Да ли морате да плаћате студентске кредите на постдипломским студијама?

Зароните дубље у похађање постдипломских студија

  • Стратегије за добијање постдипломских студија: Како платити постдипломске студије

  • Ко се квалификује за помоћ: Финансијска помоћ за постдипломске школе

  • Плаћање постдипломских студија: Субвенционисани кредити за постдипломске школе

  • Пронађите зајам: Најбоље опције позајмице за дипломце

Обично не морате да плаћате студентске кредите на постдипломским студијама. Можете одложити плаћања федералних кредита и већине приватних студентских кредита ако сте уписани барем на пола радног времена.

Али камата ће се акумулирати на све кредите за дипломске школе и све несубвенционисане додипломске кредите током одлагања, повећавајући износ који дугујете. Ако можете да приуштите плаћање, вероватно ћете дугорочно уштедети новац.

Да ли се студентски кредити одлажу ако идете на постдипломске студије?

Све исплате савезног студентског зајма — укључујући родитељске ПЛУС зајмове узете у ваше име — могу се одложити ако идете на постдипломске студије барем на пола радног времена. Такође можете одложити савезне зајмове током квалификоване стипендије са пуним радним временом.

Универзитети имају своје дефиниције за упис на пола радног времена. Проверите у канцеларији за финансијску помоћ ваше школе ако нисте сигурни у свој статус. На пример, ако радите на постдипломским студијама и похађате само један курс, уплате ће вероватно и даље бити доспеле.

» ВИШЕ: Одлагање студентског кредита: шта је то и ко може имати користи

Што се тиче приватних студентских кредита, већина зајмодаваца вам такође дозвољава да одложите зајмове за дипломце ако сте уписани барем на пола радног времена. Али можда ћете морати да испуните додатне критеријуме да не бисте плаћали постојеће кредите за додипломске студије.

На пример, Адвантаге Едуцатион Лоанс захтева од вас да започнете постдипломске студије током вашег грејс периода да бисте одложили додипломске кредите. За Саллие Мае, ако желите у потпуности да одгодите уплате додипломских студија, морали бисте да одаберете ту опцију када сте узели тај кредит.

Такође има много студената који се придружују радној снази, а затим се враћају на постдипломске студије. Ако сте рефинансирали студентске кредите док сте радили, можда ћете морати да извршите уплате током школовања.

Неки зајмодавци за рефинансирање нуде одлагање у школи, укључујући СоФи, Еарнест и ЦоммонБонд. Али многи други, као што су Цоллеге Аве, ЕЛФИ и ​​Лаурел Роад, не нуде ову опцију.

» ВИШЕ: Најбоље компаније за рефинансирање студентских кредита

Проверите код свог зајмодавца његову политику. Ако одлагање у школи није доступно и знате да је матура у вашој будућности, можда ћете желети да поново размислите о рефинансирању пре него што се упишете.

Како одложити кредите док сте у школи

Можете да урадите следеће да бисте одложили кредите док сте у средњој школи:

  • Сачекај своју школу. Ваша школа ће пријавити ваш статус уписа влади. Ако испуњавате услове за одлагање у школи, требало би да га аутоматски добијете за своје савезне зајмове додипломских и постдипломских студија.

  • Пријавите се код савезних сервисера за кредите. Ако желите одлагање стипендије за дипломце, поднесите пријаву свом федералном сервисеру за зајам. Ако не добијете одлагање у школи – а верујете да је требало – можете се пријавити и директно за једно, али прво проверите у својој школи.

  • Контактирајте приватне зајмодавце. Мораћете да затражите академско одлагање ако имате приватне студентске кредите. Питајте свог зајмодавца или приватног сервисера зајма о његовом процесу.

  • Одлучите се за стрпљење. Ако одлагање није доступно, можете уз одлагање одложити плаћања. На све зајмове се обрачунава камата током отплате. Приватни зајмодавци такође ограничавају ову опцију, често на 12 месеци. Користите ову погодност само ако је потребно; можда ћете желети да се придржавате приватног зајма у случају да изгубите посао или се суочите са другачијим тешкоћама.

Да ли треба да плаћате студентске кредите током постдипломских студија?

У зависности од тога колико сте плаћени као дипломирани студент, новац може бити мали. Али ако можете да приуштите да плаћате пуну или само камату током постдипломског школовања, требало би.

Не постоје субвенционисани зајмови за постдипломске школе, а постдипломски студенти узимају у просеку 18.470 долара годишње у савезним зајмовима, према најновијим подацима Одбора колеџа.

Ако сваке године позајмљујете толико за трогодишњи постдипломски програм, ваши кредити би прикупили више од 7.300 долара камате до краја вашег грејс периода. Ако дозволите да се тај износ капитализује или да се дода вашем стању, укупан износ који бисте отплатили током 10 година повећао би се за скоро 9.600 долара.

Користите овај калкулатор да бисте проценили колику камату би остварили ваши кредити ако их не плаћате током постдипломских студија:

» ВИШЕ: Колики је просечан дуг свршених студената?

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here