Децембарско повећање Фед рате: шта то значи за ЦД-ове

Ево погледа шта значи најновије повећање стопе за ЦД-ове.

» Тражите веће приносе? Ево где можете да пронађете најбоље цене ЦД-а овог месеца.

Потражите више стопе

ЦД-ови су одлична алатка за повећање уштеде током одређеног временског периода. Што је дужи рок трајања ЦД-а, то је већа стопа; већина финансијских институција нуди рокове до пет година. Последњих година, ЦД-ови са петогодишњим роком трајања имали су просечни АПИ знатно испод 1%. Али након последњих неколико повећања стопа Фед-а, бројне онлајн банке и кредитне уније сада нуде ЦД-ове са приносом изнад 3%.

Иако повећања каматних стопа Фед-а не доводе до вртоглавог пораста банкарских стопа преко ноћи, могу да охрабре финансијске институције да постепено повећавају своје АПИ. Зашто? Банке желе да остану конкурентне и да привуку потенцијалне клијенте. Ако неколико конкурената ваше банке почне да повећава стопе, ваша ће вероватно осетити притисак да уради исто. (Повећање стопе утиче и на редовне штедне рачуне; погледајте наше најбоље онлајн штедне рачуне са високим приносом.)

Платићете накнаду за рано повлачење ако затворите ЦД пре истека његовог рока, познатог и као датум доспећа, и преместите новац у другу институцију са бољим стопама. Казне које ћете имати могу поништити сваку добит. Међутим, можете отворити нови ЦД у некој другој финансијској институцији.

» Да бисте разумели основне ствари, погледајте наша питања и одговоре о повећању цене

Затражите повећање ако се стопе повећају

Неке финансијске институције нуде бумп-уп ЦД-ове, који вам омогућавају да затражите повећање стопе ако стопе ваше банке порасту. У већини случајева, ову опцију можете искористити само једном током трајања сертификата. Ове врсте ЦД-ова обично имају ниже каматне стопе од сертификата са фиксном каматном стопом, а многи имају веће захтеве за минимални депозит.

ЦД за управљање готовином штедње Провера тржишта новца Штедни рачун је место где можете безбедно да складиштите новац док зарађујете камату. Штедни рачун је место где можете безбедно да складиштите новац док зарађујете камату. Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

ЛендингЦлуб Штедња високог приноса

АПИ

0.60%

Мин. стање за АПИ

$2,500

Сазнајте више

Федерално осигуран од стране НЦУА

Аллиант Цредит Унион Хигх-Рате штедња

АПИ

0.55%

Мин. стање за АПИ

$100

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Откријте банковну штедњу на мрежи

АПИ

0.40% Оглашени онлајн штедни рачун АПИ је тачан од 02.12.2021

Мин. стање за АПИ

$0

Ови готовински рачуни комбинују услуге и функције сличне чековним, штедним и/или инвестиционим рачунима у једном производу. Рачуне за управљање готовином обично нуде небанкарске финансијске институције. Ови готовински рачуни комбинују услуге и функције сличне чековним, штедним и/или инвестиционим рачунима у једном производу. Рачуне за управљање готовином обично нуде небанкарске финансијске институције. Сазнајте више

на веб страници СоФи-ја

СоФи Монеи®

АПИ

0.25%

Мин. стање за АПИ

500 долара

Сазнајте више

на веб страници Веалтхфронт-а

Веалтхфронт готовински рачун

АПИ

0.10%

Мин. стање за АПИ

$1

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цапитал Оне 360 ЦД

АПИ

0.70%

Термин

2 године

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цапитал Оне 360 ЦД

АПИ

1.00%

Термин

5 година

Текући рачуни се користе за свакодневне депозите и исплате готовине. Текући рачуни се користе за свакодневне депозите и исплате готовине. Сазнајте више

Депозити су осигурани ФДИЦ-ом

Рачун потрошње звона

АПИ

Н/А

Мјесечна накнада

$0

Сазнајте више

Депозити су осигурани ФДИЦ-ом

Оне Спенд

АПИ

Н/А

Мјесечна накнада

$0

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цити провера приоритета

АПИ

0.03%0.03% годишњег процентуалног приноса

Мјесечна накнада

$30

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Провера награда ЛендингЦлуб-а

АПИ

0.10%0.10% АПИ на стање од $2,500–$99,999

Мјесечна накнада

$0

Рачуни тржишта новца плаћају стопе сличне штедним рачунима и имају неке функције провере. Рачуни тржишта новца плаћају стопе сличне штедним рачунима и имају неке функције провере. Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Рачун тржишта новца ЦИТ банке

АПИ

0.45%

Мин. стање за АПИ

$0.01

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Куонтиц рачун на тржишту новца

АПИ

0.40%

Мин. стање за АПИ

$0

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Тржиште новца са високим приносом Акос Банк®

АПИ

0.25%

Мин. стање за АПИ

$0

ИСТРАЖИТЕ ВИШЕ НАЛОГА

Друга опција: сертификати за повећање

Ако желите производ за уштеду који функционише слично ЦД-у, али са предвидљивијим повећањем стопе, размислите о напредном ЦД-у. Оне имају каматне стопе које се аутоматски повећавају у одређеним интервалима. Са ЦД-ом за повећање од 28 месеци, на пример, можете почети са ниским АПИ, али ће ваша стопа расти сваких седам месеци.

Опет, почетне каматне стопе на ове производе имају тенденцију да буду ниске, а неки од ових ЦД-а и сертификата о акцијама су „позиви“." То значи да можда никада нећете видети повећање стопе јер би издавалац могао да откупи вашу пре него што доспе.

Цијене за гледање ЦД-ова

ЦД-ови могу бити одличан начин да одвојите новац за будућност. И иако свако појединачно повећање стопе Фед-а можда неће довести до драматичних промена, ипак је добра идеја да пратите одговор ваше банке или кредитне уније и упоредите га са одговорима других банака и кредитних унија.

За помоћ на том фронту, погледајте НердВаллетов алат за најбоље цене ЦД-а.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here