Комплетан водич за осигурање произведених и мобилних кућа

Кључне Такеаваис

 • Осигурање мобилних кућа покрива ваше ствари, структуру вашег дома и правну штету ако нанесете штету другима.

 • Произведеним и мобилним кућама обично је потребна другачија врста осигурања од кућа изграђених на локацији.

 • Компаније које нуде осигурање мобилних кућа укључују Америцан Модерн, Форемост и Стате Фарм.

Због своје јединствене конструкције и рањивости на одређене временске прилике, као што су олује са ветром, произведене и мобилне куће обично се не квалификују за традиционално осигурање власника кућа. Уместо тога, морате да погледате осигурање мобилних кућа.

Мобилне, произведене и модуларне куће: у чему је разлика?

Мобилне, произведене и модуларне куће се граде у фабрикама, а не на градилиштима. Мобилне и произведене куће почивају на покретној шасији и никада не укључују више од једног нивоа. Модуларне куће могу имати више спратова и лежати на темељима сличним традиционалним кућама.

Иако се термини често користе наизменично, "мобилни" и "произведени" домови имају специфична значења према У.С. Одељење за становање и урбанизам. Мобилне куће су изграђене пре 1976. године, када је нови савезни закон налагао строжије безбедносне стандарде за њихову изградњу. Од тог тренутка, ове зграде су биле познате као производне куће.

Штреберски савет: Разлика између типова кућа може утицати на ваш избор осигурања. Неке компаније вам могу наложити да осигурате модуларни дом традиционалном полисом власника кућа, а не осигурањем мобилних кућа.

» ВИШЕ: Најбоље куће за осигурање куће

Шта покрива осигурање мобилних кућа

Стандардна полиса осигурања мобилних кућа генерално има следеће покриће.

Покривеност становања

Ово покриће се исплати за поправку или замену структуре ваше мобилне куће ако је оштећена догађајима које ваша полиса покрива, до границе коју одаберете. Ови догађаји обично укључују:

 • Ватра и муње.

 • Експлозије.

 • Вандализам.

 • Предмети који падају.

 • Ветар и град.

 • Тежина леда и снега.

 • Штета од дивљих или луталица.

 • Пукнуле цеви.

Када бирате ограничење за овај део ваше политике, желите довољно висок износ да замените вашу мобилну кућицу ако је уништена. Можда ћете моћи да купите проширено покриће замене у случају да обнова кошта више него што очекујете.

Покривеност других структура

Ово се исплати да поправите ограду, шупу или другу структуру која није везана за ваш дом ако је оштећена догађајем који покрива ваша полиса.

Покривеност личне имовине

Овај део ваше полисе покрива трошкове поправке или замене намештаја, електронике и других ствари ако су оштећене или украдене.

Стандардна политика мобилних кућа обично покрива ваше предмете на основу „стварне готовинске вредности“. То значи да ће платити процењени износ које су ваше ствари вределе у време захтева, умањен за ваш одбитак. Да бисте добили довољно за куповину потпуно нових артикала, можда ћете желети да надоградите на покриће трошкова замене.

Прављење кућног инвентара је најбољи начин да схватите колико вреде ваше ствари и колико вам је потребно покриће личне имовине. Можете добити брзу процену користећи калкулатор испод.

Осигурање од одговорности

Ово се исплати ако је посетилац повређен и тужи вас, или случајно нанесете материјалну штету или повреде другима. Такође може покрити повезане правне трошкове.

Нисам сигуран колико вам је потребно осигурање од одговорности? Размислите о томе да добијете барем довољно да покријете своју нето вредност.

Додатна покривеност

У зависности од ваше осигуравајуће компаније, ваша полиса може укључивати и друга покрића, као што су:

 • Додатни трошкови живота за надокнаду трошкова хотела у случају да пожар или олуја учини ваш дом привремено неспособним за живот.

 • Покривање судара да поправи вашу мобилну кућу ако се оштети док се крећете између локација.

» ВИШЕ: Осигурање власника кућа: шта је и шта покрива

Шта није покривено

Као и код сваке полисе осигурања, постоје ограничења за ваше покриће:

Поплаве. Већина произведених кућних осигурања не плаћа штету од поплава. Ако живите у ризичном подручју, куповина посебног осигурања од поплава је добра идеја.

земљотреси. Слично томе, ако је ваш дом у сеизмички активном региону, вероватно ће вам требати одвојено покривање земљотреса. Већина полиса осигурања куће не покрива „померање Земље“."

Хабање. Осигурање покрива изненадне, случајне штете, а не свакодневно одржавање.

Инфестација инсеката или животиња. Опет, ово се обично сматра делом обичног одржавања.

Штета повезана са коришћењем вашег дома у пословне сврхе. За ово покриће можда ће вам требати комерцијална политика.

» ВИШЕ: Приватни вс. национално: Које је најбоље осигурање од поплава?

Колико кошта осигурање мобилних кућица?

Просечна цена осигурања мобилних кућа је обично између 500 и 1.100 долара годишње, према Америцан Модерн Инсуранце Гроуп. Пре свега, други произведени кућни осигуравач процењује просечну цену на око 1.000 долара годишње.

Низ фактора може утицати на ваше специфичне стопе, укључујући:

 • Где живите.

 • Старост вашег дома.

 • Цена замене вашег дома.

 • Ограничења и опције покривености које изаберете.

 • Ваш одбитак.

 • Историја ваших потраживања.

Многе компаније нуде попусте на осигурање мобилних кућа. На пример, можете добити пакетни попуст за куповину осигурања мобилних кућа заједно са другом полисом као што је осигурање аутомобила.

Многи осигуравачи такође нуде попусте за поседовање кућног безбедносног система, аларма за дим или других заштитних уређаја.

» ВИШЕ: Калкулатор трошкова поседовања куће

Осигуравајућа друштва произвођача и мобилних кућа

Иако осигурање мобилних кућа није доступно код свих осигуравача, можете добити покриће преко ових компанија, директно или од треће стране.

Аллстате

Аллстате нуди стандардно покриће за ваш произведени дом и ствари, плус бројне начине за прилагођавање ваше политике. На пример, додатна покривеност је доступна за драгоцености, спортску опрему или дрвеће и жбуње. Можете уштедети до 5% на годишњој премији ако сте првобитни власник свог дома. Они који су старији од 55 година и пензионисани могу остварити попуст до 10%.

америчка породица

Додајте покриће за „смањење одбитка“ политици америчке породичне мобилне куће и ваш одабрани одбитак ће се одмах смањити за 100 УСД. Наставиће да пада за још 100 УСД сваке године када не поднесете захтев, до 500 УСД. Други додаци плаћају штету од скривеног цурења воде или судара док је ваш произведени дом у транзиту.

Америцан Модерн

Америцан Модерн се фокусирао на мобилне куће од свог оснивања 1949. године. Компанија нуди опционо покриће за трошкове због квара ХВАЦ система, великих уређаја или електронике. Такође можете добити помоћ у крађи идентитета до 15.000 долара или додати покриће у случају да је ваш нови дом оштећен између затварања кредита и када се уселите.

фармери

Опције за прилагођавање смерница за кућну употребу коју су произвели фармери укључују покриће за земљотресе, крађу идентитета или оштећење воде из резервних канализационих или одводних канала. Компанија нуди пакетни попуст ако комбинујете своју полису мобилне куће са другом полисом фармера као што је осигурање аутомобила, живота или кишобрана.

Пре свега

Сада подружница пољопривредника, Форемост је првобитно основана за осигурање мобилних кућица. Нуди опције покрића као што су управљање преварама у идентитету, покриће путовања током премештања куће, покриће од земљотреса и осигурање за драгоцености. Ако сте члан ААРП-а који тражите осигурање мобилних кућа, Форемост је компанија треће стране која ће га обезбедити путем чланства.

Геицо

Геицо сам не издаје полисе за мобилне или произведене куће, већ уместо тога сарађује са трећим странама као што су Ассурант, Форемост и Америцан Модерн. Ако треба да поднесете захтев или промените покриће, мораћете да радите директно са партнером, а не са Геицо-ом. Стандардној полиси можете додати додатно покриће за спортску опрему или музичке инструменте.

Прогресивна

Као и Геицо, Прогрессиве ради са трећим лицима како би понудио осигурање мобилних кућа у већини држава. То значи да ћете вероватно морати да контактирате трећу страну да бисте променили своју политику или поднели захтев. Покриће трошкова замене је опциони додатак који осигурава да можете купити потпуно нову мобилну кућу ако је ваша уништена. Такође можете да додате покриће у случају судара да бисте платили штету током кретања.

Државна Фарма

Државна фарма нуди неколико начина да уштедите на осигурању ваше куће, укључујући попусте за заштитне уређаје као што су аларми против провале и дим. Можда ћете такође моћи да уштедите у зависности од тога колико дуго сте били осигурани на државној фарми или старости вашег произведеног дома. Додатне опције укључују покриће крађе идентитета и покриће трошкова замене за ваш дом и ствари тако да можете да добијете потпуно нове ствари ако је ваша уништена.

УСАА

УСАА — која првенствено служи активној војсци, ветеранима и њиховим породицама — сарађује са Форемостом како би понудила покривеност за мобилне, произведене и мале куће. У већини држава, чланови УСАА могу уштедети до 30 долара на политици Форемост. Људи са модуларним кућама треба да се пријаве за стандардну политику власника кућа УСАА.

Штреберски савет: Пошто се цене разликују међу осигуравајућим кућама за мобилне куће, упоредите неколико понуда да бисте добили најконкурентнију цену.

» ВИШЕ: Шта треба знати о куповини произведеног дома

Често постављана питања Да ли вам је потребно осигурање за мобилну кућу?

Ако узмете хипотеку да бисте купили произведену кућу, ваш зајмодавац ће обично захтевати осигурање. Немојте имати кредит? Можда бисте и даље желели осигурање мобилних кућа ако нисте могли да приуштите да сами замените свој дом и ствари након велике катастрофе.

Можете ли добити осигурање од поплава на мобилној кућици?

Да, можете - а можда ће то чак и захтевати ваш хипотекарни зајмодавац ако живите у зони високог ризика од поплава. Већина људи добија осигурање од поплава из Националног програма осигурања од поплава који финансира федерална јединица.

Можете ли добити осигурање изнајмљивача мобилних кућа?

да. Не морате да поседујете произведену кућу у којој живите да бисте купили осигурање. Осигурање закупаца неће покрити структуру вашег дома - осигурање вашег станодавца то покрива. Али исплатиће се ако су ваше ствари украдене или оштећене у катастрофи.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here