Упоређивање Аллстате, Геицо, Прогрессиве и Стате Фарм ауто осигурања

Заједно су држали више од 50% укупног тржишног удела у полисама личног ауто-осигурања у 2020. години, према Националној асоцијацији повереника за осигурање. Сви су такође постигли високе оцене у НердВаллет-овој анализи најбољих компанија за осигурање аутомобила за 2021.

Нердваллет је упоредио ове осигураваче како би пронашао најбоље оцењену компанију у пет категорија:

 • Најниже премије: Геицо

 • Најмање притужби потрошача: Прогресивна

 • Највеће оцене задовољства купаца: Државна фарма

 • Већина опција покривености: Аллстате

 • Најприкладнији за технологију: Геицо

Рангирање у свакој категорији је сажето на дну следећег одељка.

Ево кратког погледа на главне особине сваке компаније – категорије у којима је рангирана на првом или другом месту у нашем детаљном поређењу четири највећа осигуравача.

 • Аллстате: Опције покривености, технологија, неколико притужби.

 • Геицо: Цена, технологија, задовољство купаца.

 • Прогресивна: опције покрића, неколико притужби.

 • Државна фарма: Задовољство купаца, цена.

Како се слажу 4 највећа осигуравача

Погледали смо цене, жалбе потрошача, задовољство купаца, опције покрића и апликације и технологију да бисмо видели како се четири највеће компаније за осигурање аутомобила у земљи пореде једна са другом.

Најниже премије: Геицо

За многе, цена је краљ и мало шта друго није битно. Ако вас то описује, Геицо вреди проверити.

Наплаћујући 200 долара мање годишње, у просеку, од следећег најјефтинијег великог осигуравача (Стате Фарм), Геицо се рангира као најјефтинија међу четири компаније у НердВаллетовој анализи за 2021. И са преко 15 доступних попуста за ауто осигурање, Геицо нуди више начина да уштедите на осигурању аутомобила него Стате Фарм, Прогрессиве или Аллстате.

» ВИШЕ: Најјефтиније осигурање аутомобила

Да бисмо рангирали по цени, користили смо просечне националне годишње стопе за 40-годишњег возача са чистом историјом вожње. Ево тих стопа:

 1. Геицо: 1.268 долара годишње.

 2. Државна фарма: 1.491 долара годишње.

 3. Прогресивна: 1.562 долара годишње.

 4. Аллстате: 2,381 $ годишње.

Ове стопе одражавају осигурање са пуним покрићем за возаче са добрим кредитом. Потпуна покривеност није посебна врста политике. Уместо тога, укључује комбинацију типова покрића укључујући одговорност, свеобухватно осигурање и осигурање од судара, и било које друго осигурање које захтева држава.

Стопе могу значајно да варирају на основу појединачних фактора као што су историја вожње, старост, локација и, у многим државама, кредитна историја. Напомена: Калифорнија, Хаваји, Масачусетс, Мичиген и Вашингтон не дозвољавају осигуравачима да користе кредит при одређивању стопа осигурања аутомобила.

На пример, једна компанија може да има најјефтиније осигурање аутомобила за 35-годишњег мушкарца који живи у Џорџији, док друга може понудити бољу цену за 53-годишњу жену која живи у Калифорнији. Једини начин да кажете која компанија најбоље одговара вашим потребама је да упоредите понуде за осигурање аутомобила у вашој држави.

Најмање притужби: Прогресивна

У односу на своју величину, Прогрессиве је имао најмање притужби пријављених државним регулаторима за осигурање приватних путничких аутомобила, према подацима НАИЦ-а за три године.

Али то није био једини велики осигуравач са добрим понашањем: Аллстате и Геицо су такође имали мање притужби него што се очекивало у односу на њихову величину, која се мери наплаћеним премијама. Државна фарма је имала близу очекиваног броја рекламација за ауто осигурање.

» ВИШЕ: Прогресивни преглед ауто осигурања

Највеће задовољство купаца: Државна фарма

Купци Државне фарме не само да су најзадовољнији потраживањима у вези са осигурањем купаца, већ и пријављују боље опште задовољство, према Ј.Д. Повер'с 2020 У.С. Оцене аутоосигурања за 2019. Студија ауто осигурања и извештаји потрошача (најновија доступна анкета). Анкете о задовољству укључују цене, тврдње и питања о корисничкој служби.

» ВИШЕ: Преглед ауто осигурања Стате Фарм

Већина опција покривености: Аллстате

Од 12 опционих потреба за покрићем које смо тражили - као што су осигурање празнина и опрост од несреће - Аллстате је понудио девет. Прогрессиве је био близу другог, нудећи осам од 12 опционих типова покривености.

Ево још неких разлика:

 • Аллстате је једини од четири превозника који нуди осигурање са плаћањем по километру, врсту полисе у којој плаћате основну стопу плус стопу по миљи.

 • Аллстате нуди замену за нови аутомобил. Ово покриће плаћа вредност потпуно новог аутомобила исте марке и модела (минус одбитак) ако је ваш аутомобил укупан покривен губитком. Алтернативно, Прогрессиве нуди осигурање заостајања, које плаћа разлику између вредности аутомобила у тренутку када је укупан или украден и стања његовог кредита или лизинга. Пошто је покриће слично, осигуравачи обично нуде само једно или друго, ако уопште и нуде. Државна фарма и Геицо не нуде ни једно ни друго.

 • Од велике четворке, само Геицо нуди осигурање од механичког квара.

» ВИШЕ: Преглед Аллстате ауто осигурања

Најприкладнији за технологију: Геицо

Потрошачи очекују глатко искуство на мрежи и глатке апликације за многе услуге, а осигурање није изузетак.

Геицо се истиче по томе што има:

 • Функција неге возила у апликацији за праћење одржавања вашег аутомобила.

 • Локатори у апликацији за гас и паркинг.

 • Интеграција Лифта тако да можете да позовете аутомобил за дељење вожње из апликације.

Остала три велика осигуравача имају неке сличне карактеристике технологије, али Геицо има највише.

» ВИШЕ: Преглед Геицо ауто осигурања

Све четири компаније нуде апликације које би могле да вам уштеде новац коришћењем телематичке технологије. Ако се одлучите, компанија ће пратити ваше понашање у вожњи помоћу мобилне апликације или уређаја који се укључује у дијагностички порт вашег аутомобила. Безбедни возачи могу да плаћају ниже цене, добијају попусте или зарађују награде, али опције Геицо и Прогрессиве могу кажњавати ризично понашање вишим стопама.

Рецап: Како се упоређују осигуравачи

Цена
 1. Геицо.

 2. Државна Фарма.

 3. Прогресивна.

 4. Аллстате.

Жалбе
 1. Прогресивна.

 2. Аллстате.

 3. Геицо.

 4. Државна Фарма.

Задовољство
 1. Државна Фарма.

 2. Геицо.

 3. Аллстате.

 4. Прогресивна.

Опције покривености
 1. Аллстате.

 2. Прогресивна.

 3. Геицо.

 4. Државна Фарма.

Тецх
 1. Геицо.

 2. Аллстате.

 3. Државна Фарма.

 4. Прогресивна.

Додатне карактеристике

Ако тражите одређену функцију од осигуравајућег друштва, можда ћете је пронаћи код неких, а не код других. Ово су неке од опција које издвајају четири највећа ауто осигуравача једна од друге. Неки коштају додатно; остали су укључени без додатних трошкова када купите полису. Оцене звездицама долазе из НердВаллетове ранг листе најбољих компанија за осигурање аутомобила за 2021.

Компанија

Опције покривености

Тецх

Аллстате

4.5

НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање узима у обзир жалбе потрошача и податке о задовољству купаца.
 • Опрост од несреће.

 • Замена новог аутомобила.

 • Одбитне награде.

 • Награда за избегавање незгоде.

 • Покривеност звучним системом.

 • Плаћање по километру осигурање.

 • Паркинг лоцатор.

 • Локатор цене гаса.

Геицо

4.5

НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање узима у обзир жалбе потрошача и податке о задовољству купаца.
 • Опрост од несреће.

 • Покривеност механичког квара.

 • Паркинг лоцатор.

 • Гас лоцатор.

 • Лифт интеграција у апликацији.

 • Упозорења о одржавању аутомобила.

Прогресивна

4.5

НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање узима у обзир жалбе потрошача и податке о задовољству купаца.
 • Гап осигурање.

 • Опрост од несреће.

 • Одбитне награде.

 • Покривеност прилагођених делова.

 • н/а.

Државна Фарма

4.5

НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање узима у обзир жалбе потрошача и податке о задовољству купаца.

Н/А.

 • Стеер Цлеар апликација за обуку за младе возаче.

» ВИШЕ: Упоредите цене осигурања аутомобила

Поређење цена за све 4 компаније

Погледајте ова директна поређења цена сваке од четири највеће компаније за осигурање аутомобила како бисте лакше одлучили који осигуравач је прави за вас. Погледали смо просечне годишње стопе осигурања аутомобила да бисмо вам дали представу о томе колико бисте платили код сваког осигуравача.

Геицо вс. Прогресивна

Када разматрате Геицо у односу на Прогрессиве, размислите о томе да ли више волите ниске цене или су вам потребне додатне опције. Геицо има ниже просечне стопе у нашим анализама, док Прогрессиве нуди покривеност коју Геицо нема, као што је покривеност празнина.

Геицо има робуснију технологију и понуду апликација од Прогрессиве-а. Обе компаније добијају мање од очекиваног броја жалби регулаторима осигурања, у односу на њихову величину.

Геицо

Прогресивна

Добар возач, добар кредит

1,268 долара

$1,562

Добар возач, лоша кредитна способност

$1,766

$3,302

Возач са недавном несрећом

$1,991

$2,556

Минимална покривеност

380 долара

577 долара

Државна фарма вс. Аллстате

Ако бирате између Аллстате и Стате Фарма, бирате између две компаније које добијају релативно мало притужби државним регулаторима за осигураваче њихове величине.

Државна фарма има ниже просечне цене у нашим анализама, иако би требало да добијете понуде да бисте били сигурни да вам је јефтиније. Аллстате нуди функције које нису доступне на државној фарми, као што су опрост удеса, плаћање по миљи и осигурање замене за нови аутомобил.

Аллстате

Државна Фарма

Добар возач, добар кредит

$2,381

$1,491

Добар возач, лоша кредитна способност

$3,356

$3,130

Возач са недавном несрећом

3,367 долара

$1,925

Минимална покривеност

759 долара

550 долара

Геицо вс. Државна Фарма

Геицо и Стате Фарм су у просеку јефтинији од Аллстате или Прогрессиве, према нашој анализи. Ипак, Геицо је био јефтинији од Стате Фарма у три од четири поређења цена испод.

Геицо такође има предност у техничким опцијама као што је функција апликације за праћење одржавања вашег аутомобила. Државна фарма је победила Геицо за задовољство купаца, али једва.

Геицо

Државна Фарма

Добар возач, добар кредит

1,268 долара

$1,491

Добар возач, лоша кредитна способност

$1,766

$3,130

Возач са недавном несрећом

$1,991

$1,925

Минимална покривеност

380 долара

550 долара

Аллстате вс. Геицо

Када бирате између Аллстате и Геицо, можете очекивати много техничких опција. Међу четири највећа осигуравача, Геицо има највише функција у својим апликацијама, а Аллстате је јако друго. Оба нуде више технологије и апликација од Прогрессиве или Стате Фарма.

Ако је цена ваша главна брига, Геицо је можда прави за вас. НердВаллетова анализа стопа осигурања показала је да је Геицо у просеку константно јефтинији од Аллстате-а. Али ако тражите специфичне опције покривености, Аллстате можда има оно што вам треба. Аллстате нуди неколико опција које Геицо не нуди, укључујући осигурање замене новог аутомобила.

Аллстате

Геицо

Добар возач, добар кредит

$2,381

1,268 долара

Добар возач, лоша кредитна способност

$3,356

$1,766

Возач са недавном несрећом

3,367 долара

$1,991

Минимална покривеност

759 долара

380 долара

Прогрессиве вс. Аллстате

Међу четири најбоља осигуравача, Аллстате и Прогрессиве се највише истичу по својим опцијама покрића. У било којој од ових компанија можете добити покриће за прилагођене делове или стерео уређаје, и можете смањити свој одбитак тако што ћете остати без незгода. Те опције нису доступне код Геицо или Стате Фарма.

Прогрессиве има мање притужби државним регулаторима осигурања и понекад, али не увек, надмашује Аллстате по цени. Пошто су њихове стопе често сличне, вреди добити понуде од оба осигуравача да бисте знали који ће вам бити јефтинији.

Аллстате

Прогресивна

Добар возач, добар кредит

$2,381

$1,562

Добар возач, лоша кредитна способност

$3,356

$3,302

Возач са недавном несрећом

3,367 долара

$2,556

Минимална покривеност

759 долара

577 долара

Прогрессиве вс. Државна Фарма

Када бирате између Прогрессиве и Стате Фарма, размислите да ли желите више опција покривености или је цена важнија.

Државна фарма је у просеку јефтинија од Прогресивне. С друге стране, Прогрессиве нуди неколико опција покрића које нису доступне од Стате Фарма, укључујући осигурање празнина, опрост од несреће и покриће за прилагођене делове и опрему.

Прогресивна

Државна Фарма

Добар возач, добар кредит

$1,562

$1,491

Добар возач, лоша кредитна способност

$3,302

$3,130

Возач са недавном несрећом

$2,556

$1,925

Минимална покривеност

577 долара

550 долара

Често постављана питања

Ко су првих пет осигуравајућих компанија?

Пет највећих компанија за осигурање аутомобила у земљи су Стате Фарм, Геицо, Прогрессиве, Аллстате и УСАА, према НАИЦ-у. Иако је УСАА пети по величини превозник у земљи, доступан је само војсци, ветеранима и њиховим породицама.

Које осигуравајуће друштво је најбоље у плаћању штета?

Од четири највећа осигуравача, Стате Фарм има највиши ранг за задовољство купаца у вези са одштетом за аутомобиле на основу 2020 Ј.Д. Студија о штетама из ауто осигурања.

Да ли је државна фарма јефтинија од Геицо-а?

Просечне годишње стопе осигурања аутомобила за добре возаче јефтиније су од Геицо-а него од Стате Фарма, према анализи стопа НердВаллет-а за 2021. Међутим, Државна фарма има јефтиније годишње стопе у просеку за возаче са недавном саобраћајном несрећом. Запамтите, ово су само просеци. Пошто фактори као што су ваш пол, локација и возило утичу на ваше цене, увек би требало да тражите најнижу цену.

Да ли је Геицо добра осигуравајућа компанија?

Геицо је константно рангиран на листи најбољих осигуравајућих компанија НердВаллет-а и има најјефтиније цене у просеку за добре возаче међу највећим осигуравачима у земљи.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here