Одбијено осигурање аутомобила? Нада плута у групи додељених ризика

Неколико прекршаја би могло да изазове веће стопе, али нагомилајте превише озбиљних осуда или карта, а осигуравачи можда више воле да се уопште не мешају са вама. Ово ствара велике проблеме ако поседујете аутомобил и немате осигурање које је потребно у вашој држави.

Ако је ваша пријава за ауто-осигурање одбијена, улазак у државни скуп ризика може бити једини начин да добијете покриће које вам је потребно да возите легално.

Ево погледа шта су скупови ризика за ауто осигурање и како да знате када је време да ускочите.

Шта је скуп осигурања аутомобила од додељеног ризика?

Возачи који се сматрају превише ризичним можда неће моћи да купе осигурање аутомобила на приватном тржишту. Али и даље им је потребно покриће законом ако поседују возила, па их државе додељују осигуравајућим компанијама које послују у држави. Ово груписање је познато као „скуп додељених ризика“, „резидуално тржиште“ или „дељено тржиште“.„Понекад се то назива удружење заједничких осигуравача.

Који проблеми стављају возаче у групу додељених ризика?

Свака држава има сопствена правила подобности за скуп додељених ризика.

Обично, ако сте покушали да купите осигурање аутомобила у протеклих 60 дана и били сте одбијени, можете се пријавити на збир додељених ризика у вашој држави. Неке државе могу захтевати да будете одбијени више пута.

Разлози због којих вам може бити одбијено осигурање аутомобила укључују:

  • Тешке осуде за вожњу (ДУИ или ДВИ, удари и бежи)

  • Вишеструке несреће, казне или потраживања у вашој евиденцији вожње

  • Имати мало или нимало возачког искуства

Цене осигурања и опције покрића за возаче са додељеним ризиком

Очекујте да ће ваше премије ауто осигурања бити знатно веће у групи додељених ризика. Ваше опције полисе такође могу бити ограничене на захтеве државне минималне одговорности. Неке државе вам могу дозволити да зарадите попуст на ваш план осигурања од додијељеног ризика након одређеног времена без несрећа или осуда за вожњу.

Како да пронађете скуп додељених ризика у вашој држави

Генерално, било који агент за осигурање аутомобила у вашој држави може вам помоћи са полисом додељеног ризика. Од вас ће се можда тражити да докажете, изјавите или потврдите да немате друге опције за куповину осигурања, у зависности од државе.

» ВИШЕ: Шта покрива осигурање аутомобила?

Како изаћи из групе додељених ризика

Државе захтевају од осигуравача да обнове полису додељеног ризика за одређени временски период, обично три године. Под претпоставком да плаћате своје премије и да ваш рекорд вожње остане чист током вашег боравка у базену, вероватно ћете се до тада квалификовати за редовну полису. Ако то не учините, можете се поново пријавити за скуп додељених ризика.

Можда ћете моћи брже да изађете из базена ако:

  • Наћи ћете осигуравајућу компанију која је спремна да вам прода стандардну полису

  • Ваш осигуравач скупова додељених ризика нуди вам традиционалну полису

» ВИШЕ: Најбоље компаније за осигурање аутомобила за ризичне возаче

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here