Цена за изградњу шпила: 4 начина да уштедите

Ваше визије о благовању на отвореном и садњи сложених контејнерских башта могу имати велике трошкове: изградњу дворишне палубе.

Просечна цена за додавање професионално изграђене дрвене палубе у ваш дом је 14.360 долара, према Ремоделинг магазину 2020 Цост вс. Извештај о вредности. Исто истраживање показало је да је просечна цена професионално направљене композитне палубе - материјала направљеног од рециклираних дрвених влакана и пластике - 19.856 долара. Али У.С. Пописно истраживање власника кућа показало је да су обично потрошили само 2.500 долара да додају палубу или трем својим домовима 2017.

Закључак: Трошкови додавања палубе вашем дому варирају, понекад знатно.

Где живите, величина ваше планиране палубе, материјали које планирате да користите, ко га прави и да ли желите клупе и саднице ће утицати на то колико ћете на крају потрошити. Познавање трошкова шпила унапред — и начина да држите укупну цену под контролом — може вам помоћи да изградите шпил без уништавања буџета.

» ВИШЕ: Процените цену реновирања вашег дома

Колико кошта изградња палубе?

Многи фактори утичу на цену изградње палубе, као што су ниво завршне обраде и припрема локације, али цена професионалне инсталације увек чини велики део рачуна. Познавање овога може помоћи у спречавању шока налепнице.

Када је био градитељ, Андрев Вормер, уредник часописа Профессионал Децк Буилдер, подучавао је клијенте правилу 50/50: „За сваки долар потрошен на материјале и залихе, очекујте да ћете потрошити још један долар да га инсталирате“, рекао је за НердВаллет у мејлу. А ако ваш извођач наведе цену по квадратном метру, то је вероватно за рад и материјал заједно.

Поред залиха и радне снаге, клима локације и нагиб вашег имања такође могу утицати на цену изградње палубе.

„Темељи за палубе у хладним климатским условима су обично скупљи јер су им потребне дубље подлоге отпорне на смрзавање“, рекао је Вормер, док „нагнуте локације могу створити додатне трошкове, али такође представљати могућности за дизајн.”

» ВИШЕ: Погледајте трошкове других пројеката побољшања дома

Како планирати инсталацију на палуби

Знајте своје границе: палуба је стални додатак вашем дому, баш као преуређење купатила или завршени подрум. Додаци морају пратити локалне грађевинске и зонске кодове, као што је потребна удаљеност од линија имовине, што може ограничити величину и обим пројекта, рекао је Вормер. Одржавање је још један ограничавајући фактор који треба узети у обзир: композитни подови и други синтетички материјали генерално коштају више, али захтевају мање одржавања, што их чини јефтинијим на дужи рок.

Направите буџет: Почните са листом „жеља“ и „што морате имати“, као и износом који сте спремни да потрошите. Затим размислите о величини и вредности вашег дома, као ио томе колико дуго планирате да тамо живите. Велики, луксузни дом може изгледати смешно са малом, једноставном палубом. А превелика палуба са пуно личних карактеристика можда неће имати смисла за малу кућу коју бисте могли прерасти за неколико година. Радите са професионалним градитељем како бисте у дизајн уклопили онолико неопходних елемената колико вам буџет дозвољава, рекао је Вормер.

Дугорочни трошкови као што су порези и осигурање такође припадају вашем буџету. Позив локалној пореској канцеларији и осигуравајућој компанији за ваше куће током фаза планирања може спречити непријатна изненађења.

» ВИШЕ: Упоредите личне зајмове за финансирање

Уравнотежите трошкове са предностима: Приликом планирања палубе, повећана удобност и животни простор треба да буду главни циљ. Ако икада рефинансирате или продате, побољшана вредност куће и трживост могу бити срећна нуспојава.

Све што ствара више простора напољу, где људи могу да замисле себе како се друже са пријатељима, може заиста помоћи да се утиче на тржиште, каже Рајан Лундквист, сертификовани проценитељ станова у области Сакрамента у Калифорнији. Само не очекујте долар за долар повраћај ваше инвестиције: према извештају Ремоделинг-а, у просеку, власник куће може да надокнади око 67% трошкова композитног крова или око 72% трошкова дрвена палуба.

Пронађите правог извођача: безбрижност и гаранција за израду обично су вредни додатних трошкова ангажовања професионалца. Ипак, потребан је неки домаћи задатак да би се пронашао прави. Обавезно:

  • Упоредите понуде од три или више извођача радова на палуби да бисте осигурали фер цену

  • Прочитајте веродостојне рецензије свих потенцијалних извођача, као и материјала које користе

  • Затражите слике претходних пројеката на палуби и не плашите се да питате да ли су испоштовани почетни временски оквир и процена

  • Питајте претходне клијенте извођача да ли су задовољни услугом и готовим производом

  • Потврдите да су извођачи радова везани, лиценцирани и осигурани (ако је потребно) тако што ћете контактирати локално одељење за грађевинарство или државну агенцију за заштиту потрошача пре него што их ангажујете

Тражите финансирање побољшања дома? Кућни капитал може бити одличан начин за финансирање побољшања вашег дома. НердВаллет вам помаже да лако видите колико капитала имате на располагању. Проверите свој капитал

Савети за смањење трошкова палубе

Нека буде једноставно: елиминисање кривина и других фенси дизајнерских карактеристика ће направити разлику, али смањење укупне величине палубе је место где ћете вероватно пронаћи највећу уштеду, рекао је Вормер. Усклађивање димензија палубе са стандардним дужинама дрвета и коришћење унапред припремљених бетонских стубова или темеља такође може смањити трошкове.

Бирајте дрво, али пажљиво: Нетретиране дрвене палубе су генерално најјефтиније за уградњу, али не заборавите на дугорочне трошкове. Дрвене палубе захтевају годишње одржавање и брзо се покваре ако то не добију. Улагање у дрво третирано под притиском или композитну палубу могло би уштедети време и новац касније, посебно ако планирате да останете у кући дуже време.

Време је исправно: Топлији месеци су најпопуларнији за изградњу палубе, тако да би заказивање инсталације ван сезоне могло да буде начин да уштедите. Извођачи са мање послова који се такмиче за своје време између новембра и марта могу понудити смањене стопе рада и брже заказивање како би стекли посао.

Уради сам ако се усуђујеш: Извлачење дозвола, тумачење грађевинских кодова и правилно постављање носача темеља су изнад нивоа вештине многих „уради сам“. У већини случајева, платити професионалцу да инсталира шпил је вредно мира. Али, ако сте сигурни у своје столарске вештине или имате пријатеље који су искусни градитељи, сами то можете значајно смањити трошкове. Постоји много ресурса и видео снимака са упутствима доступним на мрежи, посебно ако сте задовољни једноставним, правоугаоним дизајном.

У неким случајевима, могло би имати смисла да се професионалац бави тежим деловима изградње шпила, док вам препушта лакше задатке. На пример, професионалац би могао да угради недовршену дрвену палубу, а ви можете да урадите заптивање, фарбање или фарбање. То је прилично лако за сваког власника куће и уштедело би нешто новца.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here