Комплетан водич за зарађивање Хиатт поена

» Сазнајте више: Предности и недостаци програма Ворлд оф Хиатт

Основе

Сваки члан Ворлд оф Хиатт-а зарађује 5 базних поена за сваки долар потрошен на одговарајуће тарифе. Да бисте зарадили бодове по квалификованој цени која испуњава услове, морате да резервишете цену собе коју је објавио Хиатт, а не ону резервисану преко агенције за резервације путовања треће стране. Такође можете зарадити поене на ресторанима, спа искуствима и другим садржајима који се наплаћују хотелу.

» Сазнајте више: Ворлд оф Хиатт: Комплетан водич

Мултипликатори елитног нивоа

Дисцоверист

Статус Дисцовериста можете да постигнете тако што ћете зарадити 25.000 базних поена, остати 10 квалификационих ноћи или бити домаћин три догађаја. Поред тога, Ворлд оф Хиатт кредитна картица долази са аутоматским статусом Дисцоверист.

Када постигнете овај статусни ниво, добићете следеће погодности:

 • 10% бонус поена на плаћене боравке.

 • Одустало се од одмаралишних такси за наградни боравак.

 • М живот Пеарл статус.

 • Премиум интернет.

 • Жељена надоградња собе, на основу расположивости.

 • 2 п.м. касно одјављивање.

 • ААдвантаге бонус (1 Хиатт поен за 1 долар потрошен са Америцан АИРлинес).

Истраживач

Статус истраживача захтева да останете 30 ноћи, зарадите 50.000 базних поена или резервишете 10 састанака или догађаја.

Поред погодности које се нуде члановима Дисцовериста, Ворлд оф Хиатт Екплористс добијају следеће:

 • 20% бонус поена на плаћене боравке.

 • М живот Златни статус.

 • Надоградње соба са расположивим простором, укључујући апартмане и собе са приступом клупском салону.

 • 72-часовна гаранција доступности соба.

Глобалиста

Глобалиста је највиши ниво елитног статуса. Да бисте зарадили овај статусни ниво, потребно је да остварите 60 ноћења, зарадите 100.000 поена или резервишете 20 састанака. Чланови Хиатт Глобалиста добијају следеће погодности, поред оних које се нуде нижим елитама:

 • 30% бонус поена.

 • Одустало се од одмаралишта за плаћене и награђене боравке.

 • Надоградње соба са расположивим простором, укључујући стандардне апартмане.

 • 4 п.м. касно одјављивање.

 • 48-часовна гаранција доступности соба.

 • Примите приоритетни приступ доступним собама током пријаве.

 • Почасни гост (тј.е., поделите своје елитне погодности са пријатељима и породицом када резервишете наградни боравак).

Ворлд оф Хиатт кредитна картица

Да бисте брзо стекли елитни статус и још брже зарадили поене, можда бисте желели да размислите о пријави за Ворлд оф Хиатт кредитну картицу. Власници картица не само да добијају аутоматски статус Дисцоверист, већ добијају и 5 квалификационих ноћних кредита ка следећем нивоу статуса сваке године. Осим тога, можете зарадити два квалификујућа ноћења за сваких потрошених 5.000 долара.

У замену за годишњу накнаду од 95 долара, ова картица обезбеђује годишње бесплатно ноћење у било ком хотелу Хиатт категорије 1-4.

Поред елитног статуса и бесплатног ноћења, који лако вреде више од цене годишње накнаде, власници картица такође добијају 4 бонус поена за 1 долар потрошен у хотелима Хајата. Куповине обављене у ресторанима, директном куповином авио карата, локалним превозом, путовањем на посао и чланством у теретани зарађују 2 поена за сваки потрошен долар. Све остале куповине зарађују 1 поен за сваки потрошен долар.

Нови власници картица ће ценити бонус добродошлице картице: Зарадите 30.000 бонус поена након што потрошите 3.000 долара на куповине у прва 3 месеца од отварања налога. Плус, до 30.000 додатних бонус поена тако што ћете зарадити укупно 2 бонус поена за сваки потрошен долар у првих 6 месеци од отварања налога на куповине које обично зарађују 1 бонус поен, на потрошених до 15.000 долара.

Пошто стандардна бесплатна ноћења почињу од 5.000 Ворлд оф Хиатт поена — и само 3.500 за ноћи ван шпица — овај бонус на кредитној картици може покрити неколико ноћи на вашем следећем одмору.

Између бонуса добродошлице и бонуса категорије потрошње, поени ће се прикупљати. Штавише, добићете додатно бесплатно ноћење у било ком хотелу категорије 1-4 када потрошите 15.000 долара до сваке годишњице картице.

» Сазнајте више: Преглед Ворлд оф Хиатт картице: Раскошне погодности, разумна цена

Зарадите од ФИНД Екпериенцес

Хиатт нуди „искуства“ у близини својих хотела кроз програм под називом ФИНД. Зарађујете Ворлд оф Хиатт бодове када резервишете ФИНД искуства, што значи да можете да зарадите бесплатне боравке док радите ствари попут вежбања тајландског муаи или јахања коња. Имајте на уму да вам нека искуства ФИНД-а омогућавају и да искористите и зарадите Ворлд оф Хиатт бодове, док су друга наведена као „само за откуп“ — па пажљиво пратите ситна слова.

Ако резервишете ФИНД искуства у Сједињеним Државама.С. и Мексико, зарадићете 10 поена за сваки потрошен долар. ПРОНАЂИТЕ могућности се крећу од приватних дегустација текиле по цени од 59 долара по особи до сурфовања са реномираним главним куваром за 3.500 долара по особи. ФИНД може бити брз начин да зарадите поене за јединствена искуства путовања.

Пренесите Цхасе Ултимате Ревардс® бодове

Они са Цхасе Ултимате Ревардс® ће ценити могућност да своје поене пренесу са Цхасе на Хиатт у односу 1:1. Преношење је једноставно и тренутно. Само изаберите “Трансфер то Травел Партнерс” на Цхасе Ултимате Ревардс® порталу:

Потражите Ворлд оф Хиатт под „Хотели“ и потражите „Трансфер Поинтс“:

Од вас ће бити затражено да повежете свој Ворлд оф Хиатт налог, а затим ћете моћи да преносите Цхасе Ултимате Ревардс® поене у корацима од 1.000 поена.

Пошто ценимо Ворлд оф Хиатт бодове на 1.По 9 центи и Цхасе Ултимате Ревардс® бодови се крећу од 1-1.5 центи у откупној вредности преко портала за путовања Ултимате Ревардс®, пренос поена са Ултимате Ревардс® на Ворлд оф Хиатт могао би вам донети више новца за ваш новац. Али то заиста зависи од тога како искористите своје бодове и колика је плаћена стопа одређеног хотела.

Летите Америцан Аирлинес-ом (само елитни чланови)

Ворлд оф Хиатт и програм ААдвантаге компаније Америцан Аирлине су се удружили, омогућавајући реципрочне погодности члановима елитног статуса. За елитне чланове Хиатт-а, то значи зарађивати 1 Хиатт поен за сваки долар потрошен на летове Америцан Аирлинес-а. Ови поени се зарађују као додатак нормалним миљама зарађеним кроз Америцан, ефективно дупло смањујући ваше награде.

Да бисте се пријавили, идите на ову страницу ААдвантаге, пријавите се и повежите свој Хиатт налог.

Идите на Линдблад експедицију

Хиатт се удружио са компанијом за авантуристичка путовања Линдблад Екпедитионс, нудећи ексклузивне погодности члановима укључујући 5 Хиатт поена по потрошеном долару. Ноћи проведене на Линдбладовим врхунским крстарењима такође се рачунају у елитни статус, а Хиатт бодови се могу користити и за резервисање експедиција.

С обзиром на то да ова путовања могу коштати десетине или чак стотине хиљада долара, ово је „једноставан“ начин да сакупите чамац Хајатових поена.

Изнајмите аутомобил преко Авис-а

Ворлд оф Хиатт и Авис имају партнерство које вам омогућава да зарадите 500 Хиатт поена по изнајмљивању аутомобила. Да бисте добили бодове, морате:

 1. Наведите свој Хиатт члански број приликом изнајмљивања.

 2. Користите АВД (попуст) код К817700 приликом резервације.

Купите Хиатт Поинтс

Наравно, увек можете директно купити Хиатт поене. Ове куповине се могу обавити преко поена.цом по основној стопи од 2.4 цента по боду.

С обзиром на то да Хиатт поене ценимо на 1.9 центи сваки, ово заправо није најгора вредност у поређењу са неким другим опцијама куповине. Ипак, вероватно има смисла да то урадите само ако имате на уму конкретан откуп или ако Хиатт води промоцију која обара цену ефекта по боду.

Како да максимизирате своје награде

Желите путну кредитну картицу која даје приоритет ономе што вам је важно. Ево наших избора за најбоље путне кредитне картице 2021, укључујући оне најбоље за:

 • Флексибилност, трансфер поена и велики бонус: Цхасе Саппхире Преферред® картица

 • Без годишње накнаде: кредитна картица Банк оф Америца® Травел Ревардс

 • Паушалне награде за путовања: Цапитал Оне Вентуре Ревардс кредитна картица 

 • Бонус награде за путовања и врхунске погодности: Цхасе Саппхире Ресерве®

 • Луксузне погодности: Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а

 • Пословни путници: Инк Бусинесс Преферред® кредитна картица

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here