Одложена компензација: планови и програми које треба знати

Када је реч о надокнади, што више зарађујете, више плаћате — у порезу, тј.

Дакле, ако вам послодавац пружи могућност одложене накнаде, то може бити интригантан начин да одложите то пореско оптерећење. Међутим, одмеравање свих предности и недостатака може вам помоћи да утврдите да ли се коришћење одложене надокнаде добро уклапа у ваш општи финансијски план.

Шта је одложена накнада?

Уопштено говорећи, одложена компензација се односи на било који и све планове компензације који вам омогућавају да одложите део свог прихода за будућност, смањујући ваш тренутни опорезиви приход. Ово укључује и квалификоване и неквалификоване планове одложених компензација.

Квалификовани одложени планови компензације — 401(к)с, планови за поделу добити, опције подстицајних акција, пензије — заштићени су Законом о обезбеђењу дохотка при пензионисању запослених из 1974. године, који поставља строге фидуцијарне стандарде за планове бенефиција запослених. На пример, сви запослени морају да имају приступ плану, постоје ограничења у погледу износа доприноса за план, а средства плана морају да се држе на посебном повереничком рачуну ван домашаја поверилаца.

» Штедња за пензију? Прочитајте о другим плановима за пензионисање

Овде се фокусирамо искључиво на неквалификоване планове одложених компензација, који се такође називају додатни планови за извршну пензију или планови за изборно одлагање, који нису обавезни да прате ЕРИСА смернице. НКДЦ планови могу понудити даљу флексибилност и опције за запосленог; међутим, то такође значи да носе додатни ризик.

Ови планови су названи „златне лисице“ јер се често користе као алат за задржавање кључних талената или високо плаћених запослених. Значајно смањење опорезивог прихода је изузетно атрактивно, односно „златно“.„Пошто планови могу захтевати да останете код свог послодавца да бисте примили одложени приход, „везани сте лисицама“ или сте снажно мотивисани да останете у својој компанији на дужи рок.

Једна уобичајена врста одложене накнаде је план 457, који се односи на НКДЦ планове које спонзорише послодавац који су обично доступни државним службеницима (локалним и државним) заједно са одређеним невладиним организацијама, као што су непрофитне.

Како функционише одложена компензација

Они који имају право да учествују у одложеном плану компензације генерално ће морати да се придржавају одређених процедура. Да бисте учествовали, може постојати дефинисан период за упис и мораћете да успоставите писмени споразум са својим послодавцем у којем се наводе детаљи као што су:

  • Износ одложеног прихода: Важно је да имате добру прогнозу очекиване зараде, јер ћете морати да одлучите колики приход ћете задржати у наредној години. Обично, запослени могу изабрати да одложе део своје плате, бонуса или других подобних исплата у готовини. Ваш план вам може омогућити да померате изборе из године у годину или може захтевати да правите нове изборе сваке године.

  • Период одлагања: Такође ћете морати да закажете када желите да примите одложени приход. Можда ћете моћи да изаберете паушалну дистрибуцију или рате распоређене на неколико година, почевши од рецимо пет или 10 година. Можете одмерити своје опције и стратешки планирати да се приход расподели како би се испунили очекивани финансијски циљеви, као што су будућа плаћања школарине за дете, или да одлучите да сачекате до пензионисања.

» Други начини да уштедите за колеџ: Сазнајте више о 529 планова

  • Инвестиције: Одложена компензација је споразум да ће ваш послодавац касније распоредити ваш одложени приход, заједно са растом улагања који бисте зарадили. Напомена: Ваша одложена надокнада се не ставља директно у инвестицију, али ви одређујете инвестиционе изборе за потребе књиговодства. Ваш послодавац користи ваше изборе као мерило за израчунавање одговарајућег приноса улагања који дугује током периода одлагања.

Реклама
НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација. НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација. НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација.
Сазнајте више Сазнајте више Сазнајте више

Накнаде

$0

по трговини за онлајн У.С. акције и ЕТФ-ови

Накнаде

$0

по трговини

Накнаде

$0

по трговини

Минимум налога

$0

Минимум налога

$0

Минимум налога

$0

Промоција

Узми 100 долара

када отворите нови Фиделити налог који испуњава услове са 50 долара или више. Користите код ФИДЕЛИТИ100. Ограничено време понуда. Примењују се услови.

Промоција

5 до 1000 долара

на бесплатним залихама за кориснике који се пријаве преко мобилне апликације

Промоција

Узмите 600 долара или више

када отворите и финансирате Е*ТРАДЕ рачун са кодом: БОНУС21

Предности одложене накнаде

Постоје убедљиви разлози за разматрање планова НКДЦ, посебно за високо плаћене запослене.

Пореске погодности

Када одложите примање прихода, такође одлажете плаћање савезних и државних пореза на тај приход док вам се не исплати. Ово може бити посебно привлачно ако сте тренутно у високом пореском разреду и очекујете да ћете у будућности бити у нижем пореском разреду. Можете искористити предности смањења вашег садашњег опорезивог прихода и заказивање ваших дистрибуција да стигну у годинама нижег пореског разреда.

Не само да имате користи од одлагања пореза на доходак до касније, већ и новац који сте уложили у свој одложени план компензације такође расте са одложеним порезом. То значи да нисте одговорни за плаћање пореза на раст инвестиција до дистрибуције.

» Остале пореске стратегије: Научите како да смањите порезе на капиталну добит

Неограничени доприноси

Пошто НКДЦ планови не подлежу стандардима ЕРИСА, нема ограничења за износ вашег доприноса. Традиционални планови и рачуни за пензионисање могу бити недовољни да помогну запосленима са високим накнадама да адекватно штеде за пензију. Додатни НКДЦ план може бити атрактиван начин за генерисање додатне штедње и прихода за пензију.

Циљање циља

Са одложеним плановима надокнаде, запослени могу да бирају када ће добити дистрибуцију. Ваш план може да вам омогући да закажете повлачења или дистрибуције „у служби“ како бисте могли да приступите свом одложеном приходу пре пензионисања да бисте испунили друге финансијске циљеве или обавезе. На пример, у различитим тренуцима током година, можда ћете желети да купите нови дом или да платите трошкове факултета свом детету. Можете заказати расподелу прихода како бисте задовољили те потребе.

Флексибилност

У поређењу са другим рачунима за пензионисање, као што су 401(к)с или традиционални ИРА, НКДЦ планови могу понудити већу флексибилност; нема старосних ограничења за повлачења и нема захтеваних минималних дистрибуција.

Упозорења

Постоје значајни разлози да будете опрезни када одлучујете да ли да кренете даље са планом НКДЦ.

Потенцијал губитка

Пошто се имовина не држи у посебном трусту и помешана је са фондовима компаније, могли бисте да претрпите потпуни губитак ако ваша компанија наиђе на финансијске потешкоће. А напуштање вашег послодавца може значити губитак вашег одложеног прихода. Обавезно прочитајте ситно писмо НКДЦ плана ваше компаније може вам помоћи да разумете ризике и одредбе везане за вашу будућу исплату.

Пошто примање прихода који сте одложили није загарантовано, кључно је узети у обзир финансијско здравље вашег послодавца када одлучујете да ли да учествујете у вашем НКДЦ плану. Саветници често предлажу да максимално искористите све друге квалификоване планове пре него што дате допринос НКДЦ плану (пошто квалификовани планови имају ЕРИСА заштиту) и да размотрите краткорочне периоде одлагања ако сте забринути за будућност ваше компаније.

Ограничења повлачења

Након што одаберете датум дистрибуције, може бити тешко направити било какве промене, зато пажљиво одмеравајте период одлагања. Многи запослени са приступом НКДЦ плановима могу имати додатне облике власничке компензације са временским елементом, као што су ограничене јединице акција или опције акција. Заузимање холистичког приступа може вам помоћи да планирате ток прихода и минимизирате потенцијално пореско оптерећење.

Поред тога, постоје нека ограничења за НКДЦ планове у поређењу са квалификованим плановима за пензионисање као што је 401(к)с. Запослени не могу да узимају кредите из свог плана одложених накнада. А по пријему расподеле плана, средства се не могу убацити у ИРА или друго возило за пензионисање са одложеним порезом.

Ограничења улагања

Опсег инвестиционих опција које можете да одредите за потребе књиговодства варира од послодавца до послодавца. Неки планови могу понудити онолико опција за улагања као у инвестиционом менију 401(к) ваше компаније. Други планови могу бити рестриктивнији, нудећи само ограничене или скупе могућности улагања, или потенцијално само акције компаније. То би могло додати ризик вашем целокупном инвестиционом портфолију ако сте превише изложени акцијама ваше компаније или нисте у могућности да довољно диверзификујете свој портфолио.

Пореске промене

Неки запослени намеравају да промене пребивалиште у државу са нижим порезом по одласку у пензију и разматрају одлагање накнаде док то не ураде. Међутим, одређене државе базирају порезе на одложену накнаду на основу вашег изабраног периода исплате; за периоде исплате краће од 10 година, можда ћете морати да платите порез држави у којој је компензација зарађена.

И, порески законик се стално мења. Када планирате далеко унапред, тешко је знати шта очекивати.

Са одложеним плановима компензације, ђаво је у детаљима. Иако постоји много користи од учешћа, планови НКДЦ-а носе неке важне ризике. Консултовање са поузданим финансијским саветником ради планирања ваше тренутне и будуће финансијске ситуације може вам помоћи да одлучите да ли да искористите свој одложени план компензације.

Реклама
НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација. НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација. НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација.
Сазнајте више Сазнајте више Сазнајте више

Накнаде

0.30%

Накнада за управљање

Накнаде

Зависи од саветника

Накнаде

150 долара и више

месечно (бесплатне почетне консултације)

Минимум налога

$50,000

Минимум налога

100.000 долара

Минимум налога

500 долара

Промоција

Ниједан

тренутно није доступна промоција

Промоција

Ниједан

тренутно није доступна промоција

Промоција

15% попуста

једна година финансијског планирања (захтева годишње плаћање унапред)

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here