Цапитал Оне нуди бесплатне кредитне резултате свима

Многи издаваоци кредитних картица нуде бесплатне кредитне резултате својим власницима картица, али Цапитал Оне је бољи: нуди бесплатне кредитне резултате свима.

Цапитал Оне каже да ће свако, власник картице или не, моћи да подеси налог на новом ребрендираном ЦредитВисе веб локацији или да оде у иТунес или Андроид продавницу апликација и бесплатно преузме мобилну апликацију. Док многи издаваоци картица и веб-сајтови нуде бесплатне кредитне резултате својим клијентима, Цапитал Оне је прва велика банка која је бесплатне резултате учинила доступним јавности. Његов оригинални кредитни резултат, тада назван „Цредит Трацкер“, објављен је 2014.

„Након лансирања корисницима картице Цапитал Оне, видели смо невероватан ангажман и залагање за алатку“, каже Ангела Соломон, портпаролка Цапитал Оне. „Желимо да се људи врате када је у питању њихов кредит, и да им помогнемо да разумеју, побољшају и прате свој кредитни резултат.”

Саопштење Цапитал Оне долази две године након што је Биро за финансијску заштиту потрошача препоручио да врхунске компаније за кредитне картице обезбеде бесплатне кредитне оцене својим клијентима. Многи издаваоци то сада раде, иако ниједан раније није проширио понуду на не-клијенте.

» ВИШЕ: Које кредитне картице дају бесплатне ФИЦО резултате?

ЦредитВисе карактеристике

ЦредитВисе нуди ове функције јавности:

  • Кредитна оцена: ТрансУнион ВантагеСцоре 3.0

  • Симулатор: Прилагодљива алатка вам омогућава да видите како безбројне финансијске одлуке могу утицати на ваш ТрансУнион ВантагеСцоре.

  • Обавештења: Обавештава вас када се ваш резултат промени.

  • Резиме резултата: Рашчлањује ваш резултат према кључним факторима — правовременим исплатама и износу расположивог кредита који се користи, на пример — и оцењује вас за сваки од њих.

  • Историја: Приказује успоне и падове вашег резултата на линијском графикону.

  • Доступност: Морате да имате најмање 18 година и да имате важећи број социјалног осигурања да бисте користили апликацију.

» ВИШЕ: НердВаллетове најбоље кредитне картице Цапитал Оне

Како се ЦредитВисе слаже

У поређењу са другим бесплатним производима за праћење кредита, ЦредитВисе даје предност дубини него ширини. Нуди само један кредитни резултат, од ТрансУниона, али његов кредитни симулатор је међу најсвеобухватнијим које смо видели.

Уз кредитни симулатор, можете да бирате било коју комбинацију од 17 догађаја који утичу на кредит. На пример, могли бисте да видите шта би се могло догодити са вашим резултатом ако сте отказали своју најстарију картицу. Или можете да видите шта би могло да се деси са вашим резултатом ако откажете своју најстарију картицу и наплатите 517 УСД са другог налога и касните са плаћањем 30 дана. Необично је видети кредитни симулатор који је тако прилагодљив.

„Људи су желели да виде како ће одређене одлуке утицати на њихов кредит“, каже Соломон. „Када смо дизајнирали апликацију, заиста смо желели да демистификујемо шта улази у кредитне резултате.”

Као и многе бесплатне услуге кредитног оцењивања, ЦредитВисе не нуди ФИЦО резултате, које користи већина зајмодаваца, али нуди ВантагеСцоре 3.0 резултата, који су засновани на сличним факторима. ВантагеСцоре користи седам од 10 највећих банака, према веб-сајту ВантагеСцоре.

Највећи недостатак апликације ЦредитВисе је што вам даје само један кредитни резултат из једног бироа. Ако желите да знате своје ФИЦО резултате или Екпериан или Екуифак ВантагеСцорес, мораћете да потражите на другом месту.

» ВИШЕ: Сазнајте о разликама између резултата

Почетак тренда?

У основи, одлука Цапитал Оне да кредитне резултате учини доступним свима је маркетиншки потез прилагођен потрошачима. Ако крене, велике банке би могле следити њихов пример. Цапитал Оне има користи од промене, јер ће вероватно привући више саобраћаја на свој сајт и помоћи у неговању позитивних односа са милионима потенцијалних клијената. У међувремену, то је победа за потрошаче, који могу бесплатно да буду информисани о свом кредиту без потребе да се региструју за одређену кредитну картицу или финансијски производ.

Ако сте заинтересовани само за ФИЦО резултате, ЦредитВисе није за вас. Али ако желите да детаљно погледате како одлуке које донесете данас могу утицати на ваш кредит у будућности, вреди проверити.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here