Трошкови колеџа далеко надмашују плате које би многи студенти могли да зараде“,

Било је времена када су студенти могли да раде свој пут до основних студија уз посао са скраћеним радним временом и малу помоћ од маме и тате. Али трошкови факултетског образовања су драматично порасли, док плате и сати у дану нису.

Године 1971, школарина и накнаде плус соба и пансион на четворогодишњој јавној високошколској установи износили су у просеку 1.410 долара, према Одбору колеџа. До школске године 2020-21 износио је 22.180 долара. То је повећање од 1.473%. Током истог периода, федерална минимална плата порасла је са 1 долара.60 до 7 долара.25, или 353%, према Одељењу за рад.

Ослањање на студентске кредите се повећава од њиховог стварања шездесетих година прошлог века. Данас, дипломци факултета који позајмљују могу очекивати да напусте школу са близу 30.000 долара дуга за студентски зајам, према Институту за приступ факултету и успех. И док рад са скраћеним радним временом може помоћи у смањењу тог терета, мало је вероватно — ако не и немогуће — да би га у потпуности елиминисао. У ствари, да би покрили цену свог образовања, они би морали или да нађу посао који плаћа много више од минималне националне плате или да уложе нереалан број сати.

Колико радних сати би покрило трошкове факултета?

Студенти углавном не раде на високо плаћеним пословима. Многима је то прво. Под претпоставком да зарађују 9 долара.40 на сат — просек минималних плата у држави и више од тренутног федералног минимума од 7 долара.25 — морали би да раде са пуним радним временом 40 сати недељно током целе године да би покрили трошкове похађања. Ако би направили федералну минималну плату, њихова радна недеља би морала да траје 52 сата.

„Трошкови похађања“ у овом случају су просечна школарина, накнаде, соба и пансион, као и књиге и потрепштина за јавне четворогодишње институције, отприлике 19.500 долара у школској години 2020-21, према Одбору колеџа. Наравно, ако су похађали приватну школу или школу у којој су трошкови били већи од просека, морали би да раде још неколико сати.

Овај нето просечни трошак похађања је након грант помоћи, за коју се отприлике три четвртине редовних студената који први пут похађају у овом сектору квалификују за. Ако се нису квалификовали за грантове, морали би да покупе више радних сати. И њихове плате би биле опорезоване; ради једноставности, ови прорачуни претпостављају приход пре опорезивања.

За просечног нестудента, рад 40 сати недељно је нормалан за курс — то је „за одрасле.Али за редовног студента, то није само вежба на напредном нивоу у управљању временом, то такође може бити штетно за њихове оцене.

Петнаест кредитних сати је типично оптерећење курса за редовног студента. То значи 15 сати наставе сваке недеље. Додајте томе време за учење и припреме, и редовни студенти генерално троше 30-45 сати сваке недеље на подухвате. У суштини, време проведено на академским студијама је једнако времену које се обично проводи на послу са пуним радним временом, што отежава уклапање у други, плаћени посао са пуним радним временом.

Али шта ако студент заради више? Можда живе у Вашингтону, Д.Ц., где је минимална плата 15 долара по сату, на пример. По тој сатници, они би морали да раде 25 сати недељно, током целе године да покрију трошкове похађања. Могуће? да. Али можда се препоручује само уз мало оптерећење курса и добре вештине управљања временом.

Студентски кредити су често неопходни

Грантови, стипендије, уштеђевине, плате родитеља и студената и, да, студентски кредити су све део лонца који финансира диплому. Студенти углавном исцрпљују све остале пре него што се окрену кредитима. Само кредити захтевају отплату. Ипак, више од 60% дипломаца напушта школу са дугом за студентски зајам, према Институту за приступ факултету и успех. Са високим ценама на факултетима, студентски кредити су често неопходни.

Студенти имају мало утицаја на цену свог високог образовања или плате које добијају као млади одрасли. Дакле, када морају да се ослоне на кредите, минимизирање утицаја је кључно у заштити дугорочног финансијског здравља. Да би управљали дугом студентског кредита, студенти могу:

  • Попуните бесплатну апликацију за савезну помоћ студентима, или ФАФСА, на време, сваке године, да бисте се квалификовали за савезне, државне и школске стипендије и помоћ засновану на потребама.

  • Дајте приоритет савезним студентским кредитима пре приватних студентских зајмова, за ниже камате и карактеристике као што су отплата заснована на приходу и опрост студентског кредита.

  • Пријавите се за све стипендије за које се квалификују.

  • Пронађите посао за студирање, ако испуњавате услове.

  • Прихватите посао са скраћеним радним временом само ако им оптерећење курса дозвољава.

Студентски кредити су ту за узимање и генерално се сматрају пакетом са факултетском дипломом. Федерални студентски зајмови посебно имају релативно ниске каматне стопе и планове отплате засноване на приходима како би њихово враћање било могуће управљати. Предузмите кораке да смањите свој дуг, али престаните да доводите своје оцене и ментално или физичко здравље у опасност. Неодржива равнотежа између посла, студија и приватног живота може угрозити стицање дипломе и убирање финансијских користи - примарни циљ плаћања за ово образовање на првом месту.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here