Кредитне уније вс. Банке: Како одлучити

Разлике између њих могу утицати на то који дом изаберете за свој текући рачун, штедни рачун или потврду о депозиту.

Зашто изабрати кредитну унију?

  • Обично има нешто више каматне стопе на депозите од класичних банака.

  • Нагласак на корисничком сервису.

» Сазнајте више: Шта је кредитна унија?

Зашто изабрати банку?

  • Више филијала у региону или широм земље.

  • Обично брже увођење нових апликација и других технологија.

» Сазнајте више: Шта је банка?

Шта треба узети у обзир при избору између банке и кредитне уније

Избор између ова два укључује неке компромисе. У просеку, кредитне уније имају тенденцију да понуде веће камате на депозите и ниже стопе на кредите. Банке често брже усвајају нове технологије и алате, посебно онлајн банке, које су обично у могућности да понуде камате веће од просечних. Широка мрежа банкомата и филијала је норма за националне банке; кредитне уније могу припадати великим, кооперативним мрежама банкомата, као што је Аллпоинт, и нуде заједничке филијале.

Банке су профитна предузећа, док су кредитне уније непрофитне. Кредитне уније у принципу постоје да служе заједници људи повезаних „везом удруживања“, која може бити заснована на локацији, послодавцу, вери, чланству у другој организацији или другим факторима. Да би служила својој заједници, кредитна унија обезбеђује финансијске производе под најповољнијим условима које може да приушти да понуди. Међутим, кредитне уније понекад плаћају чланарину и/или ограничавају своје чланство на одређене заједнице, па ако размишљате о томе, проверите да ли се квалификујете и да ли постоји накнада.

Које накнаде банка или кредитна унија наплаћују и колике су? Питајте о месечном одржавању и накнадама за прекорачење. Многе банке и кредитне уније нуде начине за клијенте да се одрекну месечне накнаде, као што је поседовање најмање једног месечног директног депозита или одржавање минималног биланса, али накнаде за прекорачење могу бити прилично скупе, често у распону од 30 до 35 долара, а понекад могу наплаћивати више пута дневно.

Колико филијала и банкомата имају? Ако вам је лична услуга важна, погледајте банке и кредитне уније које имају локалне филијале. Заједничка банка би могла бити добар избор ако вам је то приоритет. Ако само треба да редовно подижете или депонујете готовину, уверите се да имате довољно банкомата у близини.

Које каматне стопе нуди банка или кредитна унија? Проверите каматне стопе на било које рачуне које разматрате од различитих банака и кредитних унија.

» Спремни да одлучимо одмах? Ево наших избора за најбоље националне банке, најбоље онлајн банке и најбоље кредитне уније

Резиме

Аспекти

Банке

Кредитне уније

Структура

За профит.

Не-за профит.

Стопе депозитног рачуна

Обично ниже камате, посебно код великих националних банака.

Обично веће камате.

Осигурање депозита

ФДИЦ осигурава до 250.000 долара по рачуну.

НЦУА осигурава до 250.000 долара по рачуну.

Кориснички сервис

Личне интеракције мање приоритет. (Банке заједнице могу бити изузетак.)

Наглашен локални и лични ангажман.

Физичке локације

Народне банке имају много више филијала; регионалних, не баш толико.

Мање филијала него банака, али могу делити филијале преко мреже.

Технологија

Често брже увођење нових апликација и других технологија.

Генерално заостаје у новој технологији.

Правите свој избор

  • Идентификујте шта вам је најважније. Одредите које функције налога и корисничке службе најбоље функционишу у вашој ситуацији и направите листу приоритета.

  • Пронађите своје најбоље кандидате. Истражите које националне, локалне или онлајн банке и кредитне уније нуде најбоље функције рачуна за оно што вам је потребно. Можда бисте желели да погледате кредитне уније и националне банке које препоручује НердВаллет.

  • Сузите листу на основу ваших најбољих критеријума. Други аспекти које треба узети у обзир: Да ли неке банке и кредитне уније на вашој листи имају бољи учинак на начине које бисте могли ценити у будућности (као што је одлично дигитално искуство или широк приступ банкомату)? Да ли било какве негативне стране (веће накнаде, премало филијала) промените мишљење о томе шта ћете изабрати? Када пронађете банку или кредитну унију која одговара вашим потребама, пријавите се за рачун.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here