Комплетан водич за АИГ осигурање путничке страже

Напомена: Пандемија коронавируса пореметила је постојеће и будуће планове путовања и посветила је већу пажњу путном осигурању. Прочитајте наш поглед на конкретне информације у вези са путним осигурањем и ЦОВИД-19 или погледајте наш свеобухватан водич за управљање финансијама током ЦОВИД-19.

Као једна од највећих осигуравајућих компанија на свету и са 100-годишњом историјом, логично је да АИГ понуди путно осигурање. АИГ-ов програм путног осигурања, под називом Травел Гуард, пружа бројне опције покрића које ће вам пружити безбрижност на путовањима.

Путно осигурање вам помаже да вратите нешто новца ако нешто пође по злу на вашем путовању. Ако размишљате о куповини покрића за предстојеће путовање, прво погледајте покриће које можете добити од својих путних кредитних картица. Многе основне заштите нуде се на картицама које можда већ имате.

Ако тражите додатно покриће, АИГ путно осигурање је добар избор. Цонсумерс Адвоцате је оценио планове АИГ-а са 4.4 звездице од 5 звездица.

Разматрања о коронавирусу

Важно је да ако добијете ЦОВИД-19 пре или током путовања, бићете покривени повластицама за отказивање путовања Травел Гуард-а. Ако се разболите од ЦОВИД-19 током путовања, здравствени трошкови и бенефиције за прекид путовања ће почети. Међутим, Травел Гуард сматра ЦОВИД-19 предвиђеним догађајем и као резултат тога, неки други губици у вези са коронавирусом можда неће бити покривени. С обзиром на окружење путовања које се стално развија, прегледајте политику покривености корона вирусом Травел Гуард-а како бисте добили награду за оно што је покривено, а шта није.

Ево шта треба да знате о АИГ-овим плановима осигурања Травел Гуард.

Планови путног осигурања које нуди АИГ Травел Гуард

Планови путничког осигурања АИГ-а вас покривају ако треба да откажете (или прекинете) своје путовање због болести, повреде или смрти члана породице. Лоше временске прилике које узрокују кашњење или отказивање путовања такође су покривене свим смерницама Травел Гуард-а.

Травел Гуард нуди три главна АИГ плана путног осигурања, плус мноштво додатних опција. Ево најважнијих предности:

Травел Гуард Ессентиал – Најосновнији ниво покривености

 • Покрива 100% трошкова вашег путовања ако се откаже или прекине због болести.

 • Укључује надокнаду од 100 УСД дневно за сва кашњења на вашем путовању (укупно највише 500 УСД).

 • Покрива до 15.000 долара медицинских трошкова (500 долара за зубе), плус максимално 150.000 долара за хитну медицинску евакуацију.

 • Покрива до 750 долара надокнаде за украдени пртљаг и највише 200 долара ако вам торбе касне више од 24 сата.

Травел Гуард Преферред – Овај план средњег нивоа пружа многе од истих основних покривености као Ессентиал, али на вишим нивоима.

 • Отказивање путовања се исплаћује 100%. Ако се ваше путовање прекине, добићете 150% цене путовања.

 • Путовања одложена за више од пет сати донеће вам до 800 долара (200 долара дневно).

 • Бићете покривени до 50.000 долара за медицинске трошкове (500 долара за зубе) и до 500.000 долара за хитну евакуацију.

 • Овај план нуди 1.000 долара за изгубљене или украдене торбе и 300 долара за кашњење пртљага дуже од 12 сати.

Травел Гуард Делуке – Највеће предности можете пронаћи у овом плану највишег нивоа.

 • Као и Преферред, добићете 100% покрића за отказивање путовања и 150% трошкова вашег осигураног путовања у случају прекида путовања.

 • До 1000 УСД (200 УСД дневно) за кашњење путовања од пет сати или више.

 • До 100.000 долара за медицинске трошкове (500 долара за зубе), 1.000.000 долара за хитну евакуацију и 100.000 долара за покриће за авионску несрећу.

 • Покриће за изгубљене или украдене торбе скаче на 2.500 долара и 500 долара за кашњење пртљага дуже од 12 сати.

 • Укључена је и дуга листа „Бенефиција непријатности приликом путовања“ (као што су кашњења на писти, затворене атракције, скретања итд.)

 • Овај план такође нуди покриће помоћи на путу за време вашег путовања, што није укључено у друга два плана.

» Сазнајте више: Како пронаћи најбоље путно осигурање

Веб локација која се лако користи за одабир плана путног осигурања

Веб страница Травел Гуард-а је једноставна за навигацију и нуди тренутне цитате који јасно наводе шта је покривено. Мораћете да унесете основне информације о путовању за које желите да буде покривен, укључујући:

 • Одредиште.

 • Како стижете тамо (авион, крстарење или друго).

 • Датуми путовања.

 • Ваша матична држава.

 • Датум рођења.

 • Колико сте платили за пут.

 • Датум када сте платили пут.

Када одговорите на питања, одмах ћете добити понуде за различите опције осигурања за ваше путовање. Свака колона јасно показује шта је покривено за све опције на дугачкој листи, тако да можете брзо да упоредите.

Овај пример приказује опције засноване на двонедељном путовању у Шпанију од 5.000 долара за некога ко има 40 година. У овом случају, план средњег нивоа кошта око 6% укупних трошкова путовања.

Такође је важно знати да се понуде планова мењају у зависности од државе у којој живите; нису обухваћене све државе.

Ако купите Травел Гуард план и морате да поднесете захтев, то можете учинити на њиховој веб страници или позивом на (866) 478-8222. Статус исплате потраживања можете пратити и на сајту.

Додатне опције путног осигурања и додаци

Ако планирате више путовања која бисте желели да буду покривена, погледајте годишњи план путничког осигурања Травел Гуард-а. Ова 12-месечна опција покрива више путовања и може вам уштедети новац због осигурања сваког путовања посебно.

Друга опција је „Пацк анд Го“ план, који је добар избор ако идете на бег у последњем тренутку и није вам потребна заштита од отказивања путовања.

Одлазак на екстремно авантуристичко путовање? Опција Травел Гуард Плус је свеобухватан пакет који посебно покрива авантуристичке спортове.

Постоје и опције за додавање покрића штете изнајмљеном возилу, покрића Отказивање из било ког разлога и медицинских и сигурносних пакета у планове. Моћи ћете да изаберете ове додатке када будете куповали полису.

» Сазнајте више: Објашњено путно осигурање за отказивање из било ког разлога (ЦФАР)

Шта није обухваћено планом Травел Гуард

Док сви основни, преферирани и Делуке планови нуде различите степене покривености за ваше путовање, постоје неке ствари које неће бити покривене ниједним од планова. Ево неколико истакнутих ствари које нису укључене; наћи ћете пуне листе на свакој политици:

 • Покриће за путовања плаћена миљама за честе летове или програмима награда за лојалност: Травел Гуард ће заштитити само путовања која плаћате готовином. Ако откупљујете своје бодове за то путовање са списком, нажалост, нећете се квалификовати за покриће. Међутим, трошкови поновног депоновања миља назад на ваш налог су покривени.

 • Губитак пртљага за наочаре, контактна сочива, слушне апарате или лажне зубе: Ове предмете по правилу треба држати са собом у ручном пртљагу, пошто их политика Травел Гуард неће покривати.

 • Познати догађаји: Ако свесно резервишете путовање са неким инхерентним ризицима, оно неће бити покривено. На пример, када Национална метеоролошка служба изда упозорење за ураган, то постаје познати догађај. Када је ЦОВИД-19 постао пандемија, категорисан је као предвидиви догађај и више није био покривен. Полису коју сте купили можете да откажете до 15 дана пре путовања да бисте добили повраћај уплаћене премије.

» Сазнајте више: Да ли путно осигурање покрива наградне летове?

Ко треба да добије полису осигурања Травел Гуард?

Многа путовања могу бити у довољној мери покривена погодностима ваше кредитне картице, али требало би да истражите које картице пружају најбоље опције (и не заборавите да користите ту картицу да резервишете путовање).

Међутим, ако планирате велика међународна путовања или крећете на велико крстарење, Травел Гуард'с Преферред и Делуке планови могу понудити бољу покривеност од ваше кредитне картице. Све у свему, планови Травел Гуард нуде разне опције покривености са веб-страницом лаком за навигацију која би могла бити добра за ваше следеће путовање.

Ако не пронађете оно што тражите са планом Травел Гуард, погледајте сајт за упоређивање осигурања као што је Скуаремоутх, где ћете имати много различитих опција плана које можете изабрати.

» Сазнајте више: Да ли се исплати путно осигурање?

Доња граница

Травел Гуард нуди неколико планова осигурања путовања са различитим степеном покрића. Неки планови вам такође омогућавају да купите опционе надоградње као што су ЦФАР и покриће за изнајмљивање аутомобила. Доступност плана се разликује у зависности од државе, па обавезно унесите детаље о путовању да бисте видели који планови су вам доступни.

Ако имате премиум путну кредитну картицу, можда већ имате укључене бесплатно неке елементе путног осигурања. Пре него што одлучите да купите свеобухватну полису, проверите које покриће можда већ имате са своје кредитне картице.

Често постављана питања Шта је покривено осигурањем Травел Гуард?

Планови осигурања Травел Гуард-а нуде отказивање путовања, прекид путовања, хитно медицинско осигурање и евакуацију, кашњење пртљага, губитак пртљага и још много тога. Неке политике вам такође могу омогућити да додате погодности као што су Откажи из било ког разлога и покриће штете при изнајмљивању аутомобила.

Да ли осигурање Травел Гуард покрива отказивање?

Ако морате да откажете путовање из неког разлога (нпр.г., непредвиђена болест или повреда вас или члана ваше породице, обавезан посао, жртва злочина, лоше време, финансијски недостатак добављача путовања итд.) бићете покривени. Да бисте видели целу листу покривених разлога, погледајте одредбе и услове ваше полисе.

Како да вратим свој новац од Травел Гуард-а?

Да бисте добили повраћај средстава, мораћете да поднесете захтев тако што ћете позвати (866) 478-8222 или га послати на мрежи на својој страници за потраживања. Можда ћете морати да доставите документацију која поткрепљује своје тврдње, тако да чувајте све признанице које намеравате да поднесете. Такође можете да проверите статус свог захтева у било ком тренутку на веб страници Травел Гуард-а.

Шта осигурање укључује Отказивање из било ког разлога?

Опциона надоградња Цанцел Фор Ани Реасон доступна је на одређеним плановима Травел Гуард. Додатак ЦФАР Травел Гуард-а вам омогућава да откажете путовање из било ког разлога и вратите 50%-75% свог неповратног депозита све док је путовање отказано најмање два дана пре планираног датума поласка.

Како да максимизирате своје награде

Желите путну кредитну картицу која даје приоритет ономе што вам је важно. Ево наших избора за најбоље путне кредитне картице 2021, укључујући оне најбоље за:

 • Флексибилност, трансфер поена и велики бонус: Цхасе Саппхире Преферред® картица

 • Без годишње накнаде: кредитна картица Банк оф Америца® Травел Ревардс

 • Паушалне награде за путовања: Цапитал Оне Вентуре Ревардс кредитна картица 

 • Бонус награде за путовања и врхунске погодности: Цхасе Саппхире Ресерве®

 • Луксузне погодности: Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а

 • Пословни путници: Инк Бусинесс Преферред® кредитна картица

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here