Упоредите тренутне ХЕЛОЦ цене

Како да пронађем тренутне ХЕЛОЦ тарифе?

Горња табела даје просечну каматну стопу коју наводи седам националних и регионалних ХЕЛОЦ зајмодаваца, према истраживању НердВаллет-а, које се спроводи сваке две недеље. Анкета о стопама претпоставља зајмопримца са високим кредитним резултатом који има 200.000 долара капитала у породичној кући вредној 400.000 долара и жели кредитну линију од 75.000 долара.

Да бисте куповали стопе и услове појединачних зајмодаваца, почните тако што ћете погледати НердВаллет-ов резиме најбољих ХЕЛОЦ зајмодаваца.

» ВИШЕ: Разумевање ХЕЛОЦ-а

Америчка банка: НМЛС#402761

ПенФед: НМЛС#401822

Банк оф Америца: НМЛС#399802

НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање узима у обзир типове кредита и понуђене кредитне производе, погодности на мрежи, информације о стопи хипотекарних кредита на мрежи и зајмодавце о ширењу каматне стопе и накнади за отплату који су пријављени у најновијим доступним подацима ХМДА. НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање узима у обзир типове кредита и понуђене кредитне производе, погодности на мрежи, информације о стопи хипотекарних кредита на мрежи и зајмодавце о ширењу каматне стопе и накнади за отплату који су пријављени у најновијим доступним подацима ХМДА. НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање узима у обзир типове кредита и понуђене кредитне производе, погодности на мрежи, информације о стопи хипотекарних кредита на мрежи и зајмодавце о ширењу каматне стопе и накнади за отплату који су пријављени у најновијим доступним подацима ХМДА.
Прочитајте рецензијуПрочитајте рецензијуПрочитајте рецензију

Национални / Регионални

Натионал

Национални / Регионални

Натионал

Национални / Регионални

Натионал

Мак ЛТВ

80%

Мак ЛТВ

90%

Мак ЛТВ

Н/А

Мин. Кредитна оцена

620

Мин. Кредитна оцена

Н/А

Мин. Кредитна оцена

660

Шта је добра ХЕЛОЦ стопа?

Неколико фактора утиче на вашу ХЕЛОЦ стопу. Међу њима су тренутна примарна стопа, ваш кредитни резултат и апетит зајмодавца за позајмљивањем стамбеног капитала. Најбољи начин да откријете да ли вам се цитира добра ХЕЛОЦ стопа је да се пријавите код више од једног зајмодавца. Затим можете упоредити ХЕЛОЦ понуде.

Неки зајмодавци нуде ниске промотивне ХЕЛОЦ стопе, које расту након одређеног броја месеци. Ове „теасер стопе“ су лепе, али обратите пажњу на то колика ће бити камата након истека промотивног периода.

Да ли ће ХЕЛОЦ стопе расти или падати?

Стопе на ХЕЛОЦ-е су везане за основну стопу, која је заузврат индексирана са стопом федералних фондова. Федералне резерве одређују стопу федералних фондова. Када Фед подигне стопу федералних фондова, примарна стопа расте, а ХЕЛОЦ стопе следе. Када Фед снизи стопу федералних фондова, примарна стопа пада, а исто тако и ХЕЛОЦ стопе.

Пратите успоне и падове Федералних резерви у објашњењу НердВаллет-а о томе како Фед утиче на хипотеке и ХЕЛОЦ стопе.

Колико кошта ХЕЛОЦ?

Унапредни трошкови за ХЕЛОЦ су обично нижи него за хипотеке првог залога. Зајмодавци се често одричу трошкова затварања под условом да држите линију отвореном одређено време. Неки зајмодавци могу захтевати процену.

Када имате ХЕЛОЦ, трошкови варирају, у зависности од каматне стопе, износа позајмљивања и да ли је кредитна линија у периоду повлачења или отплате.

Током периода повлачења, можете се задужити уз кредитну линију. Минималне месечне уплате током периода извлачења су обично само са каматама, иако можете да отплатите главницу ако желите. Период извлачења је често 10 година, али може варирати. У периоду отплате кредит отплаћујете. Више не можете да позајмљујете уз кредитну линију, а минималне месечне уплате укључују главницу и камату.

Предности и мане ХЕЛОЦ-а

Главна предност ХЕЛОЦ-а је његова флексибилност: извлачите новац само када вам је потребан и плаћате камату само на тај износ. У међувремену, можете отплатити онолико или колико желите главницу током периода извлачења. Главни недостаци имају везе са променљивим стопама и довођењем вашег дома у опасност.

Прос

 • Плаћате камату само на износ који сте позајмили: Ако имате ограничење кредитне линије од 50.000 долара, а позајмили сте 10.000 долара, плаћате камату само на тај мањи износ.

 • Исплате само камате током периода извлачења.

 • Флексибилан начин плаћања сталних трошкова, као што је низ реновирања куће или плаћања школарине.

Цонс

 • Променљива каматна стопа значи да када Фед подигне стопу федералних средстава, ваше месечне уплате могу порасти.

 • Можете изгубити свој дом ако не отплатите.

Како се постављају ХЕЛОЦ тарифе?

ХЕЛОЦ-ови су индексирани према главној стопи Валл Стреет Јоурнал-а, која је основна каматна стопа на корпоративне кредите великих банака. Основна стопа се, заузврат, креће горе и доле у ​​складу са променама стопе федералних фондова, коју постављају Федералне резерве.

Стопа на ХЕЛОЦ је заснована на маржи изнад (или испод) основне стопе. На пример, банка би вам могла дати ХЕЛОЦ по стопи премијера плус 1%. "плус 1%" је маржа, а ваша каматна стопа је маржа додата основној стопи.

Рецимо да је основна стопа 4.75% и ваша маржа је +1%. Када их додате, добијате 5.75%, и то је стопа на вашем ХЕЛОЦ-у. У овом случају, ако би основна стопа порасла за четвртину процентног поена, на 5%, онда би стопа вашег ХЕЛОЦ-а порасла за исти износ, на 6%.

Марже варирају на основу фактора као што су кредитни резултат, однос кредита и вредности, да ли имате други рачун у банци од које добијате ХЕЛОЦ и жеља зајмодавца да прихвати ХЕЛОЦ. Зато је важно куповати около — сваки зајмодавац вам може навести другачију каматну стопу.

Шта је боље: ХЕЛОЦ или стамбени кредит?

ХЕЛОЦ имају варијабилне стопе, које се мењају кад год Фед подигне или смањи краткорочне каматне стопе. Кућни кредити имају фиксне каматне стопе. ХЕЛОЦ је кредитна линија и плаћате камату само на део који позајмите. Кућни зајам је паушални кредит и плаћате камату на пун износ.

Која је боља опција? Зависи како користите новац. ХЕЛОЦ је погодан за периодичне трошкове, као што су вишестепени пројекат реновирања или школарина. Кућни кредит је погодан за једнократне трошкове.

» ВИШЕ: Кућни зајмови вс. ХЕЛОЦс

Да ли је лако добити ХЕЛОЦ?

ХЕЛОЦ захтева од вас да доставите неку од исте документације коју сте дали када сте добили хипотеку за куповину куће: у најмању руку, доказ о приходима и имовини и списак месечних отплата дуга. Зајмодавац ће проверити ваш кредитни извештај.

Након пријављивања, добићете гомилу открића да прочитате. Осигурање може трајати од неколико сати до недеља, а онда ћете затворити кредитну линију, слично затварању хипотеке за куповину.

» ВИШЕ: Контролна листа докумената потребних за претходно одобрење хипотеке

Постоје ли трошкови затварања ХЕЛОЦ-а?

ХЕЛОЦ може захтевати таксу за пријаву, претрагу наслова, процену и адвокатске накнаде. Можда ће вам бити дата опција да платите поене за попуст да бисте смањили каматну стопу.

Да ли вам је потребна процена за ХЕЛОЦ?

Зајмодавац може захтевати процену како би одредио износ ваше кредитне линије. Можда ћете морати да платите процену унапред. У неким случајевима, зајмодавац може платити процену и одрећи се накнаде ако држите рачун отворен одређени број година.

Сазнајте више о ХЕЛОЦ-у:

 • Разумевање кредитних линија за власнички капитал

 • Калкулатор зајма за некретнине

 • Најбољи ХЕЛОЦ зајмодавци

Погледајте наше друге алате за хипотеку и рефинансирање

 • Добијте свој бесплатни кредитни резултат

 • Погледајте колико вреди ваш дом

 • Упоредите стопе рефинансирања хипотеке

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here