Можете ли користити лични зајам за отплату студентских кредита?

ДОБИТЕ ИНФОРМАЦИЈЕ НА

  • Отклањање дугова: Савети како да брзо отплатите студентске кредите

  • Уштеда новца: Савети о томе како да снизите камату на студентске кредите

  • Смањење уплата: Савети о томе како да добијете ниже месечне уплате студентског кредита

Многи зајмодавци вам неће дозволити да користите лични зајам за отплату студентских кредита. Али чак и да јесу, вероватно не бисте желели.

Лични зајмови обично долазе са вишим каматним стопама и краћим роковима отплате од студентских кредита. Ако тражите зајам за консолидацију или отплату студентског дуга, уместо тога рефинансирајте у други студентски зајам.

» ВИШЕ: Најбољи кредитори за рефинансирање за брзо отплату студентских кредита

Можете ли платити студентске кредите личним кредитом?

Када узмете лични зајам, зајмодавац обично шаље новац директно вама. Затим можете користити тај новац да платите скоро све - осим за већину трошкова образовања.

Можете користити лични зајам за трошкове живота док сте у школи, али то је скупа опција. Остали трошкови факултета, као што су школарине и накнаде, обично не испуњавају услове за финансирање. Већина зајмодаваца каже да не можете користити ни њихове личне зајмове за отплату постојећих студентских кредита.

То је зато што зајмодавци морају да испуне додатне прописе да би понудили „студентске“ кредите, укључујући федералне стандарде наведене у Закону о високом образовању. Не испуњавају сви лични кредити ове критеријуме.

Постоје изузеци: На пример, онлајн зајмодавац Упстарт каже да се његови лични зајмови могу користити за трошкове образовања, али не у свакој држави. Прва републичка банка нуди личну кредитну линију, која је варијанта личног зајма, коју можете користити за рефинансирање студентских кредита.

Ако нисте сигурни да ли можете да користите лични зајам за отплату студентских кредита, проверите услове и одредбе зајмодавца. Одређени производи за рефинансирање студентског кредита ће бити означени као такви и слати своје приходе директно вашем сервисеру за кредите.

» ВИШЕ: Калкулатор отплате студентског кредита

Треба ли користити лични зајам за отплату студентских кредита?

Можете користити лични зајам за консолидацију дуга по нижој каматној стопи да бисте уштедели новац. Али ти кредити су намењени комбиновању дугова са високим каматама, попут више кредитних картица.

Зајмови за консолидацију дуга разликују се од приватних студентских зајмова, познатих и као рефинансирање. Ево зашто је рефинансирање обично боља опција за квалификоване зајмопримце:

  • Ниже камате. Стопе на личне кредите могу се кретати од око 6% до 36%, док стопе рефинансирања студентских кредита тренутно износе око 3% до 7%. То значи да ако можете да се квалификујете за рефинансирање, вероватно ћете добити бољу каматну стопу - и као резултат тога платити мање - него са личним кредитом.

  • Дужи рокови отплате. Већина личних кредита нуди рокове отплате између две и седам година. За приватне студентске кредите, рок од пет година је често минимум. Краћи рок може звучати привлачно јер бисте раније отплатили кредите. Али суочићете се са већим месечним рачунима који би били додатно надувани због високе каматне стопе личног зајма.

  • Боље пореске олакшице. Можете одбити камату на студентски зајам, до 2.500 долара, од свог опорезивог прихода сваке године када отплаћујете одговарајуће студентске зајмове. Камате на личне зајмове не испуњавају услове за сличну пореску олакшицу.

Лични зајмови имају једну предност у односу на студентске: могу се избрисати као и већина других необезбеђених дугова током стечајног поступка. Док се студентски зајмови могу одбацити и банкротом, за то је потребан додатни корак који може бити тежак и скуп.

Процијените своју уштеду за рефинансирање студентског кредита

Други начини отплате студентских кредита

Обично ће вам требати кредитни резултат од најмање 600, стабилан приход и довољно новца да покријете своје месечне трошкове за рефинансирање студентских кредита.

Ако не можете да се квалификујете за рефинансирање, лични зајам вероватно није решење за отплату студентских кредита.

Лични зајмови су доступни ако имате лошу кредитну способност, али зајмопримци са лошим кредитима могу очекивати стопе изнад 25%. То би их учинило далеко скупљим од ваших постојећих студентских кредита.

Уместо тога, можете покушати рефинансирати са супотписником или сачекати док не будете у јачој финансијској позицији. Док то радите, додатне стратегије могу да умањују ваш дуг, као што је плаћање сваке две недеље и смањење каматне стопе уписом у аутоматска плаћања.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here