Корона вирус и осигурање аутомобила: шта треба знати

Као одговор на пандемију коронавируса, компаније за осигурање аутомобила уносе промене у премије осигурања клијената, рокове плаћања и друго.

Саставили смо овај водич да бисмо вам помогли да одговорите на ваша питања о осигурању аутомобила и ЦОВИД-19.

Мање возим. Хоће ли ми моје ауто осигурање дати попуст?

Како мање Американаца вози током пандемије, многе компаније за осигурање аутомобила вратиле су купцима део њихових премија у априлу и мају, а неки осигуравачи су продужили ове попусте. Ако га ваш осигуравач нуди, нећете морати ништа да радите да бисте добили повраћај новца. Саставили смо листу осигуравача који нуде повраћај новца за осигурање аутомобила од корона вируса, укључујући и износ који треба да очекујете да добијете.

Које промене могу да унесем у осигурање аутомобила да бих уштедела новац?

Једна опција је да се одустане од свих покрића осим минималних захтева које држава захтева. Добро размислите пре него што ово урадите. Уклањање свеобухватног покрића и заштите од судара оставиће ваш аутомобил (и ваш новчаник) изложеним ако оштетите аутомобил у несрећи или ваш аутомобил буде украден или вандализован.

Ако уопште не возите свој аутомобил и немате зајам или лизинг на њему, можете обуставити покриће или прећи на каско осигурање ако је ваш аутомобил у складишту. Неке државе ће захтевати од вас да поднесете „изјаву о некоришћењу“ одељењу за моторна возила ваше државе.

Пре него што промените своју политику, уверите се да имате резервни начин превоза. Ако се ослањате на јавни превоз, можете ли га и даље користити током пандемије? Да ли вам је потребан аутомобил у случају нужде или за куповину намирница? Ако је одговор да, нећете моћи да обуставите осигурање или да пређете на само свеобухватно.

Други начини да уштедите новац укључују распитивање о попустима, упоређивање понуда за осигурање аутомобила са више осигуравача и повећање одбитка, што је ваш удео у трошковима поправке пре него што осигуравач плати остатак штете.

» ВИШЕ: 8 начина да добијете најјефтиније могуће цене осигурања аутомобила

Не возим толико. Да ли треба да откажем осигурање аутомобила?

Ово је ретко добра идеја - искључите покривеност само као последње средство и ако уопште не возите. Скоро све државе захтевају да имате ауто осигурање да бисте легално возили, било да то радите сваки дан или једном месечно. Осим тога, пропуст у покрићу ће резултирати вишим стопама осигурања аутомобила у будућности.

Не могу да платим премију осигурања аутомобила. Шта бих требао да урадим?

Ако не можете да платите осигурање, будите проактивни и контактирајте свог осигуравача. Многе државе захтевају од осигуравајућих компанија да продуже грејс периоде, обично нудећи период од 30 дана након доспећа плаћања када још увек можете да платите и нећете изгубити покриће. Неке компаније такође нуде флексибилне планове плаћања и елиминишу накнаде за кашњење и отказивање због неплаћања. Имајте на уму да све опције олакшице нису продужене после маја. Проверите код свог осигуравача за ажурирања.

» ВИШЕ: Шта да радите када не можете да платите рачуне

Да ли треба да узмем у обзир осигурање аутомобила са плаћањем по километру?

Други могући начин да уштедите новац је прелазак на осигурање са плаћањем по километру. Ова опција је најпогоднија за возаче који неће дуго возити. Неке компаније, попут Метромиле, специјализоване су за ову врсту осигурања, док неколико великих осигуравача, као што је Натионвиде, такође нуди опцију по миљи.

За разлику од традиционалног осигурања, премије за ову врсту полисе зависе од тога колико миља пређете сваког месеца. Постоји основна стопа, која је иста сваког месеца, а затим стопа по миљи, која обично има ограничење, као што је 250 миља дневно. Користећи додатни уређај или апликацију за паметни телефон, компаније могу да одреде колико далеко возите. Неки програми прате и друге навике у вожњи, као што су пребрза и нагло кочење.

» ВИШЕ: Да ли треба да се одрекнете приватности ради попуста на осигурање аутомобила?

Желим да зарадим као возач доставе. Које ауто осигурање ми треба?

Обично би возач доставе који користи лично возило морао да купи комерцијалну полису ауто осигурања или осигурање за вожњу.

Одређене државе, укључујући Алабаму и Пенсилванију, охрабриле су осигуравајуће компаније да прошире покриће за возаче који достављају храну или лекове у то време. Као резултат тога, неки осигуравачи су аутоматски проширили покриће како би укључили лично возило клијента док испоручују ове основне ствари.

Период покрића се разликује од државе до државе, а неки осигуравачи нуде ово продужење само док је хитан налог проглашен у држави. Обратите се свом осигуравачу за више детаља.

Како могу поднети захтев за осигурање аутомобила током епидемије?

Многе компаније вам дозвољавају да поднесете захтев на мобилној апликацији или веб локацији. Апликације вам често омогућавају да отпремите фотографије или видео записе о било каквој штети без потребе за подешавањем потраживања да би лично видео аутомобил.

НердВаллет водич за ЦОВИД-19 Добијте одговоре о стимулативним проверама, олакшицама, промени путних политика и управљању финансијама. ИСТРАЖИТЕ НАШ ВОДИЧ

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here