Урадите ове ствари да би ваши празнични пакети били безбедни

Процењује се да је 1 од 5 Американаца пријавио да је био жртва крађе пакета током лета — достижући близу „вршног нивоа“ — према истраживању безбедности.орг, сајт за истраживање безбедности. А пирати на трему обично постају још дрскији током празника.

Забринути сте због куповине за Црни петак или бакине кутије за медењак који ће безбедно стићи? Ево како да заштитите своје празничне пакете.

Пратите своје пакете

Већина услуга испоруке пружа информације о праћењу тако да можете лако да пратите ажурирања поруџбине. Поштанска служба Сједињених Држава, ФедЕк и други такође вам омогућавају да се пријавите за обавештења о пошиљци путем комбинације е-поште, текста, телефонског позива или обавештења из апликације. Када добијете процењени дан или време испоруке, договорите да неко буде код куће током тог периода.

Оставите посебна упутства за испоруку

Колико год се трудили, није увек могуће тачно одредити време доласка вашег пакета. Ако сумњате да нико неће бити у близини да прихвати поруџбину, оставите конкретна упутства за возача достављача. На пример, можете захтевати потпис за испоруку или затражити да се пакет остави на бочним вратима или код комшије.

Вероватно ће вам требати налог код мобилног оператера и број за праћење поруџбине да бисте поставили подешавања. Неке услуге наплаћују одређене посебне захтеве, па пажљиво прочитајте детаље пре него што изаберете алтернативу.

Инсталирајте сигурносну камеру

Камера за предња врата или звоно на вратима може да уплаши потенцијалне лопове, али то није гаранција. У случају да неко превуче ваш пакет, ипак вам може помоћи ако имате један. Можете поднети снимак као доказ када поднесете тужбу или полицијски извештај.

Осим тога, неке камере нуде планове заштите. Кенгуру сигурносни комплет за улазна врата долази са једногодишњим планом Кангароо Цомплете, који надокнађује до 150 долара за украдене пакете два пута годишње.

Више награда. Мање посла. Брзо упоредите картице и рачуне да бисте пронашли најпаметније стопе и награде. ПОЧЕТИ

Дозволите Амазону да остави пакете у вашој гаражи или капији

Кеи би Амазон, систем паметне куће, омогућава вам да пакете ставите у вашу гаражу, капију, аутомобил или кућу (испоруке у кући и у колима су паузиране због ЦОВИД-19). Овим методом, возачи добијају сигуран, једнократни приступ да откључају врата и оставе ваш пакет.

Али Кеи ради само са Амазон поруџбинама и постоје неки захтеви: Морате имати чланство у Приме, живети у прихватљивом подручју, купити неопходну опрему или имати компатибилан аутомобил.

Пошаљите пакете у објекат, ормарић или продавницу

Подизање поруџбине на другом месту осим у вашем пребивалишту није најпогоднија опција, али би могла бити најбезбеднија. Размислите о томе да одредиште за испоруку буде пошта, самопослужни ормарић или малопродајна локација.

Можете преусмерити ФедЕк пакете у оближњи Валгреенс или послати Амазон поруџбине у сигуран ормарић. УПС има приступне тачке за преузимање у својим продавницама, као и Мицхаелс, ЦВС Пхармаци и Адванце Ауто Партс.

Наручивање од продавца на малопродајним локацијама? Истражите опције преузимања на улици или у продавници.

Ако нешто крене наопако, контактирајте продавца или доставу

Ако ваш пакет недостаје, прво контактирајте трговца, а затим превозника одговорног за испоруку (ако је потребно). Они могу да вам издају замену или да вам врате новац, у зависности од околности и политике њихове поруџбине.

Проверите податке о кредитној картици и полису осигурања

Ако вас продавац или компанија за испоруку неће покрити, ваша постојећа кредитна картица или пружалац осигурања би могли. Многе кредитне картице укључују заштиту куповине, погодност која покрива украдене предмете до одређеног износа. Заштита куповине обично се примењује само на одређени временски период након куповине.

Полисе осигурања власника кућа и изнајмљивача често укључују и заштиту украдене личне имовине. Проверите своје да бисте сазнали да ли сте покривени. Провајдери осигурања, попут компанија за кредитне картице, обично захтевају да поднесете захтев и полицијски извештај да бисте искористили предност. Међутим, већина одбитака је постављена на 500 долара или више, тако да ћете вероватно на крају платити више из свог џепа да бисте поднели захтев него што ваша ставка вреди.

Поднесите полицијски извештај

Подношење полицијске пријаве и даље може бити добра идеја чак и ако не поднесете захтев путем своје кредитне картице или осигуравајућег друштва. Информације које пружите могу помоћи органима за спровођење закона да уђу у траг лоповима и да вас можда поново споје са вашом украденом робом.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here