Порески кредит за децу 2021: Честа питања о плаћању и калкулатор

Више од 36 милиона америчких породица могло би имати право на порески кредит за децу, или ЦТЦ, ове године, према ИРС-у. Порески кредит који се у потпуности враћа — обично до 2.000 долара по квалификованом зависнику — проширен је на 3.600 долара у 2021. години као део америчког плана спасавања (пакет помоћи за коронавирус који је ступио на снагу у марту).

Примаоци ЦТЦ такође могу да добију половину кредита као авансно готовинско плаћање по први пут у У.С. историје. За многе породице, ово значи додатно повећање до 300 долара месечно по детету од јула до децембра за преко потребну помоћ око трошкова. Прве четири аконтације су исплаћене, а следећа рата заказана је за новембар. 15.

Побољшани порески кредит за децу био је спас за многе породице, али питања су такође пратила његово увођење: Да ли се квалификујем? Да ли да узмем аконтацију или да одустанем? Како ће аконтације утицати на моје порезе?

Ево шта треба да знате о пореском кредиту за децу 2021.

Како да се квалификујете за порески кредит за децу

Можете у потпуности искористити кредит само ако је ваш модификовани прилагођени бруто приход:

 • Самац: испод 75.000 долара.

 • Глава домаћинства: 112.500 долара.

 • Заједничка пријава у браку: 150.000 УСД.

Кредит почиње постепено да се гаси изнад тих прагова.

 • Прво постепено укидање: Приход премашује горње граничне вредности, али је испод 400.000 УСД (заједничка пријава у браку) или 200.000 УСД (сви остали статуси подношења). Ваш укупан кредит по детету може да се смањи за 50 УСД за сваких 1000 УСД (или део тога). Ово постепено укидање неће смањити ваш кредит испод 2.000 УСД по детету.

 • Друга фаза укидања: приход прелази 400.000 долара (заједничка пријава у браку) или 200.000 долара (други статуси подношења). Постепено укидање ће наставити да спаја 50 долара на сваких 1.000 долара и почиње да смањује ваш кредит по детету испод 2.000 долара. Можете бити потпуно дисквалификовани из кредита.

Породице са ниским примањима које обично не подносе пореску пријаву могу да користе алатку за регистрацију пореске управе која не подноси документе да би се регистровала за месечне авансне уплате пореског кредита за децу.

Неки од других услова за добијање пореског кредита у вези са децом укључују:

 • Морате да обезбедите најмање половину издржавања детета током прошле године, а дете мора да живи са вама најмање пола године (постоје неки изузеци од овог правила; пореска управа има детаље овде).

 • Дете не може да поднесе заједничку пореску пријаву.

Пореска управа има алат за проверу ваше подобности.

Назад на врх

Колико можете добити по детету

Пореска управа ће користити вашу најновију пореску пријаву да одреди колико су стари ваши издржавани чланови и колики аванс ће вам послати сваког месеца. Запамтите, аконтација је једнака само половини укупног кредита и долази у шест месечних исплата које су почеле у јулу и трајаће до децембра. Остатак кредита можете затражити у вашој пореској пријави за 2021.

У 2021. порески кредит за децу нуди:

 • До 3.000 УСД (250 УСД месечно) по квалификованом издржаваном детету од 17 година или млађем децембра. 31, 2021.

 • До 3.600 УСД (300 УСД месечно) по квалификованом издржаваном детету млађем од 6 година децембра. 31, 2021.

Процените износ пореског кредита за своје дете

» Погледајте ко се квалификује као зависник од пореза.

Назад на врх

Како и када стижу аванси

Пореска управа је аутоматски уписала породице за које је сматрала да су квалификоване за ЦТЦ у програм плаћања унапред. Рате се дистрибуирају путем директног депозита или се шаљу поштом као папирни чек (у зависности од тога које информације пореска управа има у евиденцији за вас - обично ваш последњи повраћај).

Преостале авансне уплате за 2021. биће уплаћене 15. у месецу, осим ако 15. не пада на викенд или празник. Следећа уплата је тренутно заказана за новембар. 15.

Месечни распоред плаћања

 • 15. јул.

 • авг. 13.

 • Септ. 15.

 • окт. 15.

 • Нема в. 15.

 • дец. 15.

Можете да верификујете своје банковне податке и жељени начин плаћања преко ИРС портала за ажурирање пореског кредита за децу.

Назад на врх

Како пратити исплату која недостаје

Ако покушавате да пронађете уплату која недостаје, прво проверите своју адресу и информације о банци преко портала пореске управе. Када потврдите да је исправан, узмите у обзир да ваша банка можда обрађује уплату или да је чек можда у транзиту.

Ако су све ваше информације тачне и још увек нисте примили новац, можете да затражите од Пореске управе да изда траг тако што ћете попунити образац 3911 — али уверите се да спадате у оквир одобреног рока за тражење трага пре него што пошаљете факс или пошаљите образац:

Врста плаћања

Време протекло од датума плаћања

Директном уплатом

5 дана

Чек послат на стандардну адресу поштом

4 недеље

Чек је послан на прослеђену адресу путем поште

6 недеља

Чек послат на страну адресу поштом

9 недеља

Назад на врх

Како ће порески кредит за децу утицати на ваше порезе

Порески кредит за децу може смањити ваш порески рачун на бази долар за долар. Такође се може вратити — то јест, може смањити ваш порески рачун на нулу, а можда ћете моћи да добијете чек за повраћај пореза за све што је остало.

Међутим, ако се испостави да је пореска управа преплатила порески кредит за ваше дете, можда ћете то морати да потврдите у својој пореској пријави на крају године. Ово се може десити ако су се ваше финансијске или личне околности промениле од вашег последњег повратка, укључујући ваш статус пријаве, приход, аранжмане о старатељству или статус боравка.

За порески кредит за децу за 2021. годину, можете да захтевате 100% свог пореза када плаћате порез за 2021. (то је пореска пријава која треба да буде у априлу 2022.) тако што ћете одустати од плаћања унапред (више о томе у наставку), или може прихватити 50% тог новца као авансно плаћање и касније затражити осталих 50% на ваше порезе.

Пример: Ако се квалификујете за порески кредит за децу од 3.000 УСД, могли бисте да добијете шест уплата од 250 УСД између јула и децембра (укупно 1.500 УСД), а затим захтевате преосталих 1.500 УСД на својој пореској пријави. Алтернативно, можете да одустанете од авансног месечног плана плаћања, а затим затражите пуни кредит од 3.000 УСД када поднесете поврат.

» Остале пореске олакшице за које можете да се квалификујете.

Назад на врх

Како да одустанете од месечних аванса

Пореска управа вам омогућава да се одјавите са авансних месечних плаћања. Има ли предности у томе? Зависи од ваше ситуације. Ево неколико разлога за разматрање.

 • Више бисте волели да добијете кредит као паушални износ када поднесете повраћај уместо да примате половину авансних рата.

 • Сумњате да је износ који ћете дуговати пореској управи већи од вашег очекиваног повраћаја.

 • Ваше пореске околности су се значајно промениле од ваше последње пријаве (нпр.г., повећан приход, ваше дете старије од квалификација, промене старатељства), и бринете се да би ове промене могле да доведу до тога да вас пореска управа преплати.

Ако треба да се одјавите, то можете учинити преко портала ИРС. Рок за одјаву за новембарску исплату је новембар. 1.

Рок за одјаву

Датум исплате

Нема в. 1

Нема в. 15

Нема в. 29

дец. 15

Повратак на врх Често постављана питања Управо сам родила. Да ли испуњавам услове за ЦТЦ?

Укратко, да. Родитељи новорођенчади у 2021. години имају право на порески кредит за децу. Квака је у томе што морате обавестити пореску управу. Пошто агенција нема у архиви информације за ваше новорођенче, мораћете да приступите порталу ЦТЦ да бисте ажурирали број квалификоване деце. Ако одлучите да се не одлучите за плаћање унапред, не брините. И даље можете тражити кредит када поднесете поврат за 2021.

Разведена сам и делим старатељство над својим дететом. Да ли испуњавам услове за ЦТЦ?

Да, али постоје детаљи које треба знати. Пореска управа утврђује ко испуњава услове за плаћање ЦТЦ-а гледајући пореске пријаве. Родитељ који је затражио порески кредит за децу на свом извештају за 2020. или 2019. (која год да је обрађена последња) ће највероватније добити средства. Ако сте ви и други родитељ вашег детета на распореду за продају кредита из године у годину, координишите се тако да једна страна може да се одјави, док се друга одлучи преко портала.

Да ли су авансне ЦТЦ уплате трајне?

Тренутно, не - али многи људи се окупљају иза његовог ширења. У ствари, амерички план за породице председника Бајдена подржава продужење структуре авансног плаћања и проширеног кредита до најмање 2025. Међутим, остаје да се види да ли ће законодавство добити било какву снагу.

Чињенице и бројке о пореском кредиту за децу за 2020

Ако још увек нисте поднели пријаву за пореску годину 2020, можда ће вас занимати ове бројке и одредбе.

 • Износ кредита је до 2.000 УСД по квалификованом издржаваном детету од 16 година или млађем на крају календарске године. Постоји бесповратни кредит од 500 долара за квалификована издржавана лица осим деце.

 • Можете у потпуности да искористите кредит само ако је ваш модификовани прилагођени бруто приход мањи од 400.000 УСД за заједничко подношење захтева за брак и 200.000 УСД за све остале.

 • До 1.400 долара кредита се враћа; то јест, може смањити ваш порески рачун на нулу и можда ћете моћи да добијете повраћај за све што је преостало.

 • За пореску годину 2020. постоје посебна правила због корона вируса: можете користити или свој приход из 2019. или приход из 2020. за израчунавање пореског кредита и можете користити било који број који вам даје већи порески кредит. (Ово је такође случај са кредитом за порез на зарађени приход.) Обавезно замолите свог пореског особља да изврши бројеве у оба смера.

 • Да би користило порески кредит за децу за пореску годину 2020., дете мора да има 16 или мање година у децембру. 31, 2020.

Назад на врх

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here