Затварање куће: колико је потребно, шта очекивати

Постоје две главне напете ситуације приликом куповине куће: добијање претходног одобрења за хипотеку и затварање куће. Обоје су испуњени ишчекивањем и анксиозношћу.

Прво, постоји велики уздах олакшања када вам зајмодавац одобри зајам (или још боље, одобре три зајмодавца тако да упоредите и изаберете најбољу понуду). Али игра чекања почиње изнова након што дате понуду за кућу и изаберете зајмодавца за стварни зајам; онда процес преузимања је у току и ви бројите дане до потписивања хипотеке и коначно добијања кључева од свог новог дома.

Ево шта треба да знате о затварању куће.

» ВИШЕ: Трошкови затварања хипотеке: Шта су и колико ћете платити

Колико времена је потребно да се дом затвори?

Питање које већина људи поставља - колико времена је потребно да се дом затвори? — захтева дводелни одговор:

 • Колико је времена потребно од подношења захтева за хипотеку до стварног дана затварања. Отприлике 30 до 45 дана. Са електронским прикупљањем података и повећањем конкуренције, зајмодавци скраћују овај временски оквир. Међутим, за период од 12 месеци који се завршава децембра 2020., просек је био 47 дана за затварање кредита за куповину, према Еллие Мае, технолошкој компанији која опслужује хипотекарне зајмодавце.

 • Колико дуго траје само затварање — преглед и потписивање свих докумената о зајму. Ако се измирење кредита или затварање дешава за столом са свим окупљеним странама, рачунајте на најмање сат времена. Ту су и мобилно, поштанско и онлајн затварање, које може бити много брже - или много спорије.

Шта се дешава при затварању хипотекарног кредита?

Приликом затварања, пажљиво ћете прегледати, а затим потписати све правне документе потребне да зајмодавац изда хипотеку и пренесе власништво над имовином на вас. Приходи од кредита једнаки купопродајној цени такође ће бити распоређени продавцу.

Завршна папирологија за купца укључује:

Меница, обавезујући вас (задужница = обећање) да ћете отплатити зајам.

Хипотека, дајући зајмодавцу право да заплени имовину ако не платите. (Може се назвати и Уговором о поверењу или инструментом безбедности.)

Откривање депоновања, са детаљима о трошковима који ће бити укључени у вашу месечну уплату пореза и осигурања.

Образац са правом на отказивање, који вам омогућава три радна дана да откажете цео посао.

Такође ће бити великодушна гомила обелодањивања, одрицања одговорности и докумената које је одобрила влада за читање и потписивање.

Шта треба да понесете на затварање

Обавезно питајте свог представника зајмодавца и агента за затварање или адвоката за некретнине много унапред шта ћете морати да пружите при затварању. У најмању руку, желећете да имате:

 • Ваша лична идентификација, као што је возачка дозвола.

 • Завршно обелодањивање које сте добили три дана пре затварања да бисте могли да га упоредите са документима које ћете потписати.

 • И благајнички чек или признаницу банковног трансфера за средства која дугујете при затварању.

» ВИШЕ: Процена зајма и завршно обелодањивање: Шта они значе

Шта ћете платити при затварању

Све ово је детаљно описано у Процени кредита када се пријавите за хипотеку, као и у Завршном обелодањивању које ће бити у вашим рукама три дана пре затварања. Очекујте да платите:

 • Накнада за покретање кредита и накнаде треће стране које још нису плаћене.

 • Пропорционални део пореза на имовину.

 • Камата која ће се акумулирати пре ваше прве уплате хипотеке.

 • Износ који се примењује на осигурање власника куће.

 • Премија осигурања наслова.

 • И можда део накнада за ХОА ако је примењиво на вашу имовину.

» ВИШЕ: Израчунајте своје трошкове затварања

Погледајте НердВаллет-ов комплетан водич за трошкове затварања да бисте добили детаљнију представу о томе колико ћете платити при затварању.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here