Уобичајене непредвиђене ситуације у вези са некретнинама које би купци кућа требали знати

Непредвиђени услови за некретнине у уговору о куповини куће су клаузуле „одласка“ које вам омогућавају да се повучете из посла и добијете назад свој зарађени новац ако одређени услови нису испуњени.

Замислите непредвиђено стање као предлог „ако-онда“. На пример: „Ако могу да продам своју садашњу кућу, онда ћу купити твоју.”

Познавање уобичајених непредвиђених ситуација припрема вас да направите конкурентну понуду за куповину куће која штити ваше интересе и привлачи продавце.

» ВИШЕ: Шта је зарада?

Прављење условне понуде за дом

Када дајете понуду за кућу, мораћете да одлучите које непредвиђене обавезе ћете укључити у купопродајни уговор. Ваш агент за некретнине може објаснити сваку врсту непредвиђених ситуација и помоћи вам да одлучите да ли се о њима може преговарати.

Непредвиђени случајеви везани за некретнине штите ваше интересе, али имајте на уму да превише одредби у уговору може смањити вероватноћу да ће продавац прихватити вашу понуду, посебно на скученом тржишту.

» ВИШЕ: Савети за купце куће први пут

Врсте непредвиђених обавеза за некретнине

Ево најчешћих типова непредвиђених обавеза укључених у уговоре о куповини куће:

Инспекцијски случајеви

Непредвиђена инспекција куће вам омогућава да преговарате о продајној цени, затражите поправке или напустите продају на основу резултата инспекције.

Ваш уговор може да предвиђа да се поправке морају извршити ако се проблеми открију, али то може довести до кашњења затварања док су поправке заказане и одобрене. Можда ћете више волети да поново преговарате о продајној цени ако су потребна значајна побољшања.

Штреберски савет: Купопродајни уговори такође могу бити писани са „правом на поништавање“.„То значи да купцу неће бити потребне поправке предложене у извештају о кућној инспекцији, али може да откаже продају без казне.

На врућим тржиштима, купци могу осетити притисак да у потпуности одустану од инспекције куће како би победили у надметању. Али прескакање кућне инспекције је ризично, а постоје и други начини да се ојача понуда, као што је уплата већег учешћа.

» ВИШЕ: Шта треба знати о одустајању од кућне инспекције

Хипотекарни случај

Непредвиђена хипотека вам даје излаз ако се не квалификујете за стамбени кредит. Осим ако не купујете кућу готовином, хипотека је неопходна чак и ако сте претходно одобрени за хипотеку. Претходно одобрење је важно, али није апсолутна гаранција. Након што је дом под уговором, ваш кредит и даље мора проћи кроз завршну фазу осигурања.

Непредвиђена процена

Када се кућа процени за мањи износ од износа понуде, ваше финансирање може пропасти или ћете можда морати да уложите више новца да бисте купили некретнину. Непредвиђена ситуација за процену имовине омогућава вам да се повучете ако процена падне на ниску.

Непредвиђени случај продаје куће

У случају непредвиђене продаје куће, ваша понуда подлеже успешној продаји ваше тренутне куће. Непредвиђени случај се најчешће заснива на одређеном временском периоду — обично 30 до 60 дана — након чега се губи уговор.

На тржишту продавца, укључујући ову непредвиђену ситуацију, вашу понуду ставља у озбиљан неповољан положај јер продавци имају толико понуда од којих могу да бирају. Под свим осталим једнаким условима, већа је вероватноћа да ће продавац изабрати понуду без ове одредбе.

Друге непредвиђене ситуације

Друге стандардне непредвиђене ситуације могу укључивати ствари као што су сертификација термита и дефиниција разумног временског периода за затварање продаје. Али можда постоје додатни услови које желите да укључите у споразум.

Иако је важно да заштитите своје интересе, генерално, што је више непредвиђених ствари у вашој понуди, продавац може бити мање ентузијастичан да се бави вама, посебно када има далеко више купаца него кућа за продају.

Имаћете бољу прилику да диктирате услове кроз непредвиђене ситуације на тржишту купаца. Вероватније је да ће продавци преговарати када постоји презасићеност кућама за продају.

Непредвиђени рокови за продају куће

Пратите ванредне рокове како вам се ништа не би пришуњало — и тако нећете пропустити важан датум за спровођење услова који продавац мора да испуни. Ако имате календар са свим наведеним роковима, можда чак и са обавештењима пре крајњих рокова неколико дана унапред, помоћи ће вам да останете у току са критичним непредвиђеним ситуацијама.

Током овог процеса желите да вас ваш агент води; у компликованијим случајевима, можда ћете чак пожелети и савет адвоката за некретнине. Лако вас је саплести правни жаргон, а понекад највише штети оно што није написано.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here