Кредитне картице са повратом готовине боље од путних картица за већину Американаца, открива анализа истраживања“,

Рећи да Американци уживају у путовањима може бити потцењивање. Према новој анкети НердВаллет-а, коју је Харис Полл спровео онлајн у мају 2016, 84% Американаца је путовало у последњих 12 месеци. И док многи од ових потрошача плаћају своја путовања кредитним картицама — 64% то ради за превоз, а 58% за смештај — можда ће пропустити вредне награде ако изаберу путну картицу уместо картице за повраћај новца.

Тако је: кредитне картице за путовања нису нужно најбоља опција, чак ни за путнике. У многим случајевима, потрошач би могао да добије већу вредност коришћењем картице за повраћај новца, а затим коришћењем готовинских награда за плаћање путних трошкова.

НердВаллетово истраживање о више од 2.000 У.С. одрасли од 18 и више година питали су о њиховим навикама на путовању и трошењу, као и о коришћењу кредитне картице. Такође смо израчунали вредности награда за 21 популарну кредитну картицу за путовања и поврат новца у односу на просечну потрошњу потрошача. Ево шта је наша анализа открила:

 • Домаћи путници који троше мање од 8.600 долара годишње на путовања зарађују више награда са картицом за повраћај новца него картицом за награде за путовања.

 • Американци који путују у иностранство најмање једном годишње имају тенденцију да уштеде више са картицом за награде за путовања, због разлике у вредности награда и чињенице да путне картице обично не наплаћују накнаде за иностране трансакције.

 • Миленијалци путују колико и друге генерације, али само око половина је платило своје последње путовање кредитном картицом (54% је платило превоз кредитном картицом и 47% платило смештај).

Путне кредитне картице често нису најбоља опција за путнике

Домаћи путници који троше мање од 8.600 долара годишње на путне трошкове зарадили би веће укупне награде са картицом за повраћај новца него путном картицом.

Скоро једна петина Американаца (19%) има најмање једну путну кредитну картицу, показало је истраживање, али у зависности од њихових путних навика, то можда није најбоља опција. Домаћи путници, осим ако не потроше више од 8.600 долара на путовања сваке године током пет година, заправо би било боље да користе кредитну картицу са повратом готовине, под претпоставком да просечни нивои потрошње на друге трошкове састављају Биро за статистику рада.

Што дуже људи држе картицу – и дуже је боље јер је просечна старост кредитних рачуна урачуната у модел ФИЦО кредитног бодовања – то ће више морати да потроше на путовања да би оправдали кредитну картицу за награду за путовање. У просеку, путне картице нуде веће бонусе за регистрацију у првој години него картице за повраћај новца; стога, путне карте доносе највише награда за већину људи у првих неколико година. Међутим, како време пролази, популарне картице за повраћај новца постаће вредније за многе потрошаче због високих сталних стопа награда и генерално ниских накнада.

Ево разлике у потребним путним трошковима за потрошаче који планирају да своје картице задрже дуже од пет година:

Дужина времена коришћења кредитне картице

Минимална годишња потрошња на путовања потребна да би се оправдала путна кредитна картица

5 година

$8,600

7 година

$13,300

10 година

$16,700

Према нашем истраживању, Американци који су путовали у последњих 12 месеци и потрошили новац на путовања, годишње троше у просеку 3.127 долара на путовања. На овом нивоу потрошње, картица са повратом готовине доноси додатних 20 долара.15 награда сваке године у поређењу са путном картом. Ова разлика постаје израженија што се кредитна картица дуже користи, јер се велики бонус за регистрацију смањује у ретровизору:

Дужина времена коришћења кредитне картице

Разлика у годишњим наградама зарађеним за просечну потрошњу на путовању (3.127 УСД)

5 година

$20.15

7 година

$38.31

10 година

$51.94

Наравно, кредитне картице су више него награде. Потрошачи треба да размотре да ли користе друге погодности које често нуде путне картице, али не и картице за повраћај новца. На пример, они који проверавају пртљаг током лета могу да се одлуче за ко-брендирану авио-картицу, јер такве картице обично дају власницима картице бесплатне чекиране торбе. Али многи Американци не лете - 60% у анкети је рекло да нису путовали авионом у последњих 12 месеци. Такви потрошачи не би искористили ове погодности и стога би требало да користе картицу за повраћај новца.

Сеан МцКуаи, стални стручњак за кредитне картице НердВаллет-а, каже: „Већина Американаца би требало да се одлучи за поврат новца, али увек постоје изузеци. Ако путујете у иностранство, ако потрошите више од 8.600 долара на путовања годишње, ако користите погодности путовања као што је бесплатан пртљаг или ако имате тенденцију да отварате нове картице сваке године или две, размислите о кредитној картици за награде за путовања. У супротном, поврат новца ће резултирати вишим стопама награда које су такође флексибилније — награде које се могу користити за било шта, укључујући путовања.”

Одлазак у иностранство? Не заборавите своју наградну картицу

Американцима који путују у иностранство у просеку најмање једном годишње, често је боље са кредитном картицом за награду за путовање због виших вредности поена и без накнаде за иностране трансакције.

Више од четвртине Американаца (26%) путује у иностранство најмање једном годишње, у просеку, показало је истраживање. За ове потрошаче, путна кредитна картица је вероватно прави пут. Постоје два разлога за ово: Стопе откупа миља или поена за међународна путовања повећавају вредност награда, а већина кредитних картица са повратом готовине наплаћује накнаду за иностране трансакције од 3% за куповине у иностранству.

Узимајући у обзир просечну путну потрошњу оних који су путовали у последњих 12 месеци — 3.127 долара — потрошач који путује у иностранство могао би да уштеди до 120 долара између награда и накнада тако што ће се одлучити за картицу са наградама за путовања:

 • Путна карта за овог потрошача би у просеку зарадила 26 долара.05 више годишње у наградама од картице за повраћај новца.

 • Ако се цео буџет путовања потроши у иностранство, потрошач би уштедео додатних 93 долара.81, уз претпоставку накнаде за иностране трансакције од 3%.

МцКуаи каже: „Чак и међу путним кредитним картицама, побрините се да добијете праву картицу која одговара вашем профилу потрошње и путовања. Постоје две главне врсте картица, свака са различитим нивоима погодности и флексибилности: Традиционалне путне карте, са утиснутим брендом авио компаније или хотела, обично имају најбоље погодности, али најмање флексибилности. Опште путне карте, које прикупљају бодове које можете потрошити на многе путничке брендове, нуде мање погодности, али имају већу флексибилност. Измерите колико су те погодности и флексибилност вредне за вас.”

Миленијумци доста путују, али зарађују мање од награда за кредитне картице

Миленијалци путују колико и друге генерације, али само око половине плаћа путовања кредитном картицом. Друга половина пропушта потенцијално вредне награде.

Међу миленијалима (узраста од 18 до 34 године), 86% је рекло да је путовало у последњих 12 месеци, а 32% путује у иностранство најмање једном годишње, у просеку. Они такође држе под контролом своју путну потрошњу. Миленијалци имају најнижу просечну годишњу потрошњу на путовању међу генерацијама: они који су путовали у последњих 12 месеци и пријавили да троше новац на путовања имали су у просеку 1.972 долара годишње путне трошкове — у поређењу са 3.770 долара које је потрошила генерација Ксерс и 3.439 долара коју су провели бејби бумери.

Сјајно је што ова старосна група може штедљиво уживати у путовањима, али само око половине зарађује награде на овим путовањима: 54% миленијалаца који су путовали у последњих 12 месеци платило је превоз на последњем путовању са кредитном картицом, а 47% је платило смештај кредитном картицом. Поређења ради, 79% оних од 65 и више година платило је превоз на последњем путовању кредитном картицом, а 73% је тако платило преноћиште.

Више је вероватно да ће миленијалци плаћати готовином од оних који имају 45 и више година (53% у односу на. 38%, респективно) или са дебитном картицом од оних који имају 55 и више година (46% наспрам. 20%, респективно), вероватно зато што пуна трећина миленијалаца (33%) не поседује ниједну кредитну картицу. Више од четвртине миленијалаца (27%) има најмање једну картицу за повраћај новца, а само 13% има картицу за награду за путовање.

На основу просечне потрошње, просечан миленијалац који путује могао би да ужива у наградама од 343 УСД годишње са картицом за повраћај новца, што је 25 УСД више него са картицом за награду за путовања — и 343 УСД више него што он или она сада добијају користећи дебитну картицу.

Методологија истраживања

Ово истраживање је спроведено онлајн у Сједињеним Државама од стране Харрис Полл у име НердВаллет-а од 23. до 25. маја 2016. године, међу 2.136 У.С. одрасли од 18 и више година, међу којима је 1.736 путовало у последњих 12 месеци. Ова онлајн анкета није заснована на узорку вероватноће и стога се не може израчунати никаква процена теоријске грешке узорковања. За комплетну методологију анкете, укључујући варијабле пондерисања, контактирајте [емаил протецтед.

НердВаллет је такође прегледао интерне и екстерне изворе података. Спољни извори података су јавно доступни на мрежи:

 • У.С. статистика бироа рада. „Потрошачки расходи – 2014.”

 • У.С. статистика бироа рада. “Путни трошкови, 2005-2011: потрошња успорава током недавне рецесије.” 2012.

Користили смо интерне податке да бисмо израчунали вредности у доларима које треба да потрошите на путовања да бисте остварили равнотежу између поврата готовине и кредитних картица за путовања, као и доларске вредности зарађених награда.

Више о нашој методологији

Извукли смо податке о потрошњи домаћинстава из извештаја о потрошачким расходима Бироа за статистику рада за 2014. и укључили само трошкове који се разумно могу наплатити са кредитне картице – изостављајући смештај, већину трошкова возила, осигурање и доприносе у готовини. Путна потрошња – коју смо користили да проценимо како људи троше новац на путовања – извучена је из најновијих података о путним трошковима БЛС-а, из 2011.

Неке картице нуде различите стопе зараде за различите категорије потрошње. Дакле, за сваку картицу смо помножили потрошачку потрошњу са оглашеним стопама зараде за сваку категорију, узимајући у обзир ограничења потрошње. Да бисмо достигли паузу између повраћаја готовине и кредитних картица за путовања, претпоставили смо пет година власништва картице – узимајући укупне награде помножене са нашом интерно израчунатом вредношћу награда, одузимајући годишњу накнаду, додајући бонус за регистрацију и све лако повластице које се могу измерити, и све то поделити са укупном потрошњом. Користили смо просек између свих повраћаја готовине и свих путних картица да бисмо одредили ову тачку рентабилности.

Такође нисмо укључили друге накнаде — као што су иностране трансакције или трансфер биланса — или већину погодности, попут заштите куповине и продужене гаранције, јер се оне не могу лако измерити и варираће у зависности од коришћења кредитне картице. Али узели смо у обзир одбачене годишње накнаде за прву годину када је то било примењиво.

Направили смо неколико претпоставки да бисмо израчунали тачку рентабилности између кредитних картица за путовање и поврат новца и вредности награда:

 • За све картице, потрошачи откупљују за награду највеће могуће вредности (не укључујући пренос на програме партнера за путовања).

 • За картице авио-компаније и хотела, потрошачи откупљују за просечну вредност награде за бесплатне летове и боравак у хотелу.

 • Одећа се купује у У.С. робне куће, намирнице се купују у У.С. супермаркетима, а гас се купује у У.С. бензинске пумпе.

 • За картице са тромесечним наградама од 5% потрошња је једнака у свим категоријама сваког тромесечја. За категорије бонуса које се не уклапају у другу категорију, претпоставили смо потрошњу у категорији „остало“.

 • За картице авио-компаније и хотела, сва потрошња авио-компанија и хотела се обавља са кобрендираним партнером.

 • За случајеве у којима је достигнуто тромесечно ограничење потрошње, доделили смо бонус награде на основу процента потрошње.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here