Цапитал Оне Спарк Милес вс. Пожељно је Цхасе Инк: Која пословна путна картица је најбоља?

Награде

Цапитал Оне Спарк Милес за посао је једноставан када је у питању стицање награда. Власници картица добијају неограничене 2 миље по потрошеном долару за сваку куповину. Сваки поен вреди пени када се искористи за путовање.

Са Инк Бусинесс Преферред® кредитном картицом, ствари постају компликованије, али и исплативије у правим ситуацијама. Картица нуди 3 бода по долару на првих 150.000 долара потрошених на комбиноване куповине годишње на телефон, Интернет и услуге кабловске телевизије; путовања; поштарина; и оглашавање на друштвеним мрежама и претраживачима. Све остале куповине зарађују неограничен 1 поен по долару. Бодови вреде 1.25 центи по комаду када се искористи за путовања резервисана преко Цхасе Ултимате Ревардс и 1 цент за већину других употреба. Дакле, стопа награда за ову картицу може бити чак 3.75%.

Победник: Зависи од ваше потрошње

Ако потрошите много у оквиру бонус категорија кредитне картице Инк Бусинесс Преферред®, добићете много више вредности од те картице него од Цапитал Оне Спарк Милес фор Бусинесс. Али ако ваши трошкови углавном падају ван тих категорија, Цапитал Оне Спарк Милес фор Бусинесс је бољи избор.

Флексибилност откупа

Многе путне картице захтевају да своје бодове или миље искористите код одређене авио компаније или хотела, што вам даје ограничене могућности.

Са Цапитал Оне Спарк Милес фор Бусинесс, можете или да искористите своје миље директно резервацијом путовања преко портала за путовања Цапитал Оне или можете да користите картицу за плаћање путовања, а затим искористите своје миље за потпун или делимичан кредит на изводу против куповине. Не постоји минимални износ за откуп да бисте добили пуни кредит за куповину; делимично откупљивање почиње од 2.500 миља, или 25 долара. Такође можете да искористите за повраћај готовине, али ово није добра опција јер ћете добити само пола цента по миљи у односу на цео цент када користите за путовање.

Уз Инк Бусинесс Преферред® кредитну картицу, можете да резервишете путовање са поенима преко алатке за резервације Ултимате Ревардс. Такође можете да пренесете своје бодове на једног од Цхасе-ових 11 туристичких партнера (погледајте листу овде) или да их искористите за готовину по 1 цент по боду.

Победник: Цапитал Оне Спарк Милес фор Бусинесс

Ако желите да искористите за путовање — што је цела поента ношења путне карте — Цапитал Оне Спарк Милес фор Бусинесс нуди онолико флексибилности колико можете да тражите у путној картици. Осим тога, нисте везани за алатку за резервацију картице. Ако нађете бољу понуду негде другде, идите на то и искористите своје миље за кредит на изводу.

Ипак, постоји вредност у ономе што нуди Инк Бусинесс Преферред® кредитна картица. На пример, ако не планирате да путујете неко време и треба вам мало готовине, његова вредност откупа по поен за поврат новца је двоструко већа од Цапитал Оне Спарк Милес фор Бусинесс који нуди. Његови партнери за трансфер такође могу бити драгоцени ако можете да добијете добар откуп за лет или боравак у хотелу.

Накнаде

Једина разлика долази у првој години: Цапитал Оне Спарк Милес фор Бусинесс има годишњу накнаду од 0 УСД за увод за прву годину, затим 95 УСД. Инк Бусинесс Преферред® кредитна картица наплаћује 95 УСД годишње.

Ниједна картица не наплаћује провизију за иностране трансакције. Инк Бусинесс Преферред® кредитна картица наплаћује накнаду за пренос биланса од 5%, док Цапитал Оне Спарк Милес фор Бусинесс нема накнаду за пренос биланса.

Победник: Цапитал Оне Спарк Милес фор Бусинесс

Ако вам је највећи приоритет смањење износа који плаћате у виду накнада, Цапитал Оне Спарк Милес за пословање је боља опклада. Међутим, одрицање од годишње накнаде за прву годину не мора да је чини бољим избором за све. Инк Бусинесс Преферред® кредитна картица више него надокнађује накнаду за прву годину са својим бонусом за регистрацију. У наредним годинама, накнаду ћете надокнадити са нешто више од 2.500 УСД годишње потрошње у категоријама бонуса (под претпоставком да искористите за 1.25 центи по боду).

Каматна стопа

Иако препоручујемо да у потпуности отплатите свој износ сваког месеца, то можда није увек могуће. Ове две картице се овде прилично једнако подударају:

  • Текући АПР је 20.99% варијабилни АПР за Цапитал Оне Спарк миље за пословање.

  • Текући АПР је 15.99%-20.99% варијабилни АПР за Инк Бусинесс Преферред® кредитну картицу.

Победник: Зависи од вашег кредита

Ако имате кредит у стерлингу, можете добити бољу камату уз Инк Бусинесс Преферред® кредитну картицу. Међутим, ако имате само добар кредит, можда ће вам бити боље са Цапитал Оне Спарк Милес фор Бусинесс, јер се његова стопа не мења на основу вашег кредита.

Правите свој избор

Не постоји свеобухватни победник. На крају, природа вашег пословања и његови трошкови ће одредити која картица је најбоља за вас.

Гледајући обе картице једна поред друге без променљивих, Инк Бусинесс Преферред® кредитна картица може да понуди много више вредности унапред и дугорочно.

Али ако ваше предузеће не троши према категоријама бонуса, гледате на 1.Стопа награда од 25% на већину ваших куповина када их искористите за путовање (не укључујући било какву вредност коју можете добити преношењем поена на партнера Ултимате Ревардс). У том случају, боље вам је са Цапитал Оне Спарк Милес фор Бусинесс и његовом стопом награде од 2% за све.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here