Цапитал Оне Вентуре вс. Цхасе Саппхире Преферред: Саппхире сија мало светлије

Цхасе Саппхире Преферред® картица и кредитна картица Цапитал Оне Вентуре Ревардс не пружају мноштво погодности које бисте добили са ултра-премиум путним картицама, али обе нуде поприличну вредност захваљујући великодушној регистрацији бонусе и релативно скромне годишње накнаде.

Кредитна картица Цапитал Оне Вентуре Ревардс истиче се по томе што је једноставна за коришћење, али Цхасе Саппхире Преферред® картица је мало испред јер бодови које заради вреде 25% више када их искористите за путовање кроз Цхасе. Ако носите друге картице које зарађују Цхасе Ултимате Ревардс® бодове, као што су Цхасе Фреедом Флек℠ или Цхасе Фреедом Унлимитед®, можете пренети поене на своју Цхасе Саппхире Преферред® картицу да бисте их искористили за ту вишу стопу.

Ево како да одлучите шта је право за вас.

» ВИШЕ: Најбоље путне кредитне картице НердВаллет-а

На први поглед

Цхасе Саппхире Преферред® картица

Кредитна картица Цапитал Оне Вентуре Ревардс

Комплетни детаљи картице и линк за пријаву:

НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање узима у обзир врсту картице која се прегледа (као што је повраћај готовине, путовања или трансфер стања) и тарифе картице, накнаде, награде и друге карактеристике. Сазнајте више

ИЛИ Прочитајте наш комплетан уреднички преглед

Комплетни детаљи картице и линк за пријаву:

НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање узима у обзир врсту картице која се прегледа (као што је повраћај готовине, путовања или трансфер стања) и тарифе картице, накнаде, награде и друге карактеристике. Сазнајте више

ИЛИ Прочитајте наш комплетан уреднички преглед

Годишња накнада

$95.

$95.

Бонус за регистрацију

Зарадите 60.000 бонус поена након што потрошите 4.000 долара на куповине у прва 3 месеца од отварања налога. То је 750 УСД за путовања када искористите Цхасе Ултимате Ревардс®.

Уживајте у једнократном бонусу од 60.000 миља када потрошите 3.000 долара на куповине у року од 3 месеца од отварања налога.

Награде

 • 5 поена за сваки долар потрошен на сва путовања купљена преко Цхасе Ултимате Ревардс®.

 • 3 поена за сваки долар потрошен на обедовање (укључујући услуге доставе које испуњавају услове и храну за понети).

 • 3 поена за сваки долар потрошен на одабране услуге стримовања.

 • 3 поена за сваки долар потрошен на куповину намирница на мрежи (не укључујући Таргет, Валмарт и велепродајне клубове).

 • 2 поена за сваки долар потрошен на путовање које није купљено преко Цхасе Ултимате Ревардс®.

 • 1 поен за сваки долар потрошен на друге куповине.

 • До марта 2022: 5 поена за сваки долар потрошен на Лифт.

Бодови вреде 1.25 центи по комаду када се искористи за путовање кроз Цхасе Ултимате Ревардс®.

 • 5 миља за 1 долар потрошен на хотеле и аутомобиле за изнајмљивање резервисане преко Цапитал Оне Травел.

 • 2 миље за сваки долар потрошен на све друге куповине.

Друге погодности путовања

 • Преносни пунктови авио-компанијама и хотелским партнерима.

 • Заштита путовања укључујући осигурање аутомобила за изнајмљивање, отказивање путовања, покриће прекида или кашњења и покриће кашњења пртљага.

 • Преносни пунктови авио-компанијама и хотелским партнерима.

 • До 100 УСД кредита за покривање Глобал Ентри или ТСА прецхецк.

 • Изнајмљивање аутомобила и осигурање од незгоде приликом путовања.

Накнада за иностране трансакције

Ниједан.

Ниједан.

Зашто је Цхасе Саппхире Преферред® картица боља за већину људи

Цхасе Саппхире Преферред® картица има веће могућности за зараду поена, у зависности од ваше потрошње. Генерално, поени Цхасе Ултимате Ревардс® вреде по 1 цент. Али ако их искористите за путовање резервисано преко Цхасе-а, њихова вредност расте на 1.25 центи по комаду. То ефективно чини ваше награде 2.5% на путовања и оброке и 1.25% на све остало. То је такође избор ако сте тип који тежи да извуче максималну вредност из својих награда, посебно зато што поене зарађене на неким другим Цхасе картицама можете пренети на Цхасе Саппхире Преферред® картицу, повећавајући своју залиху награда.

Штреберски савет: Цхасе сада нуди функцију „Вратите себи“ која омогућава власницима картица да искористе бодове за кредит на изводу за одређене куповине по истим повишеним вредностима које обично добијају само када користе за путовање.

Цхасе се такође може похвалити неким великим партнерима за трансфер, укључујући ЈетБлуе, Соутхвест, Унитед и Марриотт Бонвои.

А ако сте икада доживели да се планови путовања потпуно распадају, ценићете уграђену заштиту за путовања:

 • Осигурање за отказивање и прекид путовања: Добијте надокнаду до 10.000 долара по особи и 20.000 долара по путовању ако морате да откажете или идите кући раније због покривеног разлога као што је болест или лоше време.

 • Покриће изнајмљивања аутомобила: Примарно осигурање од судара и крађе.

 • Осигурање од кашњења пртљага: Добијте до 100 долара дневно за пет дана за куповину одеће и тоалетних потрепштина ако ваш пртљаг касни.

 • Надокнада за кашњење путовања: Ако касните више од 12 сати или морате да останете преко ноћи, покривени сте до 500 УСД по карти на вашој резервацији за оброке и смештај.

 • Хитна помоћ: Ово је од помоћи ако доживите хитан случај током путовања. Бићете одговорни за трошкове свих услуга за које се одлучите.

Кредитна картица Цапитал Оне Вентуре Ревардс нуди покриће за изнајмљивање аутомобила и осигурање од незгоде на путовању, што је корисно, али не иде даље од тога.

» ВИШЕ: 11 предности кредитне картице Цапитал Оне Вентуре Ревардс

Ко би можда више волео кредитну картицу Цапитал Оне Вентуре Ревардс

Кредитна картица Цапитал Оне Вентуре Ревардс је изузетно једноставна картица за коришћење. Не само да зарађујете 2 миље за сваки долар на свим куповинама, тако да нема потребе да пратите категорије потрошње, већ је искоришћавање за путовање једноставно као и захтевање кредита на изводу када користите функцију брисања куповине. Цапитал Оне сматра да се куповине од следећих трговаца рачунају као путовања: авио-компаније, хотели, железничке линије, агенције за изнајмљивање аутомобила, услуге лимузина, аутобуске линије, линије за крстарење, такси такси, путничке агенције и временски дери. Миље вреде по један цент када се искористе за путовање.

Такође можете пренети миље на више од десетина програма лојалности авио-компанија и хотела, али Цапитал Оне нуди само ЈетБлуе као домаћег партнера.

Можете пренети Цапитал Оне миље на друге Цапитал Оне картице које зарађују миље, укључујући кредитну картицу Цапитал Оне ВентуреОне Ревардс и Цапитал Оне Спарк миље за посао, што је дефинитивна предност. Такође можете пренети новчане награде на Цапитал Оне картице које зарађују миље.

» ВИШЕ: Цапитал Оне Милес: Како програм функционише

Коју картицу треба да добијете?

Обе картице имају своје предности, али Цхасе Саппхире Преферред® картица је благо напреднија због своје веће стопе откупа поена, робусне листе партнера за трансфер и свеобухватне заштите приликом путовања. Ако бисте једноставно више волели флексибилност да резервишете како год желите и касније плаћате наградама, кредитна картица Цапитал Оне Вентуре Ревардс је вероватно већа ваша брзина.

» ВИШЕ: Како одабрати путну кредитну картицу

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here