Дисцовер даје свима бесплатне ФИЦО резултате

Више издаваоца кредитних картица и банака почело је да нуди својим клијентима бесплатне ФИЦО кредитне резултате у протеклих неколико година, посебно након што их је Биро за финансијску заштиту потрошача позвао да то учине 2014. Али Дисцовер је сада повећао интерес нудећи бесплатне ФИЦО резултате свим потрошачима – не само својим властитим клијентима.

„Дисцовер препознаје колико је важно да потрошачи јасно разумеју своје кредитно здравље. Због тога смо својим члановима дали ФИЦО резултате бесплатно од 2013. године“, рекла је Јулие Лоегер, извршна потпредседница и директор маркетинга Дисцовер-а. „Сада ову погодност проширујемо на све.”

Бесплатно за све

Цапитал Оне је отворио врата бесплатним кредитним резултатима за све потрошаче када је преуредио свој уређај за праћење кредитног резултата, преименујући га у ЦредитВисе. Оцена Цапитал Оне је заснована на ВантагеСцоре 3.0 модел, који су развила три кредитна бироа, Екуифак, Екпериан и ТрансУнион.

ВантагеСцоре пружа општи преглед стања кредита. Међутим, већина зајмодаваца користи ФИЦО резултате када доносе одлуке о одобравању кредита или апликација за кредитне картице. Зато је Дисцовер-ова понуда бесплатних ФИЦО резултата свим потрошачима толико значајна.

„Већина бесплатних кредитних резултата које ћете наћи на мрежи потичу од ВантагеСцоре-а“, каже Шон МекКвеј, стални стручњак за кредитне картице НердВаллет-а и бивши стратег у Виса-у. „Дисцовер пружа потрошачима веома стварну услугу нудећи бесплатан приступ стварним ФИЦО резултатима."

Добијате ваш ФИЦО резултат

Да бисте приступили свом бесплатном ФИЦО резултату са Дисцовер-а, направите налог на ЦредитСцорецард.цом. Мораћете да доставите личне податке, укључујући ваш број социјалног осигурања, затим одговорите на питања да бисте потврдили свој идентитет и поставили безбедносна питања.

Добићете троцифрени ФИЦО резултат, опис „како кредитори виде ваш кредитни резултат“ и белешке о томе који фактори помажу или утичу на ваш резултат. Ваше кредитне информације се ажурирају сваких 30 дана и можете да преузмете своју тренутну кредитну картицу да је упоредите са следећим извештајем.

Ту је и веза до АннуалЦредитРепорт.цом, тако да можете да проверите свој кредитни извештај. Савезни закон даје право потрошачима на један бесплатан кредитни извештај годишње од сваке агенције за кредитно извештавање. АннуалЦредитРепорт.цом је овлашћени сајт за приступ тим бесплатним извештајима. У међувремену, можете да проверите бесплатан резиме кредитног извештаја, који се ажурира недељно, из НердВаллет-а.

Дисцовер'с Цредит Сцорецард такође садржи савете за побољшање вашег кредитног резултата и нуди одговоре на често постављана питања, као што је „Да ли ће провера мог кредитног резултата наштетити мом ФИЦО резултату?" (Не.)

Ко нуди бесплатне резултате

Најава Дисцовер-а је велики плус за људе који још немају приступ бесплатним резултатима од своје банке или издаваоца кредитне картице. Ево где се налазе главни издаваоци картица:

Издавач

Фрее Цредит Сцоре Типе

Ко то може добити

Америцан Екпресс

ФИЦО

Било ко

Банк оф Америца

ФИЦО

Власници картица

Барцлаицард УС

ФИЦО

Власници картица

Цапитал Оне

ВантагеСцоре 3.0

Било ко

потера

ВантагеСцоре 3.0

Било ко

Цити

ФИЦО

Неки рачуни

Откријте

ФИЦО

Било ко

америчка банка

ВантагеСцоре 3.0

Власници рачуна

Веллс Фарго

ФИЦО

Клијенти са рачунима потрошачких кредита

Напомена: ФИЦО резултати које дају различити издаваоци кредитних картица могу се разликовати. То је зато што издаваоци добијају ФИЦО резултате од различитих бироа за потрошачке кредите. Сваки биро самостално прикупља податке о потрошачким рачунима и израчунава резултате само на основу података које је прикупио.

» ВИШЕ: Које кредитне картице дају бесплатне ФИЦО оцене?

Са кредитним резултатима и кредитним извештајима који играју тако централну улогу у финансијским животима Американаца, бесплатан ФИЦО резултат дефинитивно вреди проверити, каже МекКвеј. „Редовни финансијски прегледи су једнако важни као и физички прегледи“, каже он, „а провера кредитног резултата је једноставан начин да брзо добијете увид у стање ваших финансија."

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here