Цоронавирус Хотел и отказивање изнајмљивања и промене смерница: ажурирања

Како вирус ЦОВИД-19 наставља да омета путовања у догледној будућности, многи брендови за изнајмљивање хотела и одмора продужавају своје флексибилне политике промене и отказивања, сличне онима које нуде авио-компаније.

Чак и док се ограничења путовања продужавају и до 2021. године, многе политике отказивања хотела настављају да се развијају и шире, па обавезно проверите веб локацију бренда хотела за најновије информације.

Штреберски савет: Политике „бесплатних“ промена не примењују се на разлику у цени између две резервације. На пример, ако је ваша оригинална резервација коштала 100 УСД, а нова резервација је 150 УСД, и даље ћете дуговати разлику од 50 УСД, али нећете дуговати никакве додатне накнаде за промену. Такође, ако сте користили туристичку агенцију треће стране као што је Орбитз или Хотелс.цом да резервишете, вероватно ћете морати да позовете ту компанију (уместо бренда хотела) да промените или откажете резервацију.

» Сазнајте више: Како пронаћи најбоље путно осигурање

Аирбнб

Гости морају да се придржавају услова за отказивање сваког појединачног уноса, које поставља власник уноса. Аирбнб омогућава власницима да бирају између шест типова правила за отказивање, у распону од „флексибилних“ до „супер строгих 60 дана.” Ако је ваш изнајмљивање „Флексибилно“, онда имате право на бесплатно отказивање до 24 сата пре пријаве. Насупрот томе, „Супер строгих 60 дана“ значи да морате да откажете најмање 60 дана пре пријаве. Чак и даље, добићете само 50% повраћаја цене ноћења и накнаде за чишћење (али не и накнаде за услугу).

Аирбнб има нову функцију која вам омогућава да филтрирате изнајмљивање уз строге политике отказивања; само се уверите да сте изабрали тај филтер ако постоји шанса да одбаците своју резервацију.

Бест Вестерн

Бест Вестерн је раније нудио флексибилну политику резервација за нове и постојеће резервације, али ланац није проширио ову политику. Уместо тога, мораћете да се придржавате стандардне политике отказивања, која уопште није стандардна, пошто се смернице за отказивање резервације Бест Вестерн разликују у зависности од локације. Увек треба да прегледате политику сваког појединачног Бест Вестерн хотела пре резервисања.

Избор

Цхоице је имао флексибилну политику за резервације са датумима доласка до септембра. 30, 2020.

Али сада више не постоји општа политика отказивања због корона вируса за нове резервације. Уместо тога, примениће се индивидуална политика отказивања хотела која је на снази у време резервације.

Хилтон

Хилтон већ дуго има једну од најиздашнијих правила о промени/отказу. Сви Хилтон хотели нуде флексибилне опције резервације са бесплатним променама и отказима. Поред тога, већина хотела вам омогућава да промените или откажете до 24 сата пре дана доласка.

Хиатт

Хиатт је понудио флексибилне резервације током пандемије, укључујући своју тренутну политику која покрива све нове резервације за путовања до средине 2021. Све резервације направљене након 1. јула 2020. за путовања до 31. јула 2021. могу се променити или отказати 24 сата пре пријаве без плаћања накнаде.

Хиатт је додао нека упозорења политици нових резервација, напомињући да би неки објекти могли да је обуставе током периода велике потражње, као што су празници. Обавезно проверите смернице за вашу конкретну резервацију пре него што притиснете "резервирај."

Ворлд оф Хиатт је такође суспендовао своје планиране промене на листи награда до негде 2021. Ово је вероватно добра вест за оне који сада желе да користе Хиатт поене.

ИХГ

Ако сте вољни да померите своје путовање, све резервације направљене директно у ИХГ-у могу се променити без накнаде пре рока за промену хотела, али квака је у томе што се рокови разликују у зависности од хотела. Поред тога, ако промените собу на датум који има скупљу цену, и даље ћете морати да платите разлику.

Што се тиче потпуног отказивања, ИХГ има неколико опција, укључујући стопу „Резервирај одмах, плати касније“ која се у потпуности може рефундирати.

Ту је и „Најбоља флексибилна цена“, која вам омогућава да промените или откажете своју резервацију 24 сата унапред, а у неким случајевима и до 6 п.м. локално време хотела на дан доласка, у зависности од хотела.

Ако тражите флексибилност, изаберите једну од тих опција, чак и ако су скупље од напредних цена куповине.

Марриотт Бонвои

Марриотт је првобитно увео широку, великодушну политику промена/отказивање за све нове и постојеће резервације, али је додао нека ограничења.

Ако сте резервисали пре 6. јула 2020.: Марриотт ће поштовати смернице за отказивање које су биле на снази у време када је ваша резервација направљена.

За датуме доласка до 31. марта 2021.: Ако сте резервисали 6. јула 2020. или касније, можете променити или отказати своју резервацију без накнаде до 24 сата пре заказаног датума доласка.

За датуме доласка 1. априла 2021. или касније: Примењиваће се појединачна правила за отказивање хотела у тренутку резервације.

» Сазнајте више: Забринути смо због коронавируса? НердВаллет одговара на питања о путовањима, финансијама

Радиссон

Радиссон је у једном тренутку понудио једну од најфлексибилнијих политика за нове резервације. Резервације направљене до августа. 31, 2020, за путовање у било ком тренутку може се променити или отказати без накнаде.

Али сада, остаје од јануара. 1, 2021, подлежу условима тарифе у тренутку када резервишете. Добре вести: Радиссон нуди опцију цене која укључује бесплатно отказивање или измену ваше резервације до 24 сата пре доласка. Ако постоји шанса да откажете, исплати се додатно наплатити ту опцију.

ВРБО

Бренд за изнајмљивање одмора ВРБО нема никакву јасну политику отказивања специфичну за ЦОВИД-19, али је ставио одговорност на своје домаћине. Његова политика сугерише да они који се надају да ће отказати резервације треба да „контактирају власника или менаџера објекта како би разговарали о њиховој политици отказивања и повраћаја средстава."

ВРБО дозвољава својим домаћинима да креирају прилагођене политике, тако да увек треба да прочитате ситно писмо на сваком уносу пре резервисања.

Виндхам

Виндхам је првобитно дозволио бесплатне измене и отказивање нових и постојећих резервација, али није продужио та правила после лета. За директне резервације направљене 6. јуна 2020. или касније, за боравке након 30. јуна 2020., биће подложни не само политици отказивања тог хотела, већ и специфичној врсти цене коју сте резервисали. Иако многе цене имају флексибилне политике отказивања, неке тарифе се не могу отказати.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here