Дневно трговање: Како да започнете

Привлачност дневне трговине акцијама је неоспорна: зарађивање за живот обављањем послова из удобности свог дома изгледа много узбудљивије од већине концерата од 9 до 5. Проблем је у томе што непажљиви или неискусни дневни трговци могу да униште своје портфеље у трен ока.

Али ако сте и даље заинтересовани за ову стратегију, читајте даље да бисте сазнали како функционише дневно трговање и начине на које можете помоћи да смањите ризике.

Шта је дневно трговање?

Дневно трговање је пракса куповине и продаје акција у кратком временском оквиру, обично један дан. Циљ је зарадити мали профит на свакој трговини, а затим повећати те добитке током времена.

Са порастом берзанских брокера на мрежи као што је Робинхоод и јефтиним или бесплатним трговинама, дневно трговање постало је одржив (иако веома ризичан) начин за малопродајне инвеститоре да претворе брзе победе од неколико дана у значајан банкролл.

„Успешни дневни трговци то третирају као посао са пуним радним временом, а не само брзоплето трговање између пословних састанака или за ручком.”

У пракси, међутим, малопродајним инвеститорима је тешко да зараде новац кроз дневно трговање. Студија Бреда Барбера из 2010. са Универзитета у Калифорнији, Дејвис, сугерише да само 1% дневних трговаца стално зарађује новац. Студија је испитивала трговине у периоду од 14 година, од 1992. до 2006.

Веома мали број оних који зарађују новац доследно посвећује своје дане пракси, и то постаје посао са пуним радним временом, а не само брзоплета трговина између пословних састанака или за ручком.

Ако све ово звучи као мало већи ризик него што сте вољни да преузмете, можете да урадите оно што многи инвеститори раде: да се укључите у дугорочно, купујте и држите улагање у добро диверзификован портфолио који садржи индекс ниске цене фондови и ЕТФ-ови. Редовно инвестирајте на рачун и дозволите да моћ растућих предузећа доведе ваш портфолио до дугорочних добитака. (Прочитајте више о другим стратегијама трговања акцијама.)

Није тако узбудљиво као дневно трговање, али је много вероватније да ће дугорочно повећати ваше богатство. Међутим, ако је дневно трговање нешто што морате испробати, прво научите што више можете о стратегији.

» Приступите истраживању акција: Прочитајте нашу рецензију Морнингстара

Како функционише дневно трговање

Волатилност је назив игре дневног трговања. Дневни трговци се у великој мери ослањају на флуктуације акција или тржишта да би зарадили свој профит. Они воле акције које се током дана много крећу, без обзира на узрок: добар или лош извештај о заради, позитивне или негативне вести, или само опште расположење тржишта. Они такође воле високо ликвидне акције, оне које им омогућавају да улазе и излазе из позиције без много утицаја на цену акција.

Дневни трговци могу купити дионицу ако се креће више или је продати на кратко ако се креће ниже, покушавајући да профитирају на паду дионица. Могли би да тргују истим акцијама много пута у току дана, купујући је једном, а затим је продају на кратко, користећи предности промене расположења. Коју год стратегију да користе, они траже акције за кретање.

Куповина на маргини

Да би повећали профит, многи трговци користе позајмљени новац да би трговали, што је пракса позната као „куповина на маргини“.” Са маргин рачуном, можете користити хартије од вредности које већ поседујете као полугу да позајмите до 50% вредности хартије од вредности коју ћете купити. Овакво коришћење може повећати профит изнад онога што бисте могли да постигнете сопственим новцем, али то не долази без значајних ризика – и ваши губици ће се повећати.

Ево како то функционише. Ако желите да купите акције у вредности од 20.000 долара, можете купити акције у вредности од 10.000 долара, а осталих 10.000 долара позајмити од ваше брокерске фирме. Ако сте купили акције по цени од 10 долара по акцији и касније су порасле за 20% на 12 долара по акцији (и продали сте по тој цени), имали бисте 24.000 долара. Након што вратите кредит од 10.000 долара брокерској фирми, остаје вам 14.000 долара – повећање од 40% у односу на 10.000 долара које сте уложили сопственим новцем. Без позајмљеног новца, ваш поврат би био само 20%.

Али шта ако је цена акција пала за 20%? Важе иста правила, али обрнуто. Ако бисте продали за 8 долара по акцији, имали бисте само 16.000 долара. Након што вратите 10.000 долара, остаје вам 6.000 долара - губитак од 40% од ваше првобитне инвестиције.

Једна ствар коју треба напоменути: примери не укључују камату коју ћете платити на маргинални зајам, али ово такође треба узети у обзир.

Реклама
НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација. НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација. НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација.
Сазнајте више Сазнајте више Сазнајте више

Накнаде

$0

по трговини за онлајн У.С. акције и ЕТФ-ови

Накнаде

$0

по трговини

Накнаде

$0

по трговини

Минимум налога

$0

Минимум налога

$0

Минимум налога

$0

Промоција

Узми 100 долара

када отворите нови Фиделити налог који испуњава услове са 50 долара или више. Користите код ФИДЕЛИТИ100. Ограничено време понуда. Примењују се услови.

Промоција

5 до 1000 долара

на бесплатним залихама за кориснике који се пријаве преко мобилне апликације

Промоција

Узмите 600 долара или више

када отворите и финансирате Е*ТРАДЕ рачун са кодом: БОНУС21

Правила дневног трговања и ризици

Комисија за хартије од вредности јасно ставља до знања: Дневно трговање није улагање. Улагање укључује фундаменталну анализу акција како би се утврдили добри дугорочни изгледи. Дневни трговци, с друге стране, користе скупу, најсавременију технологију и техничку анализу да би уочили унутардневне трендове на којима би могли да искористе. Регулаторна управа за финансијску индустрију написала је правила за регулисање ове брзе праксе и за едукацију инвеститора о потенцијалу за значајне губитке.

Паттерн даи традер

Ако извршите четири или више трансакција у периоду од пет радних дана — а те трговине чине више од 6% укупних трговина на вашем маргин рачуну у том истом периоду — сматрате се трговачким обрасцем. Као ПДТ, од вас ће се тражити да одржавате 25.000 УСД капитала на свом рачуну за дневно трговање, који мора бити на рачуну пре него што почнете да тргујете. Ако ваше стање падне испод овог прага, неће вам бити дозвољено да тргујете док готовина и хартије од вредности на рачуну не буду изнад 25.000 долара.

Маргин цалл

Поред минимума од 25.000 долара, мораћете да испуните оно што је познато као захтев за маргину одржавања. Према правилима која тренутно поставља ФИНРА, тренутна маргина за одржавање је 25%, што значи да након сваке куповине морате одржавати 25% капитала на свом рачуну. Дакле, ако је укупна вредност хартија од вредности на вашем рачуну била 50.000 долара и имате 20.000 долара маргиналног зајма, ваш капитал би био 30.000 долара, или 60%. У овом случају, ви бисте радили у складу са правилима ФИНРА-е.

Ако би тај проценат капитала пао испод 25%, ваша брокерска кућа би вас могла погодити позивом на маргину, у којој бисте морали да финансирате свој рачун готовином или куповином хартија од вредности да бисте вратили свој капитал на 25%. Ако то не учините, ваша брокерска кућа може продати ваше хартије од вредности, без консултација са вама, како би одржала захтев за маргину одржавања.

» Забринути због ризика дневног трговања? Прочитајте наш водич о томе како безбедно трговати

Свинг трговање вс. тренд трговања вс. купи и држи

Дакле, како се дневно трговање може упоредити са другим облицима улагања, као што су свинг трговање, тренд трговања и купуј и држи улагање?

Свинг традинг

Док ће прави дневни трговац затворити све позиције на крају сваког трговачког дана, свинг трговац може задржати данима или чак недељама пре продаје. Са више времена за раст цене акција, постоји више могућности за профит у свинг трговању, а ризиком се може управљати кроз технике продаје, као што су стоп-лосс и стоп-лимит налози. (Сазнајте више о томе како продати акције.)

Са правилном стратегијом продаје, свинг трговање може имати мањи ризик од пада у односу на дневно трговање, али ризик од проналажења акција које ће расти и даље остаје. За сваку акцију коју гледате, постоје стотине других које вам недостају, што би вас могло довести до лошијег учинка на тржишту у целини. У овом случају, могли сте боље инвестирати у широки индексни фонд или ЕТФ.

Тренд трговање

Краткорочни тренд трговања укључује проучавање прошлих кретања цена акција да би се предвидело будуће понашање. Трговање трендовима се обично дешава у року од неколико месеци, иако трендови могу постојати далеко изван овог временског оквира. Трендови се идентификују као време између максимума и падова акције у датом периоду. Трендови такође могу да иду у страну, са малим порастом или падом цене акција током датог периода.

Проучавајући прошла кретања, трговци трендовима настоје да идентификују у ком правцу се тренутно креће цена, купују акције што је раније могуће у узлазном тренду и задржавају што дуже могу пре продаје, на основу тога када верују да ће акције достићи свој максимум. врхунац.

На овој дужој временској линији, трговци трендовима такође могу да погледају шире економске трендове и пословне циклусе како би одредили када да купују и продају, нешто што обично није доступно краткорочним дневним трговцима и свинг трговцима.

Купи и задржи

Стратегија купи-и-држи, која је широко прихваћена као једна од најбољих стратегија за изградњу дугорочног богатства, је управо онако како звучи: купите хартију од вредности и држите је годинама или чак деценијама, без обзира шта се дешава на тржишту.

Циљ ове стратегије пасивног улагања је да се превазиђу краткорочни губици са разумевањем да ће се временом цена инвестиције опоравити и наставити да расте. Ово је основа за већину рачуна за пензионисање, као што су 401(к)с и ИРАс, и најбоље се користи када је ваш временски оквир улагања дужи од пет година.

Зашто је дневно трговање теже од пасивног улагања?

Постоје два главна разлога:

  • Трговци на мало се такмиче са професионалцима. Професионалци знају трикове и замке. Имају скупу технологију трговања, претплату на податке и личне везе. Они су савршено опремљени за успех, а чак и тада често не успевају. Међу овим професионалцима су високофреквентни трговци, који желе да смање пени или делиће пенија — профит дневног трговца — од сваке трговине. Поље је препуно, а професионалци воле да се неискусни инвеститори придруже борби. То им помаже да зараде.

  • Малопродајни инвеститори су склони психолошким пристрасностима које отежавају дневно трговање. Они имају тенденцију да прерано продају победнике и предуго држе губитнике, што неки зову „брање цвећа и заливање корова.” То је лако урадити када добијете дозу адреналина за затварање профитабилне трговине. Инвеститори се упуштају у кратковидну аверзију према губитку, због чега се превише плаше да купују када акција опада јер се плаше да би могла додатно пасти.

» Прочитајте више: Немојте бити сами себи највећи непријатељ када улажете

Такође вреди напоменути: Ако постанете успешан дневни трговац, мораћете да платите порез на краткорочне добитке по вашој маргиналној пореској стопи. ИРС дефинише нето краткорочне добитке као оне од било које инвестиције коју држите годину дана или мање. Можете, међутим, успети да надокнадите добитке губицима у трговању.

Како да започнем дневно трговање?

Први корак је да се запитате: Да ли сам заиста створен за ово? Дневно трговање захтева интензиван фокус и није за оне са слабим срцем. То такође није нешто због чега бисте желели да ризикујете своју пензиону штедњу.

„Размислите о отварању рачуна за праксу код одговарајуће брокерске куће пре него што уложите прави новац у свакодневно трговање.”

Један критичан савет: Отворите рачун за праксу код одговарајуће брокерске куће и испробајте га пре него што уложите прави новац у свакодневно трговање. Многи брокерски рачуни нуде режиме вежбања или симулаторе берзе, у којима можете обављати хипотетичке трговине и посматрати резултате.

» Започните: избори НердВаллет-а за најбоље брокерске куће за дневно трговање

Што се тиче брокерских рачуна, такође ћете желети да се уверите да имате одговарајући рачун пре него што започнете дневно трговање. Високи трансакциони трошкови могу значајно да наруше добитке од успешних трговина, а истраживачки ресурси које неки брокери нуде могу бити од непроцењиве вредности дневним трговцима.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here