Да ли студентски кредити утичу на куповину куће??

Ваш дуг за студентски зајам утиче на то да ли можете купити кућу, на директан и индиректан начин. Ево како:

  • Отплата студентског кредита отежава уштеду за учешће, а отплате хипотеке теже за руковање када постанете власник куће.

  • Дуг за студентски зајам може повећати ваш однос дуга и прихода, што утиче на вашу способност да се квалификујете за хипотеку или стопу коју можете да добијете.

  • Пропуштање уплате студентског кредита може смањити ваш кредитни резултат, али доследно плаћање на време може га ојачати.

Имати студентске кредите, међутим, не значи да никада нећете моћи да приуштите кућу. Ево шта треба да знате док истражујете своје опције.

Плаћање студентског кредита омета штедњу

Слање стотина долара месечно вашем зајмодавцу или сервисеру може изгледати као најнепосреднији и најфрустрирајући начин на који студентски кредити утичу на вашу способност да купите кућу.

Али уштеда од 20% вредности куће за учешће, традиционално идеалан износ, није увек неопходна. Погледајте програме за купце куће по први пут у вашој држави, који могу да обезбеде новац за учешће или опције хипотеке са ниским учешћем.

Федералне агенције као што су Федерална стамбена управа и У.С. Одељење за борачка питања такође нуди хипотеке које захтевају мања учешћа - или их уопште немају, у случају ВА кредита.

» ИЗРАЧУНАЈТЕ: Колико куће можете приуштити?

Студентски кредити доприносе вашем односу дуга и прихода

Када одлучују да ли да вам одобре хипотеку, зајмодавци гледају колико дуга већ имате у поређењу са вашим приходом пре опорезивања. То се зове ваш однос дуга и прихода, познат као ДТИ, и израчунава се на основу месечних отплата дуга.

Постоје различите врсте односа дуга и прихода, а не рачунају их сви хипотекарни зајмодавци на исти начин. Али генерално, кредити за аутомобиле, студентски зајмови, минимална плаћања кредитном картицом и алиментација су све фактори. Што више дуга имате — или што је ваш приход мањи — то ће ваш ДТИ бити већи.

ДТИ од 36% или мање је идеалан, али хипотеке које подржава влада, попут ФХА кредита, могу вам одобрити ДТИ до 50%.

Размислите да се фокусирате на отплату студентских кредита или кредитних картица ако имају веће камате и не повећавајте свој дуг пре куповине куће. Могли бисте да покушате да се решите једне уплате студентског кредита пре него што се пријавите за хипотеку; отплата кредита са највишом каматном стопом ће вам уштедети највише новца током времена.

Рефинансирање студентских кредита на нижу месечну уплату такође може смањити ваш однос дуга и прихода. Али то додаје кредитну линију вашем кредитном извештају и може продужити рок отплате. Обавезно рефинансирајте шест месеци до годину дана пре него што поднесете захтев за хипотеку. То омогућава да позитивна историја плаћања надокнади пад кредитног резултата који може настати приликом куповине зајма за рефинансирање.

» ВИШЕ: Да ли отплаћујете студентске кредите или купујете кућу?

Уплате студентског кредита утичу на ваш кредитни резултат

Већи кредитни резултат значи веће шансе да добијете одобрење за хипотеку и да добијете повољну каматну стопу. Историја плаћања чини 35% вашег ФИЦО резултата, један од два главна модела кредитног бодовања, а хипотекарни зајмодавци желе да виде историју правовремених плаћања дуга.

Доследно плаћање студентских кредита на време ће ојачати ваш резултат. Са друге стране, пропуштена уплата или пуштање ваших кредита у неплаћање ће то наштетити.

Кредитна комбинација је мања компонента вашег резултата. Али коришћење различитих типова кредита – као што су студентски зајмови, кредити за аутомобиле и кредитне картице – може помоћи вашем резултату све док плаћате на време.

» ВИШЕ: Како кредитни резултат утиче на вашу хипотеку

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here