља у сваком правцу у економској или 25.000 миља у оба правца у првој класи — која се шифрира као пословна класа ради откупа награда. Или летите до Хаваја 22.500 миља у оба смера за економичност или 55.000 миља за пословну/прву класу.

 • Између суседних У.С. и Аљаска. Можете резервисати лет Аласка Аирлинес-а за 15.000 ААдвантаге миља у оба смера у економској или 30.000 миља у сваком правцу у првој/пословној класи. (То би могло изгледати мало стрмо за лет између западне обале и Аљаске, али можете га упарити и са летом са источне обале по истој цени.)

 • Суседни У.С. и Кариби, Мексико и Централна Америка. Летите Аласка Аирлинес-ом за 17.500 ААдвантаге миља у економској или 27.500 миља у пословној/првој класи у оба смера.

Можете ли пренети миље са Аљаске на Америцан?

Слично, миље Аљаске плана километраже не могу се пренети на ААдвантаге миље Америцан Аирлинес-а. Као и код Американаца, чланови Аљаске не могу пренети миље Плана километраже на било коју другу авиокомпанију или програм лојалности хотела.

Да поновимо: иако ове две компаније постоје као партнерске авио-компаније (као, можете резервисати лет код партнера преко сајта за резервацију другог), оне нису партнери за трансфер. То значи да не можете да преносите своје бодове између два програма лојалности.

Штреберски савет: Аљаска је један од десетак програма авио-компанија и хотела које можете пратити преко Поинтса.цом. За неколико програма који учествују можете користити бодове.цом за "размену" поена између програма. Међутим, чланови Аљаског плана за километражу тренутно не могу да пренесу бодове на амерички или било који други авио-компанијски или хотелски програм преко поена.цом.

Чак и без трансфера на ААдвантаге, чланови Плана миља могу да откупе миље Аласка Аирлинес-а за наградне летове на Аљасци или њеним партнерским авио-компанијама (укључујући америчку). Миље се такође могу искористити за резервације хотела, да бисте добили попуст на готовинске карте, да бисте надоградили на прву класу на летовима за Аљаску, да бисте купили часописе или донирали добротворне организације.

» Сазнајте више: Најбољи начини да искористите своје награде за путовање у несигурној економији

Резервација америчких летова са Аљаском миљама

Да користите миље за Аљаску да резервишете амерички лет, изаберите „Користи миље“ док тражите лет на сајту или у апликацији Аласка Аирлинес-а. Резултати ће укључивати наградна путовања на било ком доступном лету партнерске авио-компаније, а резултате можете филтрирати за летове Америцан Аирлинес-а. Изаберите амерички наградни лет који желите да резервишете и наставите са процесом резервације да бисте користили своје миље за Аљаску.

Стопе откупа плана за километражу за Аљаску зависе од партнерске авио компаније којом летите и између којих региона путујете. Ево како се та откупљења кваре:

 • Цонтинентал У.С., Аљаска, Хаваји и Канада. Летите Америцан Аирлинес за 12.500 миља за Аљаску у оба смера у економској или 25.000 миља у оба смера у пословној/првој класи. Или летите на Хаваје за 22.500 миља у економској или 40.000 миља у пословној класи.

 • Кариби, Централна Америка или Мексико. Летите Америцан Аирлинес за 17.500 миља у оба смера у економској или 27.500 миља у оба смера у пословној/првој класи.

 • Европа. Искористите само 22.500 миља на Аљасци у економској, 57.500 миља у пословној класи или 85.000 миља у првој класи да бисте летели Америцан Аирлинес-ом са миљама Плана миља.

 • Азија. Летите америчким летовима до Јапана или Кореје почевши од 32.500 миља за Аљаску у оба смера у економској класи, 60.000 миља у сваком правцу у пословној класи и 80.000 миља у оба смера у првој класи. Алтернативно, можете летети из Америке у Кину, Хонг Конг или друге делове Азије почевши од 35.000 миља за Аљаску у оба смера у економској класи, 70.000 миља у оба смера у пословној класи и 110.000 миља у сваком правцу у првој класи.

 • Океанија. Летите Америцан Аирлинес-ом до Аустралије или Новог Зеланда (ако можете да пронађете ове ретке наградне летове) за 40.000 миља за Аљаску у оба смера у економској класи, 80.000 миља у оба смера у пословној класи и 110.000 миља у сваком правцу у првој класи.

Хак за напредне поене: Зарадите Аљаске и америчке миље на другим местима

И Америцан Аирлинес и Аласка Аирлинес нуде одличне кредитне картице за зараду авио миља. Међутим, ако се осећате заглављени са авио миљама које не знате како да искористите, размислите о промени стратегије зараде. Уместо да зарађујете авио миље директно преко сваке одређене авио-компаније, можда ћете желети да зарадите преносиве поене.

Постоји пет главних програма преносивих поена:

 • Награде за чланство у Америцан Екпресс-у: 17 авио-компанија и три партнера за лојалност хотела.

 • Цапитал Оне Милес: 16 авио-компанија и два лојална партнера хотела.

 • Цхасе Ултимате Ревардс®: 11 авио-компанија и три партнера за лојалност хотела.

 • Цити ТханкИоу Поинтс: 17 авио-компанија и један партнер за лојалност хотела (укључујући Америцан Аирлинес као привременог партнера).

 • Марриотт Бонвои: 40 партнера лојалности авио-компаније.

Тип за штреберке: Од преносивих валута, само Марриотт Бонвои дозвољава трансфер бодова и у Америку и на Аљаску. Чланови Бонвои-а могу пренети бодове било којој авио-компанији у односу 3:1. Осим тога, можете зарадити бонус од 5.000 миља за пренос најмање 60.000 поена. То значи да би трансфер од 60.000 поена донео 25.000 аљаских или америчких миља.

Такође имате опције када летите. Пошто су Американци и Аљаска партнери, можете да кредитирате америчке летове у Аласка Милеаге План или летове за Аљаску у Америцан Аирлинес ААдвантаге. Исто важи и за летове других партнерских авио-компанија. Избор миља које авиокомпаније ћете зарадити од својих летова може бити компликован, али нека истраживања се заиста могу исплатити.

» Сазнајте више: Најбољи програми лојалности за авио компаније и хотеле ове године

Не можете да преносите километре између Америке и Аљаске, али можете да користите бодове код било које авио компаније да резервишете летове код друге

Нажалост, већина програма авио-компаније не дозвољава трансфере до програма других авио-компанија или хотела. Дакле, не, не можете пренети миље са Аљаске на Америку или са Америке на Аљаску. Међутим, путници могу да откупе миље на Аљасци за летове америчким и обрнуто. И имате могућност да зарадите миље од летова на разним авио-компанијама кроз Оневорлд алијансу.

Само пажљиво бирајте када зарађујете миље директно преко авио-компанија или преко партнера за трансфер, јер ћете бити ограничени у томе како можете да искористите те миље.

Како да максимизирате своје награде

Желите путну кредитну картицу која даје приоритет ономе што вам је важно. Ево наших избора за најбоље путне кредитне картице 2021, укључујући оне најбоље за:

 • Флексибилност, трансфер поена и велики бонус: Цхасе Саппхире Преферред® картица

 • Без годишње накнаде: кредитна картица Банк оф Америца® Травел Ревардс

 • Паушалне награде за путовања: Цапитал Оне Вентуре Ревардс кредитна картица 

 • Бонус награде за путовања и врхунске погодности: Цхасе Саппхире Ресерве®

 • Луксузне погодности: Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а

 • Пословни путници: Инк Бусинесс Преферред® кредитна картица

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here