Стопе зајма за консолидацију дуга за новембар 2021,

Типичне каматне стопе на зајмове за консолидацију дуга крећу се од око 6% до 36%. Да бисте добили стопу на доњем крају тог распона, биће вам потребан одличан кредитни резултат (720 до 850 ФИЦО). Али чак и добар кредитни резултат (690 до 719 ФИЦО) може вам помоћи да добијете бољу стопу него што имате сада.

Зајмопримци са поштеним кредитом (630 до 689 ФИЦО) и лошим кредитом (300 до 629 ФИЦО) можда неће моћи да се квалификују за стопу нижу од њихових тренутних дугова. Изградња вашег кредита може побољшати ваше шансе да се квалификујете у будућности.

» УПОРЕДИТЕ: Најбољи кредити за консолидацију дуга за ваш кредитни резултат

Тренутне каматне стопе на кредите за консолидацију дуга

Каматне стопе и услови могу да варирају у зависности од вашег кредитног резултата, односа дуга и прихода и других фактора.

Какав је ваш кредит?

Опсег резултата

Процењени АПР

Одлично.

720-850.

11.2%.

Добро.

690-719.

15.5%.

Сајам.

630-689.

20.5%.

Лоше.

300-629.

25.3% (најнижи резултати се вероватно неће квалификовати).

Извор: Просечне стопе су засноване на збирним, анонимним подацима о понуди корисника који су се претходно квалификовали на тржишту кредитора НердВаллет-а од 1. јула 2020. до 31. јула 2021. Стопе су само процене и нису специфичне за било ког зајмодавца.

Како функционише консолидација дуга?

Ако имате више дугова - на пример, ако носите средства на неколико различитих кредитних картица - можете добити зајам за консолидацију дуга да бисте их отплатили одједном. Затим плаћате једну уплату за нови кредит.

Али како вам ово штеди новац? Кључ је да одаберете лични зајам са годишњом стопом која је нижа од ваших постојећих дугова.

Рецимо да имате 9.000 УСД укупног дуга по кредитној картици са комбинованим АПР од 22% и комбинованом месечном уплатом од 450 УСД. Биће потребно нешто више од две године да се ослободи дугова и коштаће 2.250 долара камата.

Али ако консолидујете картице у зајам са 14% годишње и двогодишњим роком отплате, уштедели бисте 879 долара на каматама. Ваша нова месечна уплата би била 432 долара, а ви бисте могли да примените додатну месечну уштеду на кредит да бисте још брже отплатили дуг.

Користите наш калкулатор консолидације дуга да укључите тренутна стања, каматне стопе и месечна плаћања. Затим погледајте колико бисте могли да уштедите са зајмом за консолидацију дуга и упоредите опције на основу вашег кредитног резултата.

Како одабрати зајмодавца

Добар први корак је упоређивање онога што сваки зајмодавац може да вам понуди. Онлине зајмодавци вам омогућавају да се унапред квалификујете да видите за које стопе, услове отплате и износе кредита можете да се квалификујете. Претквалификација са више зајмодаваца може вам помоћи да упоредите стопе и услове и неће наштетити вашем кредитном резултату.

» ПОГЛЕДАЈТЕ СВОЈЕ ПОНУДЕ: Претквалификујте се на НердВаллет-у

Добро је правило да идете са зајмодавцем који нуди најнижу стопу, али такође треба да обратите пажњу на рок отплате. Дужи рокови значе већу камату, иако је ваша месечна уплата приступачнија.

» ВИШЕ: Најбољи кредити за консолидацију дуга

Такође можете потражити зајмодавце који су специјализовани за консолидацију дуга. Ови зајмодавци ће понудити погодности попут слања кредитних средстава директно вашим повериоцима и бесплатног финансијског образовања које ће вам помоћи да управљате дугом.

НердВаллет је прегледао више од 30 зајмодаваца како би вам помогао да одаберете ону која вам одговара. Иако ће зајмопримци са вишим кредитним резултатима вероватно добити најниже стопе, још увек постоје опције за кредите са лошим кредитима.

Зајмодавац

Најбоље за

Типичан АПР распон

Почети

Марцус

Добар кредит и без накнада.

6.99% - 19.99%

Проверите цене

код Маркуса

ЛигхтСтреам

Добар кредит и ниске стопе.

4.49% - 20.49%

Проверите цене

код Лајтстрима

СоФи

Одличан кредит и бесплатно финансијско саветовање.

4.99% - 19.63%

Проверите цене

у СоФи

Откријте

Одличан кредит и флексибилне опције плаћања.

5.99% - 24.99%

Проверите цене

на Дисцовер

Исплатити

Поштени кредит и отплата дуга по кредитној картици.

5.99% - 24.99%

Проверите цене

ат Паиофф

Надоградите

Фер кредит и директно плаћање повериоцима.

5.94% - 35.47%

Проверите цене

у надоградњи

Упстарт

Лош кредит и зајмопримци без кредитне историје.

5.38% - 35.99%

Проверите цене

код Упстарта

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here