Потпуни водич за откуп миља компаније Америцан Аирлинес

Америцан Аирлинес је један од три наслеђа У.С. превозника (заједно са Делтом и Јунајтедом), и једини је од три који још увек објављује табелу награда засновану на региону. Програм за честе летове авио-компаније назива се Америцан Аирлинес ААдвантаге, а АА миље се могу искористити не само на сопственим летовима, већ и на летовима са Оневорлдом и другим партнерским авио компанијама.

Све ово значи да су ААдвантаге миље веома флексибилне. Можете резервисати неке сјајне награде било да летите у земљи или иностранству, економској или првој класи. У овом посту ћемо разложити све различите начине да искористите своје ААдвантаге миље и показати вам како да добијете максималну вредност од сваке миље.

У јануару 2020. Америцан уклонио је досадну 21-дневну накнаду за резервацију од 75 УСД. Укидање таксе била је добродошла промена, посебно за путнике који воле да резервишу летове у последњем тренутку. А Америцан је направила корак даље у флексибилности у августу 2020., када је објавила да ће бити елиминисане накнаде за промене за већину главних кабинских карата (искључујући основну економску) и све премиум тарифе у кабинама за домаће и међународне летове на кратким раздаљинама.

» Сазнајте више: Америцан Аирлинес ААдвантаге програм: Комплетан водич

Листа је овде. Погледајте најбоље програме награђивања путовања у 2021. и још много тога. Све подржано тоном штреберских истраживања. Погледајте победнике

Искористите за летове на Америцану

Један од најједноставнијих начина да искористите своје миље је на летовима америчке компаније. Авио-компанија нуди три типа наградних седишта:

 • МилеСААвер награде су дисконтована наградна места која се могу купити за само 7.500 миља. Доступни су само на одабраним рутама, које се периодично мењају. Можда су доступна у свим класама, али ова седишта може бити тешко пронаћи јер их многи летови не нуде — а када постоје, брзо се продају.

 • Награде АА било када су доступне на скоро свим летовима, али долазе по већој цени (понекад вишеструко више од МилеСААвер седишта).

 • Веб Специал награде се нуде на одабраним рутама и датумима за чак 5000 миља. Не постоји званична листа тренутно доступних награда, али када тражите наградни лет, видећете смањену километражу када резервишете своје путовање. Ове наградне карте не дозвољавају никакве промене.

Америцан још увек користи листе награда за своје опције откупа. Последњих година видели смо да се друге домаће авио-компаније ослобађају својих листа — па ко зна докле ће ове листе награда бити добре. Али за сада, америчке листе још увек нуде прилично добру вредност.

» Сазнајте више: Ваш водич кроз листу награда Америцан Аирлинес-а

Домаћи летови нуде пристојну вредност за већину опција награда Америцан Аирлинес - посебно ако можете да ухватите МилеСААвер седиште. Летови испод 500 миља могу се искористити за само 7.500 миља у економској и 15.000 миља у пословној/првој класи.

Међународни летови су у већини случајева још боља вредност. Можете добити повратну економску карту до Европе за само 22.500 у економским седиштима ван радног времена. Или ако желите да путујете удобније, можете добити карту прве класе за Азију за само 80.000 миља.

Шта чини искупљење "вредно тога"? Па, НердВаллет вреднује америчке миље на 1.по 2 цента. Тако да то можете користити као основу за упоређивање ваших опција откупа.

Американац није познат по томе што има много места за награде, али ако погледате довољно унапред, требало би да будете у могућности да искористите предности АА листе награда.

Резервација летова са вашим ААдвантаге миљама на америчким летовима је једноставна: Само се пријавите на сајт и потражите своју награду.

Штреберски савет: Не знојите се ако морате да промените свој лет. Амерички више не наплаћује промену за готовинске или наградне карте резервисане у првој класи, пословној класи, премијум економској и главној кабини на свим домаћим и краткорочним међународним летовима. Док ћете морати да платите разлику у цени ако је ваш нови лет скупљи, имате среће ако је ваш нови лет јефтинији: Американац ће вам дати разлику у облику ваучера за будуће путовање.

Искористите за летове партнерских авио-компанија

Уопштено говорећи, уновчење миља за лет у партнерској авио-компанији ће вас коштати исту количину миља као да их искористите за лет на Америцан. Међутим, морате обратити велику пажњу на накнаде и доплате које намеће сваки појединачни превозник. На пример, Бритисх Аирваис је познат по томе што додаје високе доплате, које се преносе на летаче који користе Америцан Аирлинес да резервишу летове за БА.

Чак и са овим накнадама, постоје неке одличне опције откупа које су доступне преко опсежне листе партнера Америцан Аирлинес-а. Међутим, нису сви партнерски наградни летови доступни преко аа.цом — за неке ћете морати да позовете агента за резервације. Ево рашчлањавања:

Партнер

Савез

Може се резервисати са миљама?

Како резервисати

Бритисх Аирваис

Један свет

да

АА.цом

Цатхаи Пацифиц

Један свет

да

АА.цом

Финнаир

Један свет

да

АА.цом

Ибериа

Један свет

да

АА.цом

Јапан Аирлинес

Један свет

да

АА.цом

Малаисиа Аирлинес

Један свет

да

АА.цом

Кантас

Један свет

да

АА.цом

Катар Аирваис

Један свет

да

АА.цом

Роиал Аир Мароц

Један свет

да

АА.цом

Роиал Јорданиан Аирлинес

Један свет

да

АА.цом

С7 Аирлинес

Један свет

да

АА.цом

СриЛанкан Аирлинес

Један свет

да

АА.цом

Аир Тахити Нуи

Партнер

да

АА.цом

Аласка Аирлинес / Хоризон Аир

Партнер

да

АА.цом

Цапе Аир

Партнер

да

АА.цом

Цхина Соутхерн Аирлинес

Партнер

да

Телефон

Етихад Аирваис

Партнер

да

Телефон

Фији Аирваис

Партнер

да

АА.цом

ГОЛ Аирлинес

Партнер

да

Телефон

Хаваииан Аирлинес

Партнер

Да, са изузетком

АА.цом

Интерјет

Партнер

Не

АА.цом

Морска Девичанска острва

Партнер

да

АА.цом

Горња листа укључује 22 партнерске авио-компаније. АА миље се могу користити за резервисање наградних летова за све авио-компаније осим Интерјет-а. Предстоје додатне опције откупа са ЈетБлуе-ом путем партнерства америчке североисточне алијансе са авио-компанијом.

» Сазнајте више: Немојте само искористити миље Америцан Аирлинес-а – искористите их мудро са партнерима. Ево како

Летови Цхина Соутхерн Аирлинес, Етихад Аирваис и ГОЛ Аирлинес се не могу искористити на аа.цом. Мораћете да позовете рецепцију за резервације Америцан Аирлинес-а на 800-882-8880.

Америчка партнерства су посебно драгоцена јер ове авио-компаније нуде нека од најбољих врхунских летачких искустава. Етихад, Јапан Аирлинес, Цатхаи Пацифиц и други познати су по врхунској услузи прве класе. Срећом, постоји неколико слатких тачака на америчким листама награда које нуде неколико начина да извучете максимум из својих ААдвантаге миља.

» Сазнајте више: Ваш водич за Оневорлд Аллианце

Надоградите своја седишта

Друга опција за коришћење ваших ААдвантаге миља је да надоградите своја седишта на летовима Америцан Аирлинес, Америцан Еагле, Бритисх Аирваис или Ибериа. Број миља које ћете користити зависи од тога где путујете и из које кабине надоградите. Може се кретати од 5.000 до 25.000 миља уз додатне накнаде од 0 до 550 долара.

Иако ово обично није најбоља вредност за ваше миље, може бити корисно у одређеним ситуацијама, посебно за чланове елитног статуса. На веб-сајту Америцан Аирлинес-а налазе се графикони који наводе трошкове надоградње за доступне летове на Америцан Аирлинес, Америцан Еагле, Бритисх Аирваис и Ибериа.

Други начини за откуп

Поред летова, постоји неколико начина да искористите своје ААдвантаге миље, као што су:

 • Изнајмите аутомобил.

 • Резервисати хотел.

 • Резервишите пакет за одмор.

 • Купите или обновите чланство у клубу Адмиралс.

 • Купујте производе као што су часописи, новине или поклон картице преко бодова.цом.

 • Донирајте у добротворне сврхе.

Међутим, откупна вредност ових опција ће практично увек бити мања од искоришћавања ваших ААдвантаге миља за наградне летове, тако да оне једва да су вредне тога.

Доња граница

ААдвантаге миље су флексибилне и могу вам донети одличне наградне карте за америчке и партнерске авио-компаније. Било која друга употреба ће озбиљно обезвредити ваше миље, тако да су наградни летови начин да иде уз овај програм лојалности. Само будите сигурни да резервишете много унапред да бисте могли да ухватите место које ће вам донети највећу вредност од ваших миља.

Често постављана питања Како да користим своје миље Америцан Аирлинеса?

Да бисте резервисали лет користећи своје миље Америцан Аирлинес, пријавите се на свој ААдвантаге налог на аа.цом и унесите своје порекло, одредиште и датуме путовања. Уверите се да сте изабрали опцију „искористи миље“ пре него што пошаљете претрагу. За друге начине коришћења миља, изаберите “ААдвантаге” из падајућег менија и изаберите опцију Искористи миље.

Колико миља вам је потребно за бесплатан лет Америцан Аирлинес-ом?

Можете резервисати лет за награду Америцан Аирлинес МилеСААвер за само 7.500 ААдвантаге миља. Ови наградни летови покривају путовања у суседној У.С. и Канада за 500 миља или мање.

Када могу да искористим своје АА миље?

Када летите на плаћеној карти са Америцан Аирлинес-ом, миље ће бити уплаћене на ваш рачун у року од једног до три дана након датума путовања. За друге авио-партнере, може потрајати до 15 дана да кредитирају миље. За друге трансакције партнера, ААдвантаге миљама може бити потребно до 30 дана да се објаве на ваш налог, али у неким случајевима може потрајати дуже.

Истекну ли миље Америцан Аирлинес-а?

Осим ако нисте млађи од 21 године, миље ће истећи након 18 месеци неактивности на вашем налогу. Да ваше миље не би истекле, зарадите или искористите миље код Америцан Аирлинес-а или код ААдвантаге партнера једном у 18 месеци. Датум истека километраже се продужава за 18 месеци након сваке квалификационе активности.

Можете ли пренети миље Америцан Аирлинеса на члана породице?

Да, можете пренети миље Америцан Аирлинеса са једног налога на други. За почетак, мораћете да се пријавите на свој ААдвантаге налог. Минимални износ трансфера је 1.000 миља, а трансфер ће коштати 15 долара. Максималан број миља који се може пренети сваке године је 200.000.

Како да максимизирате своје награде

Желите путну кредитну картицу која даје приоритет ономе што вам је важно. Ево наших избора за најбоље путне кредитне картице 2021, укључујући оне најбоље за:

 • Флексибилност, трансфер поена и велики бонус: Цхасе Саппхире Преферред® картица

 • Без годишње накнаде: кредитна картица Банк оф Америца® Травел Ревардс

 • Паушалне награде за путовања: Цапитал Оне Вентуре Ревардс кредитна картица 

 • Бонус награде за путовања и врхунске погодности: Цхасе Саппхире Ресерве®

 • Луксузне погодности: Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а

 • Пословни путници: Инк Бусинесс Преферред® кредитна картица

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here