Кредитне картице Цредит Оне: збуњујуће за потрошаче

Најбоља реч за описивање кредитних картица које нуди Цредит Оне је збуњујућа.

 • Када започнете процес пријаве, не знате коју врсту картице ћете на крају добити - укључујући важне детаље као што су накнаде, цене, награде, чак и да ли добијате грејс период.

 • Када пошаљете уплату на време, не знате да ли ће она бити приписана вашем рачуну довољно брзо да бисте избегли накнаду за кашњење. Издавачу често треба недељу дана да обради плаћања, док многи власници картица наилазе на потешкоће при плаћању онлајн, према хиљадама притужби на Цредит Оне упућених Бироу за финансијску заштиту потрошача и државним регулаторима.

 • Услови и одредбе кредитне картице објављени на веб локацији издаваоца – кључни извор информација о било којој картици – је општа изјава намењена „само у информативне сврхе“ у Цредит Оне. Не можете да видите стварне услове док се не квалификујете за одређену картицу.

 • Име и логотип издаваоца су слични онима познатијег издаваоца Цапитал Оне, што је навело неке потрошаче да помисле да се пријављују за картицу од потоњег.

Цредит Оне пласира кредитне картице за људе са лошијим кредитом. У своју одбрану, издавалац каже да како би картице биле доступне што већем броју ових субприме зајмопримаца, он мора да ради ствари другачије од онога што видите са картицама за потрошаче са вишим кредитима. Поштено, али забуна је стварна, па будите упозорени и пажљиви приликом пријављивања.

Цредит Оне нуди три врсте картица:

 • Кредитна картица Цредит Оне Банк® Цасх Бацк Ревардс

 • Цредит Оне Банк® Платинум Виса® за кредит за изградњу

 • НАСЦАР® кредитна картица од Цредит Оне Банк®

Пријаве: Све је у прекуал-у

Многи издаваоци кредитних картица вам омогућавају да се предквалификовате за њихове кредитне картице. Уз претквалификацију, пружате неке основне информације, а издавалац покреће брзу проверу да види да ли је вероватно да ћете добити одобрење за картицу. Претквалификација не утиче на ваше кредитне резултате. Само стварна пријава за кредит производи "тешку истрагу" која може оборити поене са вашег резултата. Али претквалификација такође не гарантује да ћете на крају бити одобрени. То је као "меко да"."

Претквалификација је опциона код већине издавалаца, али је саставни део процеса пријаве за Цредит Оне. Морате се преквалификовати да бисте сазнали тачне накнаде, стопе и структуру награда за картицу за коју ћете се пријавити. Када видите те услове, одлучујете да ли ћете се пријавити и подвргнути тешкој истрази. Преглед пријаве је дубљи од "прекуал" прегледа, тако да и даље можете бити одбијени или бисте могли да добијете одобрење за различите услове картице од оних које сте видели након претквалификације.

» ВИШЕ: Истражите кредитне картице које немају проверу кредитне способности

Зашто то раде на овај начин?

Цредит Оне каже да овај процес претквалификације штити другоразредне потрошаче, који најмање могу приуштити да изгубе поене са својих кредитних резултата.

На пример, рецимо да издавалац нуди три картице са годишњим накнадама од 99 УСД, 45 УСД и 0 УСД. Неко са лошом кредитном способношћу можда се квалификује за картицу од 99 УСД, али не и за друге две – али би вероватно прво поднео захтев за  картицу од 0 УСД, затим за картицу од 45 УСД и на крају за картицу од 99 УСД као последње средство. Њихов кредитни резултат би претрпео утицај три апликације уместо једне.

Цредит Оне, напротив, може да понуди једну картицу са десетак потенцијалних комбинација награда, накнада и стопа. Пријављујете се једном, а издавалац вам одобрава услове на основу ваше кредитне способности. Дакле, постоји корист, али постоји и додатни обруч кроз који можете прескочити, а ви не знате шта добијате (или вероватно да ћете добити) док већ не започнете процес пријаве, на у ком тренутку је мања вероватноћа да ћете се спасти.

Награде: Сачекајте и видите

Услови и одредбе кажу да на основу своје кредитне способности можете да се квалификујете за један од шест програма за повраћај новца. Ево могућности:

Цредит Оне Банк® Цасх Бацк Ревардс Кредитна картица и Цредит Оне Банк® Платинум Виса® за кредит за изградњу

 • 1% повраћаја новца на бензин, намирнице, услуге мобилне телефоније, интернет услуге и услуге кабловске и сателитске телевизије.

 • 1% повраћаја новца на бензин, намирнице, куповину у ресторанима, услуге мобилног телефона, интернет услуге и услуге кабловске и сателитске телевизије.

 • 1% готовине назад на све куповине које испуњавају услове.

 • 5% повраћаја првих 5.000 долара годишње у комбинованој потрошњи на бензин, намирнице, услуге мобилног телефона, интернет услуге и услуге кабловске и сателитске телевизије, и 1% поврат новца за све остале куповине.

НАСЦАР® кредитна картица од Цредит Оне Банк®

 • 1% повраћаја новца на куповину бензина и аутомобила и дупло повраћај новца на НАСЦАР.цом куповине.

 • Повраћај 1% готовине на све куповине и дупли повраћај новца на НАСЦАР.цом куповине.

Суштина је да нећете знати како ћете зарадити кеш назад док не добијете своју картицу.

Награде се аутоматски откупљују као кредит на изводу сваког месеца, тако да је бар тај део прилично једноставан.

Каматне стопе: У реду су

Каматне стопе наведене у „само у информативне сврхе“ биле су 19.74% до 25.74% од августа 2018. Ако имате лошу или ограничену кредитну способност, камате које ћете плаћати на било коју картицу или зајам ће бити високе. Тарифе за Цредит Оне су у складу са онима на типичним кредитним картицама за лошу кредитну способност.

Годишње накнаде: Погодите

Као и код других кључних функција Цредит Оне картица, годишња накнада коју ћете платити је мистерија док вас издавалац не квалификује за картицу. Ваша годишња накнада за прву годину биће „између 0 и 75 долара." За другу годину и касније, тај распон се проширује на између 0 и 99 УСД. Након прве године, ваша годишња накнада може бити наплаћена у месечним ратама. Или можда и није.

Неки уговори о кредитној картици Цредит Оне — „стварни“ услови и одредбе који ће се на крају применити на власнике картица — укључени су у овај документ. Од августа 2019. године наводи 21 различиту комбинацију АПР-а, годишњих накнада и других карактеристика картице. Опет, онај који се односи на вас биће откривен тек након што се квалификујете за картицу. Од августа 2019. тај документ садржао је 21 различиту структуру годишње накнаде.

Ево неких других накнада које бисте могли да платите (ми кажемо „можда“ јер се услови „само у информативне сврхе“ могу разликовати од услова на картици за коју сте на крају одобрени):

 • Овлашћени корисник: 19 УСД годишње; овлашћени корисник мора имати најмање 15 година

 • Накнада за иностране трансакције: 3% (минимум $1)

 • Готовински аванс: 5 УСД или 8% сваког готовинског аванса, шта год је веће, или 10 УСД или 3% сваког готовинског аванса, шта је веће

 • Накнада за кашњење у плаћању: до 37 долара

 • Накнада за враћено плаћање: до 35 долара

 • Накнада за повећање кредитног лимита: $0 до $49

 • Дупликат месечне накнаде: 10 УСД

 • Захтев за рачун: $6

 • Замена картица: 25 долара

 • Накнада за пренос стања: 5 УСД или 8% пренесеног стања, у зависности од тога шта је веће (ако картица уопште дозвољава трансфере)

Грејс период: ко зна?

На већини кредитних картица, ако у потпуности платите стање сваког месеца, аутоматски добијате грејс период — то јест, неће вам бити наплаћена камата на куповине до следећег датума плаћања. Дакле, плаћајте у потпуности сваког месеца и никада вам неће бити наплаћена камата.

Са кредитним картицама, међутим, не можете унапред да кажете да ли добијате грејс период. У условима „само у информативне сврхе“, постоји одељак о „плаћању камата“." Почиње, „Ако ваш налог има грејс период

” То је велико ”ако." Даље се каже да ако ваш налог нема грејс период, платићете камату на сваку куповину од тренутка када је постављена на ваш налог. Као и код већине кључних детаља о Цредит Оне картицама, нећете знати да ли добијате грејс период док се не пријавите. Од 31 уговора о картицама које је Цредит Оне навео у августу 2018., око половина је имала грејс период.

Плаћање: Конфузија влада

Истрага НердВаллет-а објављена у октобру 2018 нашла је хиљаде притужби на Цредит Оне које, због рупе у савезном закону, нису биле видљиве потрошацима. Проблеми са плаћањем се понављају у тим жалбама, као иу коментарима објављеним на другим форумима.

Потрошачи описују слање уплате пре рока, само да Цредит Оне не успе да обради уплату док не буде „касни." У другим случајевима, потрошачи нису били у могућности да плаћају преко веб-сајта Цредит Оне и морали су да плате телефоном или поштом, што је сносило додатне накнаде.

Цредит Оне је одбио да коментарише налазе истраге, али изгледа да њене наведене политике о обрађивању уплата потврђују жалбе. Већина издавалаца кредитних картица ће одмах применити уплату на налог власника картице. Цредит Оне каже да ће задржати вашу уплату неколико дана - осим ако не унесете скоро 10 долара накнаде за обраду у року од једног дана.

КАДА ЋЕ ВАША УПЛАТА БИТИ КРЕДИТОВАНА?

Као и код свих кредитних картица, стање на вашој Цредит Оне картици се састоји од ваших куповина, готовинских аванса (ако их има), камата и свих накнада које се примењују. Минимална уплата на Цредит Оне картице је 5% салда. За већину кредитних картица, минимално плаћање је 1% до 3% салда.

Након једног обрачунског периода, власници кредитне картице могу да позову корисничку подршку и да изаберу сопствени датум доспећа под условом да је у року од шест дана пре или после првобитног датума. Власници картица могу да изаберу други датум доспећа сваких шест месеци.

Чини се да власници Цредит Оне картица морају да буду посебно опрезни када врше своје месечне уплате. Одељак „Честа питања“ на веб локацији каже да имате два избора за плаћање рачуна: „Стандардно плаћање“ и „Експресно плаћање“." Одатле постаје незгодно:

 • Ако одаберете стандардно плаћање, према честим питањима, "ваша средства ће постати доступна за око пет (5) радних дана и можете да плаћате само са свог банковног рачуна.„Пет радних дана је тешко. Рецимо да је термин порођаја 15. у месецу, а у датом месецу 15. пада на суботу. Да бисте избегли надокнаду за кашњење, морате да извршите уплату 7. тог месеца (петак) да бисте били сигурни да ће ваша уплата бити објављена у прозору "око пет (5) радних дана". Осим ако платите осам дана раније, другим речима, могли бисте да закасните."

 • Ако одаберете експресно плаћање, ваша "средства ће постати доступна раније (обично следећег радног дана)." Међутим, накнада за експресно плаћање је 9 долара.95.

Чак је и језик који користи Цредит Оне необичан. Никада нисмо видели уговор о кредитној картици са текстом о томе када ће "средства постати доступна.„Такав језик се обично примењује на депозите на банковним рачунима, тако да не можемо бити сигурни шта то значи у овом контексту. Али претпостављамо да означава када ће уплата бити послата на ваш налог.

Када се ваш доступан кредит освежава?

Али сачекајте, има још: Сваки од 21 уговора о картици у документу „стварни услови и одредбе“ укључује овај одељак:

У мери у којој уплата умањује неплаћени износ главнице на вашем Картичном рачуну, нови кредит ће бити доступан (у зависности од вашег кредитног ограничења), али тек након 12 календарских дана након што примимо уплату.

Чини се да ово указује да без обзира на то када извршите уплату — на време, са закашњењем, стандардно, експресно — не можете да приступите својој укупној доступној кредитној линији скоро две недеље након тога. Рецимо да је ваша кредитна линија 500 УСД и да сте максимално искоришћени. Отплаћујете своје стање — али и даље не можете да користите своју картицу још 12 дана.

Да бисмо покушали да добијемо појашњење, позвали смо број „Информације о апликацији“ који је навео Цредит Оне, али нисмо могли да прођемо прву грану телефонског стабла. То је зато што да бисте поставили питање о пријави за Цредит Оне картицу, морате да унесете 16-цифрени број своје кредитне картице.

ЖАЛБЕ ПОТРОШАЧА

Цредит Оне картице издаје Цредит Оне Банк из Лас Вегаса, која је подружница Схерман Финанциал Гроуп, приватне компаније са седиштем у Чарлстону, Јужна Каролина.

Поред притужби владиним агенцијама које је открио НердВаллет, проблеми са плаћањем су уобичајени у жалбама на кредитне картице Цредит Оне на веб страници Цонсумер Аффаирс. Многи рецензенти кажу да су покушали да плате рачун онлајн, али веб локација Цредит Оне није радила. Или су извршили уплату, али она није благовремено приписана рачуну и изазвала је накнаду за кашњење. Постоји више од 1.000 притужби на компанију и њену корисничку службу у области потрошачких питања.

Жалбе у вези са Цредит Оне на Иелп такође се односе на корисничку подршку, проблеме са обрачуном и плаћањем. Од 129 рецензија на Иелп-у од фебруара 2017., 110 је дало Цредит Оне једну од пет звездица.

Биро за боље пословање није дао Цредит Оне оцену. Од 112 рецензија до фебруара 2017. на веб-сајту јужне Неваде БББ, три су означене као позитивне (иако је тон једне био оштро негативан), три као неутралне, а остале као негативне. Од 783 жалбе пријављених на сајту, 574 су идентификоване као проблеми са наплатом или наплатом, што укључује проблеме са плаћањем.

Кредитна заштита: скупо

Још једна предност коју Цредит Оне рекламира је њен „Програм кредитне заштите.” Ово је опциони програм који се одриче минималне уплате на шест месеци ако примарни власник картице „невољно“ постане незапослен или инвалид. Цена ове погодности је 96 центи за сваких 100 долара вашег дуга. Ово плаћате сваког месеца након регистровања. На пример, ако имате стање од 500 УСД једног месеца, учешће у програму ће вас коштати 4 УСД.80 тог месеца; ако је ваше стање следећег месеца 400 УСД, биће вам наплаћено 3 УСД.84 тог месеца, и тако даље.

Када се региструјете у програм, постоји период чекања од 30 дана пре него што стекнете право да активирате његову покривеност. Када активирате, ваш налог се затвара и не можете користити картицу; минимална уплата се укида, али ће камата наставити да се акумулира.

Такође, Цредит Оне има право да откаже вашу регистрацију ако ваш налог касни 60 дана, ако ваш налог премашује кредитно ограничење за 20% или више, Цредит Оне „више није власник налога“, ако сте починили превару или ви сте у једном од програма за управљање дугом Цредит Оне банке.

Остале карактеристике: Пристојан

Пошто су ово Виса картице, власници картица добијају Виса осигурање од незгода приликом путовања и осигурање од штете у случају судара изнајмљених аутомобила. Картице такође имају Виса нулту одговорност за превару, а одредбе и услови упозоравају власнике картица да морају одмах да пријаве неовлашћене наплате. Док савезни закон ограничава одговорност власника картице на 50 УСД за неовлашћене трошкове, одговорност Виса нула за преваре гарантује да нећете бити одговорни за лажне наплате.

Картице нуде бесплатне кредитне резултате, али можете добити свој кредитни резултат бесплатно скоро свуда ових дана - укључујући и НердВаллет. Неки издаваоци кредитних картица ће вам дати бесплатан резултат чак и ако нисте власник картице.

Можете бирати између низа дизајна (23 за наградну картицу, 20 за кредитну картицу за реконструкцију) да бисте "персонализовали" своју кредитну картицу, али можете платити накнаду за ту опцију. Та накнада није откривена у одредбама и условима доступним на веб-сајту.

Боље алтернативе: много

Име и логотип Цредит Оне су довољно слични онима Цапитал Оне да збуне неке потрошаче.

Узимајући у обзир нејасне услове и друге недостатке Цредит Оне картица, можда ћете се запитати зашто се толико људи пријављује за њих. Један од одговора би могао бити да потрошачи мисле да се пријављују за кредитну картицу од Цапитал Оне. Блоомберг је приметио да је шибасти лого Цредит Оне заправо претходио Цапитал Оне, али конфузија остаје на тржишту. Потрошачи који су се жалили на веб-сајту Цонсумер Аффаирс често су помињали овај проблем.

Кредит Оне картице се продају људима са лошим кредитом, али боље алтернативе су доступне. Главни издаваоци нуде обезбеђене кредитне картице са бољим условима, нижим накнадама и гарантованим грејс периодима. За обезбеђене картице потребан је унапред обезбеђени депозит од најмање 200 до 300 УСД. Сакупљање тог новца може бити изазов за неке, али имајте на уму да тај новац добијате назад када затворите налог или надоградите на обичну необезбеђену картицу. Накнаде које наплаћује Цредит Оне се не враћају.

На пример, Дисцовер ит® Сецуред кредитна картица исплаћује 2% готовине назад до 1.000 УСД у тромесечној потрошњи на бензин и ресторане и 1% готовине назад на све друге куповине. Осим тога, након што одговорно управљате својом картицом осам месеци, Дисцовер може да прегледа вашу картицу са намером да вас надогради на необезбеђену картицу. Поврх тога, његова годишња накнада је 0 долара.

Такође можете да се квалификујете за праву Цапитал Оне картицу, Цапитал Оне Платинум Сецуред кредитну картицу. Можете добити кредитну линију од 200 УСД уз депозит од 49, 99 или 200 УСД, а депозит можете платити у ратама пре него што активирате налог. Можете добити приступ вишој кредитној линији без одлагања више новца ако платите на време само шест месеци. И нема годишње накнаде.

Ако је ваш кредит поштен или просечан, могли бисте да се квалификујете за Цапитал Оне КуицксилверОне Цасх Ревардс кредитну картицу. Ова необезбеђена картица  нуди неограничен 1.Повраћај 5% готовине на све куповине за прилично ниску годишњу накнаду.

Када је кредит ограничен, потрошачи могу донети лоше одлуке, на пример да се пријаве за кредитну картицу Цредит Оне без да ураде домаћи задатак. Погледајте около и можете пронаћи боље изборе — са јасно наведеним условима и одредбама.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here