Јефтино осигурање аутомобила за студенте“,

Честитам! Завршили сте средњу школу и идете на колеџ. Али ваша листа трошкова почиње да расте са школарином, књигама и смештајем у кампусу, а ви тражите начине да смањите трошкове. Да ли је могуће добити јефтино осигурање аутомобила као студент?

Одговор је да, али мораћете да одвагнете своје могућности и тражите најбоље попусте. Ево неколико начина на које студенти могу пронаћи јефтино осигурање.

Погледајте шта можете да уштедите на осигурању аутомобила

Лако упоредите персонализоване цене да бисте видели колико би вам промена осигурања аутомобила могла уштедети.

Поштански број ДОБИТЕ МОЈЕ ЦИЈЕНЕ

Започните са осигурањем.цом

Останите на осигурању својих родитеља

У већини случајева, ако останете на полиси ауто осигурања ваших родитеља, биће најјефтиније. Осигуравајућа друштва повећавају стопе за младе одрасле особе јер имају краћу историју вожње и већу вероватноћу да упадну у несрећу. Ако останете на политици својих родитеља уместо да набавите своју, можете да искористите њихове ниже цене и попусте за више возача или попусте на лојалност.

Као студенту, осигуравачи ће вам вероватно дозволити да останете на полиси својих родитеља све док је ваша стална адреса иста као њихова, али ако планирате да живите у близини кампуса током целе године, можда ћете морати да добијете сопствену покриће.

Ако ваши родитељи имају историју саобраћајних прекршаја и несрећа у евиденцији вожње, могуће је да би куповина сопствене полисе могла бити јефтинија. А пошто осигуравачи узимају у обзир поштанске бројеве у односу на цене, самостална полиса би могла бити јефтинија ако ваши родитељи живе у граду, а ваш колеџ је у руралном или приградском подручју. Имајте на уму да назив аутомобила мора бити на ваше име, а не на ваше родитеље’, ако планирате да купите сопствену полису.

Размотрите колизију и свеобухватну покривеност

Ако планирате да возите стари аутомобил до колеџа, не претерујте да га осигурате од судара и свеобухватног покрића које вам није потребно. Ове врсте покрића се исплаћују само до готовинске вредности аутомобила, умањене за одбитак. Ако је вредност вашег аутомобила 1.000 долара, а имате и 1.000 одбитних долара, боље је да одустанете од судара и свеобухватног осигурања.

» ВИШЕ: Разлика између свеобухватне покривености и покривености колизије

Испробајте осигурање аутомобила засновано на употреби

Универзитетски кампуси нуде много погодности које могу смањити вашу потребу за аутомобилом, што значи да осигурање засновано на коришћењу може да вам уштеди новац.

Са овом врстом осигурања плаћате само километре које пређете, а неки од ових осигуравача - попут Метромиле и Натионвиде'с Смартмилес - не наплаћују након 250 миља или више, тако да можете да идете на једнодневна путовања без додатног плаћања.

Неке осигуравајуће компаније, попут Геицо и Прогрессиве, нуде програме који цене цене на основу ваших возачких навика, као што су пребрза и нагло кочење, које надгледа мобилна апликација или уређај за праћење у дијагностичком порту вашег аутомобила. Ови програми обично резултирају сниженом стопом, али ако сте агресивни возач, ваша стопа би се могла повећати.

» ВИШЕ: Осигурање аутомобила са плаћањем по километру: Шта треба да знате

Питајте о попустима за осигурање аутомобила за студенте

У зависности од ваше државе и осигуравајућег друштва, могли бисте имати право на разне попусте док сте у школи. Ево неких уобичајених попуста за осигурање аутомобила за студенте.

Добар студент. Ако сте редовни студент који добија добре оцене (обично Б просек или више), има високе стандардизоване резултате на тесту или сте на листи декана ваше школе или на листи части, многи осигуравачи нуде попусте. Мораћете да обезбедите школске транскрипте или резултате тестова и да будете у оквиру захтева за узраст.

Студент далеко од куће. Ако је ваш колеџ удаљен више од 100 миља, размислите о томе да оставите ауто код куће. Неки осигуравачи нуде попусте студентима који возе породични аутомобил само када су код куће на паузи или распусту. Осим тога, остављајући аутомобил иза себе, смањићете ризик од добијања карата или изазивања несрећа које повећавају ваше премије, што може дугорочно смањити трошкове осигурања.

Братство, сестринство и друштво части. Ако сте члан квалификованог братства, сестринства или друштва части, можда имате право на попуст.

Војска. Ако сте део РОТЦ програма, можете добити попуст на осигурање аутомобила.

Студентске и алумни организације. Попусти могу бити доступни члановима колеџ организација, као што је Америчко удружење студената медицине или алумни удружења.

Безбедна вожња. Иако овај попуст неће ступити на снагу док не докажете да сте сигуран возач најмање три до пет година, избегавање саобраћајних прекршаја и саобраћајних несрећа може значити попуст.

Обука младог возача. Ако завршите образовни програм за побољшање возачких вештина и ако сте унутар дозвољеног узраста, неки осигуравачи ће обезбедити попуст.

Млади волонтер. Могли бисте да се квалификујете за попуст ако завршите потребан број волонтерских сати и ако сте у оквиру старосних захтева.

Попусти за студенте 10 највећих компанија за осигурање аутомобила налазе се у табели испод.

Попуст за студенте

Који од 10 највећих осигуравача аутомобила то нуди

Добар студент

Аллстате, Америцан Фамили, Фармерс, Геицо, Либерти Мутуал, Натионвиде, Прогрессиве, Стате Фарм, Травелерс и УСАА*

Студент далеко од куће

Аллстате, Америцан Фамили, Либерти Мутуал, Прогрессиве, Стате Фарм и Травелерс

Братство и сестринство

Геицо

Војска

Геицо, Либерти Мутуал и УСАА*

Студентске организације

Геицо

Безбедна вожња

Америцан Фамили, Геицо, Натионвиде, Стате Фарм и Травелерс

Обука младог возача

Аллстате, Геицо, Травелерс и УСАА*

Млади волонтер

америчка породица

*УСАА је доступна само војсци, ветеранима и њиховим породицама.

» ВИШЕ: Попусти за осигурање аутомобила: Ваш водич за постизање најбоље цене

Проналажење јефтиног осигурања аутомобила за студенте

Цене за студенте могу бити скупе, али генерално се смањују како старите и вежбате безбедну вожњу. Ако планирате да купите сопствену полису осигурања, немојте бирати прву компанију на коју наиђете – купујте и упоредите понуде како бисте били сигурни да ћете добити најјефтинију доступну стопу.

» ВИШЕ: Упоредите цене осигурања аутомобила

Да би видели које стопе могу да очекују возачи студентског узраста, НердВаллет је анализирао годишње стопе осигурања аутомобила широм земље за младе одрасле возаче без карата или саобраћајних прекршаја, како за полису минималног тако и за потпуну покривеност. Погледајте табелу испод да бисте видели просечне стопе за ваш узраст и како се стопе могу смањити како старите.

Старост

Просечна годишња минимална стопа покрића

Просечна годишња стопа пуне покривености

18

$2,006

$4,885

19

$1,509

$3,761

20

$1,354

$3,426

21

$1,051

$2,683

22

956 долара

$2,460

23

890 долара

$2,307

24

843 долара

$2,189

Најјефтиније друштво за осигурање аутомобила за било ког студента зависиће од фактора изван ваших година, укључујући државу у којој се налази ваша школа, вашу историју вожње и колико покрића планирате да купите.

НердВаллет је анализирао стопе за 18-годишњег возача са добром историјом вожње за девет највећих компанија за осигурање аутомобила према тржишном уделу. Погледајте табелу испод да видите колико можете очекивати да платите за сопствену полису као нови студент.

Компанија

Просечна годишња минимална стопа покрића

Просечна годишња стопа пуне покривености

Аллстате

$1,756

$5,516

америчка породица

$1,771

$3,532

фармери

$2,753

$7,163

Геицо

$1,096

$2,969

Натионвиде

$2,221

$4,158

Прогресивна

$2,684

$7,134

Државна Фарма

$1,647

$4,183

Путници

2,349 долара

$4,987

УСАА*

$1,090

$2,828

*УСАА је доступна само војсци, ветеранима и њиховим породицама.

» ВИШЕ: Јефтино осигурање аутомобила за младе возаче

Често постављана питања Колико кошта осигурање аутомобила за студенте?

18-годишњи студент са сопственом полисом осигурања може платити у просеку нешто више од 2.000 долара годишње за минимално потребно осигурање аутомобила. Да бисте платили мање, останите на полиси својих родитеља, јер њихова дужа историја вожње обично резултира јефтинијим осигурањем.

Могу ли да останем на политици својих родитеља ако се иселим из државе?

Ако идете на колеџ ван државе, реците својој осигуравајућој компанији. Државни закони се разликују, а нова држава може захтевати од студената да имају сопствену полису осигурања.

Да ли морам да добијем осигурање аутомобила ако нећу имати ауто у школи?

Најбоље је да одржавате континуирано покриће како бисте избегли да се ваше осигурање аутомобила заврши, чак и ако не возите ауто у школу. Ако прође и поново вам затреба полиса, осигуравачи би вас могли сматрати ризичним возачем и наплатити много више, па останите на полиси својих родитеља ако можете. Ако то није опција, размислите о куповини полисе осигурања без власника, која ће вас осигурати на минималне границе одговорности ваше државе ако возите туђи аутомобил.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here