Цити Трифецта: Зарадите 2%-5% на сваку куповину

Ако желите да своју зараду на кредитној картици подигнете на виши ниво, стратешка комбинација картица може вам помоћи да максимизирате сваку куповину коју обавите. Цити, који се понекад занемарује у корист других издаваоца, нуди наградне кредитне картице које могу да раде заједно како би повећале ваше приносе.

За укупну годишњу накнаду од 95 УСД, можете да носите три Цити картице, назване „Цити трифецта“, које могу да зараде најмање 2% — и чак 5 % — од сваке куповине коју обавите картицом, не битно категорија. А за путнике, комбиновање ових картица откључава могућност преноса награда путничким партнерима за велике поврате.

Ево свега што треба да знате о овој наградној комбинацији Цити картица.

» ВИШЕ: Најбоље Цити кредитне картице

На први поглед

Цити Цустом Цасх℠ картица

Цити Премиер® картица

Цити® Доубле Цасх Цард – 18 месеци БТ понуда

Комплетни детаљи картице и линк за пријаву

НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање узима у обзир врсту картице која се прегледа (као што је повраћај готовине, путовања или трансфер стања) и тарифе картице, накнаде, награде и друге карактеристике. Сазнајте више

ИЛИ Прочитајте наш комплетан уреднички преглед

НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање узима у обзир врсту картице која се прегледа (као што је повраћај готовине, путовања или трансфер стања) и тарифе картице, накнаде, награде и друге карактеристике. Сазнајте више

ИЛИ Прочитајте наш комплетан уреднички преглед

НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање узима у обзир врсту картице која се прегледа (као што је повраћај готовине, путовања или трансфер стања) и тарифе картице, накнаде, награде и друге карактеристике. Сазнајте више

ИЛИ Прочитајте наш комплетан уреднички преглед

Годишња накнада

$0.

$95.

$0.

Бонус за регистрацију

Зарадите 200 УСД у готовини након што потрошите 750 УСД на куповине у прва 3 месеца од отварања рачуна. Ова бонус понуда ће бити испуњена као 20.000 ТханкИоу® поена, који се могу искористити за поврат од 200 долара у готовини.

Зарадите 80.000 бонус ТханкИоу® поена након што потрошите 4.000 УСД на куповине у прва 3 месеца од отварања налога.

Ниједан.

Награде

 • Повраћај новца од 5% на до 500 УСД потрошених у категорији највише потрошње по обрачунском циклусу (са листе опција које испуњавају услове), а затим 1% након тога.

 • 1% назад на све остале куповине.

 • 3 бода захвале за сваки долар потрошен на авионска путовања и хотеле.

 • 3 поена за 1 долар потрошен у супермаркетима.

 • 3 поена за 1 долар потрошен на бензинским пумпама.

 • 3 поена за 1 долар потрошен у ресторанима.

 • 1 поен за сваки долар потрошен на све друге куповине.

 • 2% повраћаја готовине на куповину, дистрибуирано у две фазе: 1% повраћаја новца за сваки потрошен долар, 1% повраћаја готовине за сваки исплаћени долар.

Увод у АПР понуду

Уводни АПР од 0% на куповине и трансфере стања на 15 месеци, а затим на текући АПР од 13.99%-23.99% Варијабилни АПР.

Ниједан.

Уводни АПР од 0% на трансфере стања у трајању од 18 месеци, а затим текући АПР од 13.99%-23.99% Варијабилни АПР.

Накнаде за иностране трансакције

3%.

Ниједан.

3%.

Основе захвалних поена

Иако је Цити Цустом Цасх℠ картица позиционирана као кредитна картица за повраћај готовине, њене награде заправо долазе у облику Цити ТханкИоу поена.

ТханксИоу поени вреде 1 цент по боду када се искористе за путовање резервисано преко Цити-а, поклон картице, плаћање рачуна, поврат новца и још много тога.

Поени захвалности се такође могу пренети на једног од Цити-јевих партнера, углавном међународних авио-компанија, у односу 1:1 ако поседујете Цити Премиер® картицу. Путем стратешких откупа, на овај начин потенцијално можете извући више вредности од својих поена. Ако не планирате да путујете у иностранство — или не желите да трошите напоре да користите савезе који резервишу домаћа путовања страним авио-компанијама — ова опција је донекле ограничена јер је ЈетБлуе једини домаћи превозник.

Потпуна листа Цити ТханкИоу партнера за трансфер
 • Аеромекицо.

 • Аир Франце/КЛМ.

 • Америцан Аирлинес (привремено, до новембра. 13, 2021).

 • Авианца.

 • Цатхаи Пацифиц / Асиа Милес.

 • Цхоице Хотелс.

 • Емиратес.

 • Етихад.

 • Ева Аир.

 • Интермилес.

 • ЈетБлуе.

 • Малаисиа Аирлинес.

 • Кантас.

 • Катар Аирваис.

 • Сингапур Аирлинес.

 • Тхаи Аирваис.

 • Турске авиолиније.

 • Виргин Атлантиц.

Цити® Доубле Цасх Цард – 18-месечна БТ понуда доноси директне новчане награде, али уместо тога можете да одлучите да претворите те награде у поене захвалности у ефективном односу 1:1. А награде са Цити Премиер® картице долазе као поени захвалности аутоматски.

Ако имате више захвалних картица за зараду поена, можете да сакупите своје поене у једну канту. Можете чак да поделите своје поене са неким другим ко има налог за захвалне бодове, иако ће ти дељени поени истећи у року од 90 дана након што буду примљени. Уверите се да преносите имајући на уму специфичну и непосредну употребу да бисте избегли истек.

» ВИШЕ: Комплетан водич за Цити ТханкИоу бодове

Ваша најбоља стратегија за ношење више Цити картица

Ношење картице за поврат новца од 2% као што је Цити® Доубле Цасх Цард – 18-месечна БТ понуда је добар избор за зараду награда при свакодневним куповинама. Зарађује 1% када обавите куповину и још 1% када отплатите куповину. Али упаривање са другим картицама у одређеним категоријама може повећати ваше награде.

Цити Премиер® картица је центар за награђивање четири главне категорије свакодневне потрошње: супермаркети, ресторани, путовања и бензинске пумпе. Могли бисте да своју месечну потрошњу у овим категоријама посветите Цити Премиер® картици и зарадите 3к награде без ограничења.

Цити Цустом Цасх℠ картица је разноврсна и аутоматски зарађује 5% на једној од 10 прихватљивих категорија потрошње у сваком обрачунском циклусу до 500 УСД (и 1% након тога). Пошто је картица тако — у недостатку боље речи — прилагођена, награде које бисте могли да зарадите својом потрошњом у различитим категоријама ће се разликовати.

На пример, ако сте један месец обавили велику куповину у продавници за побољшање дома, могли бисте то да наплатите на својој Цити Цустом Цасх℠ картици и зарадите 5%. Или, можете унапред да платите неколико месеци свог фенси чланства у фитнес клубу и зарадите 5% на накнаду. Ако попуните неколико рецепата месечно, можете користити картицу за те куповине за 5%.

Да ли ваша породица троши већи део вашег месечног буџета на намирнице? Можете наплатити првих 500 УСД месечно на Цити Цустом Цасх℠ картици и користити Цити Премиер® картицу за додатну потрошњу намирнице. Затим користите своју Цити® Доубле Цасх картицу – 18-месечну БТ понуду за све остале куповине.

» НАУЧИТЕ: Како максимално искористити награде кредитне картице

Фактори које треба узети у обзир

Потребно је мало посла

Коришћење више картица за куповину у различитим категоријама није стратегија „подеси и заборави“. Да бисте зарадили максималне награде, мораћете да пратите колико трошите на Цити Цустом Цасх℠ картицу да бисте били сигурни да зарађујете 5% на што више ваших куповина сваког месеца. Мораћете да запамтите коју картицу да користите за коју трансакцију, а она може да се мења месечно у зависности од ваших образаца потрошње.

Ограничени партнери за трансфер

У поређењу са другим издаваоцима кредитних картица као што су Цхасе и Америцан Екпресс, Цити-јеви партнери за путовања су ограничени. Ако желите да искористите своје бодове за међународна путовања и удобно користите програме награђивања за стране авиокомпаније, постоји много избора.

Иако поени ТханкИоу генерално вреде 1 цент по комаду, често можете пронаћи превелику вредност од 2, 3, 4 или чак више центи по боду када искористите предности ових трансфера. Цити ће повремено понудити ограничене бонусе за трансфер где можете пренети своје бодове чак и боље од односа 1:1.

Али ако желите да искористите своје бодове са домаћим авио-партнерима, Цити није ваш најбољи избор. Цхасе, на пример, сарађује са Унитед, Соутхвест и ЈетБлуе, али Цити нуди само ЈетБлуе. И за разлику од Цхасеа — који је у партнерству са Марриотт, Хиатт и ИХГ — Цити не нуди опције за хотелски трансфер.

» НАУЧИТЕ: Шта је то „Цхасе трифецта“?

Отварање више картица можда неће бити могуће

Ако већ имате Цити картицу или две, изградња ваше „трифецта“ је лакши подвиг. Али ако почињете од нуле, пожелећете да идете полако.

Бројна тешка повлачења вашег кредитног извештаја, посебно у кратком временском периоду, могу имати негативан утицај на ваш кредит, иако привремено. Чак и са добрим кредитним резултатом, вишеструки захтеви за нове кредитне картице могу бити црвена заставица која може изазвати одбијања издаваоца.

У покушају да се заштите од одбацивања кредитних картица, многи издаваоци имају правила о томе колико често можете добити одобрење за нове картице. Цити, на пример, забрањује вам да испуњавате услове за примање бонуса на већини захвалних картица за зараду поена ако сте их добили у последња 24 месеца.

Ако већ имате другу Цити картицу од које не добијате велику вредност, можете да истражите промену производа у другу картицу да бисте изградили своју „трифецта“."

Потребна је дисциплина

Максимизирање ваших награда коришћењем различитих картица за различите куповине звучи сјајно на папиру, али у стварности може бити тешко. Ова стратегија је добар потез за вас само ако на време и у целости плаћате сва средства сваког месеца. Камата коју ћете платити на неплаћена средства ће надмашити награде које ћете зарадити.

» ПРОЧИТАЈТЕ: Колико кредитних картица треба да имам?

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here