Да ли пословне кредитне картице утичу на лични кредитни резултат?

Ако покушавате да одвојите своје пословање или споредну гужву у потпуности од личних финансија, можда ће вам стомак потонути када видите да се ваша пословна кредитна картица приказује у вашем личном кредитном извештају. То је зато што то значи да би ваш кредитни резултат могао да трпи због великог дуга или кашњења у плаћању на визит картици.

Предузетници ће можда моћи да смање тај ризик коришћењем картице која не пријављује активности налога бироима потрошачких кредита. Неке пословне кредитне картице извештавају само о комерцијалним кредитним бироима, не и бироима за потрошачке кредите. Неки пријављују потрошачке бирое само ако заостанете у плаћању.

НердВаллет се обратио представницима девет великих издавалаца кредитних картица и питао их како извештавају о активностима пословних кредитних картица. Ево шта смо сазнали:

Да ли издавалац пријављује активности кредитних картица за мала предузећа бироима за потрошачке кредите?

Да ли издавалац пријављује активности кредитних картица за мала предузећа комерцијалним кредитним бироима?

Америцан Екпресс

Да, али само негативне информације.

да.

Банк оф Америца

Не.

да.

ББВА

Не.

Не.

Цапитал Оне

да.*

да.

потера

Не, осим ако рачун није озбиљно делинквентан.

да.

Цити

Не.

да.

Откријте

да.

да.

У.С. банка

Не, осим ако рачун није озбиљно делинквентан.

да.

Веллс Фарго

Не.

да.

* Крајем 2020., Цапитал Оне је рекао за ХелпМеБуилдЦредит.цом да се нови налози на Цапитал Оне Спарк Цасх фор Бусинесс више неће пријављивати бироима потрошачких кредита све док је рачун у добром стању. Чини се да ће се извештавање бироа за потрошачке кредите наставити као и раније на постојећим рачунима, као и на свим другим картицама Спарк бренда Цапитал Оне.

Важно је напоменути да чак и када се активност визиткарте пријави бироима потрошачких кредита, то утиче само на кредит примарног власника картице — предузетника који је затражио картицу и лично гарантовао дуг на рачуну. Запослени који носе кредитне картице издате од компаније углавном неће видети да се активност појављује у њиховим личним кредитним извештајима.

Даље, чак и ако се картица не пријави потрошачким бироима, лична гаранција остаје на снази: Предузетник је на удицу за дуг на рачуну. Ако тај дуг остане неплаћен и заврши на наплати или суду, то би се могло одразити на лични кредитни извештај власника картице и оштетити њихове кредитне резултате.

Линије између личног и пословног могу се замаглити

Када се активност пословне кредитне картице прикаже у вашим кредитним извештајима, она се третира исто као и сваки други дуг кредитне картице према ФИЦО и ВантагеСцоре методама кредитног бодовања. Подаци са тог налога ће утицати на вашу дужину кредитне историје, коришћење кредита и историју плаћања, између осталих фактора.

Под претпоставком да имате картицу која извештава и комерцијалне и потрошачке кредитне бирое, шта бисте требали очекивати?

  • Ако плаћате на време и останете испод свог ограничења: Налог може да побољша и ваше личне и пословне кредитне резултате. Ово би могло да олакша квалификацију за кредите по добрим условима и преговарање о државним уговорима.

  • Ако пропустите уплату или користите превише доступног кредита: Налог би могао наштетити вашим личним и пословним кредитним резултатима. Чак и ако затворите картицу, њена историја би могла да остане у вашим личним кредитним извештајима до 10 година.

Када се пријавите за нову пословну кредитну картицу, она се обично приказује у вашим кредитним извештајима као тежак упит, без обзира на то како се касније извештава. Ово би могло привремено да вам угрози кредит, али то не значи да ће издавалац пријавити активност картице кредитним бироима.

» ВИШЕ: Пословна кредитна оцена 101

Да ли треба да добијем визит карту која не утиче на лични кредит?

Ако можете да замислите да направите неколико грешака са пословним кредитом, можда бисте желели да добијете картицу која се не јавља бироима за потрошачке кредите као меру предострожности. Али генерално, боља је идеја да се пријавите за картицу која нуди награде и бенефиције које вас највише занимају, уместо да се фокусирате на политику извештавања картице.

Важно је да имате на уму како ваша пословна кредитна картица утиче на ваш лични кредит. Али немојте погрешити мислећи да можете да се решите све своје личне одговорности тако што ћете изабрати пословну кредитну картицу која не подноси извештаје бироима за потрошачке кредите. Ако желите да заштитите своју личну имовину, најбоље је да позајмљујете штедљиво и плаћате рачун на време, сваки пут.

Упоредите картице

Америцан Екпресс Блуе Бусинесс Цасх™ картица

Цапитал Оне Спарк Цасх Плус

Инк Бусинесс Цасх® кредитна картица

НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање узима у обзир врсту картице која се прегледа (као што је повраћај готовине, путовања или трансфер стања) и тарифе картице, накнаде, награде и друге карактеристике. НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање узима у обзир врсту картице која се прегледа (као што је повраћај готовине, путовања или трансфер стања) и тарифе картице, накнаде, награде и друге карактеристике. НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање узима у обзир врсту картице која се прегледа (као што је повраћај готовине, путовања или трансфер стања) и тарифе картице, накнаде, награде и друге карактеристике.
Пријавите се Пријавите се Пријавите се

Годишња накнада

Н/А

Годишња накнада

Н/А

Годишња накнада

Н/А

Регулар АПР

13.24%-19.24% Варијабилна АПР

Тарифе и накнаде

Регулар АПР

Н/А

Регулар АПР

13.24%-19.24% Варијабилна АПР

Интро АПР

0% уводног АПР-а на куповину за 12 месеци од датума отварања рачуна

Интро АПР

Н/А

Интро АПР

0% уводне годишње продаје на куповине током 12 месеци

Препоручена кредитна оцена
690850добро - одлично

Препоручена кредитна оцена
690850добро - одлично

Препоручена кредитна оцена
690850добро - одлично

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here