Превара са дебитном картицом? Делујте брзо да заштитите свој новац

Можда видите непознату наплату на изводу из банке. Или приметите да ваша дебитна картица није на свом уобичајеном месту у вашем новчанику. Ако сумњате на превару на банковном рачуну, сада је време да предузмете акцију. У супротном, сав новац који недостаје може заувек нестати. Ево шта да радите.

Пријавите неовлашћене трансакције што пре

Ако сумњате да је ваша картица изгубљена или украдена, одмах позовите телефонску линију за преваре своје банке. Ово је најважнији корак да сачувате своја средства.

Може вам бити лакше да знате да ако пријавите несталу картицу пре него што се изврши било каква неовлашћена наплата, нећете изгубити новац, јер банка може да је закључа или поништи.

Ако су извршене лажне наплате са ваше картице која недостаје и поднесете извештај својој банци у року од два радна дана након што сте их открили, ваша банка може да одузме до 50 УСД од ваше надокнаде, ако је добијете. Према Федералној комисији за трговину, ваш максимални губитак може бити 500 долара ако се утврди да сте пријавили изгубљену или украдену картицу више од два дана након што сте сазнали за њу.

Али ако чекате дуже од 60 дана након што вам се пошаље извод из банке – онај са неодобреним трошковима – могли бисте изгубити сав новац који недостаје. Поред тога, могли бисте да изгубите новац из повезаних извора, као што су средства која су пребачена са рачуна прекорачења на компромитовани текући рачун.

Ако ваша физичка картица није изгубљена или украдена, али неко на превару користи број ваше дебитне картице, и даље морате да пријавите превару, али постоји мало другачији временски оквир. Нећете бити одговорни за неовлашћене трансакције све док их пријавите у року од 60 дана од слања банковног извода.

Након што пријавите лажну трансакцију, ФТЦ препоручује да наставите са писмом или е-поштом.

Рачун је замрзнут? Доставите документацију

Чак и ако не пријавите губитак дебитне картице, ако ваша банка посумња у лажне активности, може да вам замрзне рачун док истражује. Од вас ће можда бити затражено да пошаљете или отпремите на безбедну веб локацију ваше банке све идентификационе информације, као што су ваш број социјалног осигурања и копија ваше возачке дозволе. Од вас ће такође можда бити затражено да објасните све означене депозите и повлачења да бисте доказали да ли је дошло до преваре или не. Свака ситуација је другачија, тако да је важно пажљиво прочитати уговор о депозитном рачуну и разумети специфичне политике ваше банке.

Питајте своју банку за олакшање

Ако је новац преваром узет са вашег рачуна, а пад вашег стања резултира наплатом прекорачења, затражите од банке да се одрекне накнада за прекорачење. Такође можете затражити од своје банке да вам да привремени кредит за спорна средства док не заврши истрагу ако га не добијете аутоматски.

Ако имате други извор финансирања којем можете брзо приступити, као што је рачун за штедњу фондова за хитне случајеве, можете га користити за плаћање трошкова док банка истражује компромитовани рачун. Али ако немате фонд за кишне дане, размислите о другим опцијама да брзо прикупите новац, као што је тражење помоћи заједнице или тражење аванса од свог послодавца. Ако тражите опције резервног налога, погледајте НердВаллет листу најбољих штедних рачуна са високим каматама.

Пратите банкарске трансакције на мрежи

Ако је ваша дебитна картица изгубљена или украдена — за разлику од некога ко приступа вашем налогу на мрежи — ваша банка може отказати картицу, али задржати рачун отворен. У том случају, редовно праћење може да вам помогне да се уверите да лопов није схватио како да уђе на ваш налог.

Генерално можете да видите ажуриране трансакције на свом текућем рачуну на мобилној апликацији ваше банке или њеној веб страници. Обавезно га редовно проверавајте да ли постоје непознате трансакције.

Упознајте временску линију банке

Након што пријавите превару својој банци, институција обично има 10 радних дана да спроведе истрагу. Ако утврди да је новац узет са вашег рачуна преваром (или је дошло до неке друге врсте финансијске грешке), банка има један радни дан да то исправи и три радна дана да вас писмено обавести о резултатима.

Ако нисте задовољни било којим делом поступања банке, имате право да поднесете жалбу Бироу за финансијску заштиту потрошача. Ова владина организација регулише потрошачке финансијске производе и до ње се може доћи онлајн на Цонсумерфинанце.гов или телефоном на 855-411-2372.

Банка ће имати прилику да одговори на вашу жалбу, углавном у року од 15 дана, али може потрајати и до 60 дана. Затим ћете имати 60 дана да понудите повратне информације о одговору. Као део процеса, ЦФПБ ће објавити жалбу у јавној бази података жалби потрошача са уклоњеним личним подацима.

Опоравак од преваре на банковном рачуну

Застрашујуће је помислити да неко приступа вашем текућем рачуну без дозволе. Ако се то догоди, имате заштиту од преваре са дебитном картицом. Али та заштита зависи од тога када обавестите банку. Пријавите то брзо да бисте имали најбоље шансе да заштитите свој рачун и стање у банци.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here