Дајте кредит за изградњу на рате?

Кредит на рате може у великој мери помоћи вашем кредиту ако плаћате како је договорено. То би такође могло помоћи на мали начин тако што ће вам дати бољу кредитну комбинацију ако имате само кредитне картице.

Ево шта треба да знате о томе како кредити на рате могу утицати на ваш кредитни резултат.

Шта су кредити на рате?

Зајмови на рате захтевају да извршите једнака плаћања током одређеног периода док се кредит не исплати у потпуности. Кредит за аутомобил је уобичајен пример, али постоји неколико врста кредита на рате.

Рачуни на рате се разликују од револвинг кредита, што обично значи кредитне картице. За револвинг рачуне, износ месечне уплате варира и нема одређеног датума завршетка.

Потребна је провера кредитног извештаја? Пријавите се за налог да бисте имали свој бесплатни кредитни извештај и резултат при руци, све време. Почети

Како кредити на рате могу утицати на ваш кредит?

Зајмови на рате могу помоћи вашим резултатима ако:

  • Плаћате на време. Зајмови на рате могу помоћи у изградњи кредита ако доследно плаћате на време и зајмодавац пријављује вашу активност једном или више кредитних бироа. Највећи утицај на кредитне резултате има историја плаћања, тако да ће евиденција о благовременим уплатама помоћи вашем кредиту, али плаћања са закашњењем више од 30 дана могу озбиљно оштетити ваш резултат. А губитак куће или аутомобила због одузимања имовине или поврата имовине може уништити ваш кредит.

  • Сада имате само кредитне картице. Мањи фактор у резултатима је комбинација вашег налога. Ако имате само кредитне картице, додавање дуга на рате помаже у диверзификацији ваших врста кредита и може вам донети скроман раст.

  • Ваше коришћење кредита опада. Коначно, ако добијете кредит на рате за отплату кредитних картица, на пример, ваш резултат може бити од користи. Пребацивање дуга кредитне картице на кредит на рате смањује ваш коефицијент коришћења кредита. Коришћење је кредитно за износ вашег стања у односу на ваш лимит. То је велики фактор у вашем кредитном резултату. Пребацивање дуга на лични зајам на рате може тренутно смањити вашу по картици и укупну искоришћеност.

Подношење захтева за било који кредитни производ може привремено да вам сруши неколико поена због провере кредитне способности зајмодавца. Такве провере се називају „тешки упити“ и забележене су у вашем кредитном извештају.

Треба ли да добијете кредит на рате само да бисте стекли кредит?

Обично није мудро узимати кредит на рате искључиво да бисте побољшали кредит, али постоји један изузетак: кредити за изградњу кредита. Као што им име говори, кредит за изградњу је њихов разлог постојања. Када немате кредит или слаб кредит, ови кредити на рате могу вам помоћи да изградите свој кредитни профил.

Када се кредит за изградњу кредита одобри, новац се депонује на штедни рачун или сертификат. Новац вам се не даје све док не отплатите зајам.

Плаћање на време гради вашу кредитну историју, а ви имате добар фонд за хитне случајеве до тренутка када завршите са отплатом кредита. Али неплаћање на време штети вашем кредиту, а превише позајмљивања може да оптерети ваш буџет и доведе до пропуштених плаћања.

Пратите свој напредак

Док градите кредит, желећете да пратите свој напредак. Можете да проверите свој кредитни резултат, као и да добијете бесплатан резиме кредитног извештаја, који се ажурира сваке недеље, од НердВаллет-а. Поред праћења вашег резултата, можете пратити искоришћеност кредита и друге факторе бодовања.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here