Корпоративне кредитне картице: најбоље су за ваше пословање?

Корпоративна кредитна картица је врста кредитне картице која штити власнике предузећа и њихове запослене од личне одговорности за куповине обављене у име компаније.

Корпоративна картица — која се понекад назива и комерцијална кредитна картица — може бити добра за вас ако је ваше предузеће регистровано као корпорација, доноси неколико милиона долара годишњег прихода и има више запослених овлашћених да доносе одлуке о потрошњи за компанију.

Ако ваша компанија не испуњава ове критеријуме, кредитна картица за мала предузећа је вероватно бољи избор.

Како функционишу корпоративне кредитне картице?

Корпоративне кредитне картице омогућавају више запослених да наплаћују артикле свом послодавцу. Али за разлику од пословних кредитних картица са више од једног овлашћеног корисника, корпоративне картице не захтевају личну гаранцију власника предузећа у случају неотплате.

Корпоративне кредитне картице могу бити структуриране против одговорности на неколико начина:

Корпоративна одговорност

Компанија је одговорна за плаћање рачуна. Емитент не проверава кредите запослених. Запослени подносе извештаје о трошковима како би компанија могла да усклади трошкове са изводом картице сваког месеца, али запослени не мора да плати рачун унапред. Ово је стандард за већину програма за корпоративне картице.

Индивидуална одговорност

Запослени морају да плате све трошкове на картици, а они добијају надокнаду када поднесу извештај о трошковима. Издавалац ће проверити кредит запослених пре него што им да картицу, али ова провера је „меко повлачење“, што значи да не утиче на кредитне резултате запослених.

Заједничка одговорност

За дуг на картици одговорни су и компанија и запослени. Запослени су одговорни за отплату било какве личне или неовлашћене потрошње на корпоративној картици, али нису лично одговорни за било какве трошкове наплаћене у складу са политикама компаније. Међутим, ако дуго закаснело стање буде пријављено бироима за кредитно извештавање, то може утицати на кредит запосленог.

Предности и мане корпоративне картице

Одлазак са програмом корпоративних картица има неколико предности, укључујући:

  • Нема утицаја на ваш лични кредит. Пошто је компанија обично одговорна за плаћање, издаваоци кредитним бироима не пријављују активности корпоративних картица на име купца. Такође, ви и ваши запослени нећете морати да пролазите кроз кредитну проверу која би могла да утиче на ваш лични кредитни резултат да бисте се квалификовали за корпоративну кредитну картицу.

» ВИШЕ: Како изградити пословни кредит у 5 корака

  • Смањен лични ризик. Корпоративне картице се издају на основу финансијске снаге компаније, а не личних финансија власника. Иако бисте вероватно дали мале визит карте само запосленима којима верујете, и даље морате да пазите на превару, која би утицала и на вас и на ваше пословање. Корпоративна картица неће спречити превару, али ће заштитити вашу личну имовину.

  • Боље извештавање. Програми корпоративних кредитних картица нуде предузећима робусне начине за праћење трошкова. Ваши запослени који држе картице обично ће моћи да поднесу своје трошкове електронским путем, штедећи вам време приликом провере извештаја. Такође, биће вам лакше да видите где и како ваши запослени троше новац ваше компаније.

  • Могућност постављања ограничења потрошње. Постављање правила за потрошњу је кључно за пословни успех. Програми корпоративних картица омогућавају менаџерима да поставе ограничења за износ потрошње и категорије у којима запослени могу да троше. Многе компаније забрањују личну употребу корпоративне кредитне картице.

Али корпоративне кредитне картице такође имају недостатке, као што су:

  • Детаљан процес пријаве. Постављање корпоративне кредитне линије ће вероватно бити сложенији процес од пријаве за пословну кредитну картицу на мрежи. Издавачи картица ће проценити вашу пословну стабилност како би утврдили кредитну способност, па будите спремни да поделите своје правне и финансијске информације за одобрење корпоративне картице.

  • Може захтевати минималан број власника картица. Неки издаваоци корпоративних картица захтевају да се квалификоване корпорације пријаве за минимални број картица запослених. Ако вашем предузећу још није потребно толико овлашћених власника картица, можда ћете желети да истражите картице које немају тај захтев - или одложите добијање корпоративне картице до тада.

Где могу добити корпоративну кредитну картицу?

Да бисте добили корпоративну кредитну картицу, обично ћете морати да радите са представником уместо да се пријавите на мрежи како бисте били сигурни да ваше предузеће испуњава квалификације.

Ово су неки од најпознатијих издавалаца корпоративних картица на тржишту:

Америцан Екпресс

Америцан Екпресс Цорпорате Платинум Цард®, Америцан Екпресс® Цорпорате Греен Цард и Америцан Екпресс® Цорпорате Голд Цард су доступне и за успостављене корпорације и за стартуп предузећа која испуњавају услове.

Цапитал Оне

Цапитал Оне нуди Оне Цард за кориснике који преферирају физичку картицу или програм виртуелне картице који се може користити за плаћање продавцима уместо чекова. Цапитал Оне'с Оне Цард укључује једноставан систем награђивања где је 10.000 поена једнако кредиту на изводу од 100 УСД.

ЈПМорган Цхасе & Цо.

ЈПМорган нуди неколико комерцијалних картица за различите примарне употребе, укључујући корпоративну картицу, картицу за куповину, виртуелну картицу и једну картицу. Једна картица је једина опција која је доступна компанијама са мање од 10 милиона долара годишњег прихода.

Цити

Цитибанк нуди неколико комерцијалних картица за одређене категорије потрошње, као што су путовања и забава, за запослене који управљају великим количинама трошкова компаније и за резервације састанака и повезаних трошкова, као и једну картицу за предузећа која желе да користе једну картицу за све врсте трансакција.

Веллс Фарго

Веллс Фарго нуди само једну комерцијалну кредитну картицу: ВеллсОне®, за све врсте пословних трансакција. Корисници ВеллсОне-а такође могу да користе технологију виртуелних картица за пружање информација о једнократном плаћању продавцима ради повећане безбедности.

Алтернативе корпоративним картицама

Ако се не квалификујете за традиционалну корпоративну кредитну картицу, ово су неке алтернативе које имају неке од истих предности:

Брек картица

Као и корпоративна кредитна картица, Брек картица не захтева личну гаранцију, што значи да власници предузећа не морају да брину о томе да ли ће ставити на коцку сопствену имовину у случају да компанија не може да плати своје дугове по картици. Међутим, ово је картица за плаћање, тако да ће власници картице морати да отплате стање на картици на крају сваког дана или сваког месеца, у зависности од типа картице. Прочитајте нашу пуну рецензију.

Дивви

Ако желите да се квалификујете за пословну кредитну картицу на основу учинка ваше компаније уместо вашег личног кредита, размислите о Дивви. Дивви процењује кандидате на основу врсте њиховог пословног субјекта, годишњег прихода, пореског броја предузећа или ЕИН-а и датума оснивања предузећа, што ову картицу чини потенцијалним избором за оне са лошом кредитном способношћу.

ТАКОЂЕ РАЗМИСЛИТЕ: Најбоље пословне кредитне картице за лошу кредитну способност || Најбоље 0% уводне АПР пословне кредитне картице || Најбоље пословне кредитне картице са повратом новца || Најбоље пословне кредитне картице без годишње накнаде

Бизнис вс. корпоративне кредитне картице: Која је права за вас?

Како ваше мало предузеће расте, можда размишљате о преласку са мале пословне картице на корпоративну кредитну картицу.

Размислите о преласку на корпоративну кредитну картицу ако:

  • Ваша компанија је основана.

  • Ваш годишњи приход прелази неколико милиона долара.

  • Овластили сте више запослених за куповину у вези са пословањем.

  • Имате значајан обим финансијских трансакција.

Ако не испуњавате ове прагове, држање пословне кредитне картице може бити боља опција за вас.

Упоредите пословне кредитне картице

Америцан Екпресс Блуе Бусинесс Цасх™ картица

Цапитал Оне Спарк Цасх Плус

Инк Бусинесс Цасх® кредитна картица

НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање узима у обзир врсту картице која се прегледа (као што је повраћај готовине, путовања или трансфер стања) и тарифе картице, накнаде, награде и друге карактеристике. НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање узима у обзир врсту картице која се прегледа (као што је повраћај готовине, путовања или трансфер стања) и тарифе картице, накнаде, награде и друге карактеристике. НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање узима у обзир врсту картице која се прегледа (као што је повраћај готовине, путовања или трансфер стања) и тарифе картице, накнаде, награде и друге карактеристике.
Пријавите се Пријавите се Пријавите се

Годишња накнада

Н/А

Годишња накнада

Н/А

Годишња накнада

Н/А

Регулар АПР

13.24%-19.24% Варијабилна АПР

Тарифе и накнаде

Регулар АПР

Н/А

Регулар АПР

13.24%-19.24% Варијабилна АПР

Интро АПР

0% уводног АПР-а на куповину за 12 месеци од датума отварања рачуна

Интро АПР

Н/А

Интро АПР

0% уводне годишње продаје на куповине током 12 месеци

Препоручена кредитна оцена
690850добро - одлично

Препоручена кредитна оцена
690850добро - одлично

Препоручена кредитна оцена
690850добро - одлично

Информације у вези са Америцан Екпресс® Цорпорате Греен Цард, Америцан Екпресс® Цорпорате Голд Цард, Тхе Америцан Екпресс Цорпорате Платинум Цард®, Цапитал Оне® Цард, ЈПМорган Цхасе & Цо. Корпоративна картица, ЈПМорган Цхасе & Цо. Куповна картица, ЈПМорган Цхасе & Цо. Виртуелна картица, ЈПМорган Цхасе & Цо. НердВаллет је прикупио Оне Цард, Цити® Оне Цард и ВеллсОне® и није их прегледао или обезбедио издавалац ове картице.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here