Да ли ми је потребан приход или посао да бих се квалификовао за кредитну картицу?

Не треба вам увек посао да бисте се квалификовали за кредитну картицу, али генерално морате бити у могућности да покажете да имате приход. Ваша могућност плаћања је директно повезана са вашим приходом, тако да приход представља кључни фактор у томе да ли ћете добити одобрење за картицу и, ако јесте, колики ће бити ваш кредитни лимит.

» ВИШЕ: Како се пријавити за кредитну картицу да бисте добили одобрење

Извори прихода које разматрају издаваоци картица

Свакако помаже да имате чек на који треба да укажете када се пријавите за кредитну картицу. Али у недостатку плата или плате, издаваоци кредитних картица разматрају друге изворе прихода.

„Зајмодавци су по закону обавезни да узму у обзир вашу способност плаћања када поднесете захтев за кредитну картицу.”

Ако имате најмање 21, савезни закон вам омогућава да наведете приходе од супружника, партнера или других чланова домаћинства у апликацији за кредитну картицу, све док имате приступ том приходу. Међутим, ако сте млађи од 21 године, издаваоци кредитних картица морају погледати ваш појединачни приход или имовину.

Други прихватљиви извори прихода могу укључивати:

  • Повраћај улагања

  • Приходи од социјалног осигурања или пензије

  • Расподела пензионих фондова

  • Расподела наслеђа или повереничких фондова

  • Накнаде за незапослене

  • Алиментација, алиментација или посебан приход од издржавања, ако ћете их користити за плаћање рачуна

  • Ликвидна средства као што је штедни рачун

» ВИШЕ: Како пријавити приход на пријави за кредитну картицу

Како приход утиче на апликацију картице

Чак и ако имате доста прихода, одобрење за кредитну картицу није загарантовано. Приход је само један фактор на који издаваоци гледају када разматрају вашу пријаву. Ваша кредитна историја и кредитни резултат такође долазе у обзир, као и ваш однос дуга и прихода.

„Приходи се не појављују у вашем кредитном извештају, али издаваоци могу покушати да га верификују на друге начине. ”

Однос дуга и прихода показује колико је вашег прихода већ поједено отплатом дуга. Израчунате га тако што своје месечне отплате дуга поделите са вашим бруто месечним приходом (пре пореза). Зајмодавци су по закону обавезни да узму у обзир вашу способност плаћања када поднесете захтев за кредитну картицу. Зато издаваоци картица могу да питају не само о вашим приходима већ ио обавезама као што су изнајмљивање, плаћање аутомобила, алиментација или други дугови.

Издавачи обично имају потпуни преглед вашег кредитног профила. Иако се ваш приход не приказује у вашем кредитном извештају и није фактор у вашем кредитном резултату, издаваоци картица могу да погледају ваш приход путем услуга које пружају три бироа за кредитно извештавање: Екуифак, ТрансУнион и Екпериан. Ове услуге користе моделирање прихода за процену прихода на основу доступних информација. Издавачи такође могу тражити вашу дозволу да провере ваше пореске пријаве како би потврдили приход.

Штреберски савет: Апликација за кредитну картицу није место за „малу белу лаж“ о вашим приходима. Намерно погрешно приказивање прихода може представљати превару.

Добијање кредитне картице са малим приходом или без њега

Ако немате довољно прихода да бисте се сами квалификовали за кредитну картицу, још увек имате опције.

Потражите супотписника: Замолите пријатеља или члана породице са добрим кредитним резултатом да заједно потпише вашу пријаву. Супотписник прихвата правну одговорност за уплате на ваш рачун ако то не учините. Већина великих издавалаца картица више не прихвата супотписнике, иако многи мањи прихватају.

Постаните овлашћени корисник: Када сте овлашћени корисник на туђем налогу, добијате картицу са својим именом, али је власник налога одговоран за плаћања. Можете склопити споразум са њима да вратите све трошкове.

Уштедите за обезбеђену кредитну картицу: За обезбеђене кредитне картице је потребан унапред обезбеђени депозит, обично једнак кредитном ограничењу. Депозит штити издаваоца ако не извршите своје уплате. Депозит добијате назад када затворите или надоградите налог. Обезбеђене картице су за људе који желе да изграде или обнове кредит, тако да су захтеви за примањем обично опуштенији.

Можда ће бити лакше добити кредитну картицу ако имате посао него ако немате, али добар приход из другог поузданог извора може увелико надокнадити разлику.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here