Да ли вам треба опозиви животни фонд (опозиви фонд)?

Када је у питању планирање имања, најчешће коришћени алат је опозиви живи труст, који се такође назива опозиво поверење или „живо поверење“.”

Живи труст који се може опозвати је правни документ креиран током вашег живота који вам омогућава — даваоцу или креатору — да поново насловите имовину у име труста и изаберете повереника који ће управљати имовином труста у вашу корист (и ваше кориснике). Често се опозиво живо поверење користи заједно са тестаментом.

» Какво поверење ради за вас? Упоредите опозиву и. неопозивих трустова

Да ли вам треба опозиво живо поверење?

Као и код свега финансијског, зависи од ваше ситуације. Међутим, постоје неки општи случајеви у којима би опозиво живо поверење могло бити добра идеја.

1. Када се чини да је неспособност вероватна

Како старимо, здравље игра истакнуту улогу у квалитету нашег живота. Студија Едварда Џонса и Ејџ Вејва из 2021. године показала је да стање које се највише плаше пензионера и даље представља Алцхајмерова болест и други облици деменције. Према студији, губитак сећања и постати терет њиховим породицама плаши старије Американце више од рака, можданог удара, срчаног удара или заразних болести као што је ЦОВИД-19.

Алцхајмерово удружење пројектује да 12.7 милиона Американаца старости 65 и више година имаће Алцхајмерову болест до 2050. Дакле, ако сте забринути због губитка памћења или неспособности у старијој доби, успостављање поверења може помоћи да се ваши послови доведу у ред, одредите некога коме верујете да надгледа ваше жеље и да вас опусти.

Пошто не постоји начин да се тачно зна када болесна особа може постати неспособна, опција поверења омогућава глатко планирање транзиције.

Поверење се мора створити када се сматра да је болесна особа ментално способна да пристане на документ. У супротном, неће бити правно обавезујући.

Повереник наследник преузима искључиву управљачку одговорност након што концедент умре или се утврди да није у стању да води своје финансијске послове.

2. Када желите да избегнете оставину

Заоставштина је правни процес током којег суд потврђује вашу опоруку, а затим овлашћује вашег извршитеља да дистрибуира вашу имовину вашим корисницима према вашим упутствима. Ако умрете без тестамента — или „завештања“, у правном смислу — оставински суд одлучује како да расподели вашу имовину и коме.

Заоставштина се, међутим, односи само на имовину која је део ваше личне имовине када умрете. Ако успоставите живи труст и легално ставите имовину у труст, та имовина више није предмет оставинског надзора.

За оне који поседују имовину у више У.С. државе, живо поверење може бити посебно корисно. Уместо да морате да будете у току са и руковати заоставштином у бројним државама, преношење ове имовине у повереништво помаже вам да заобиђете главобољу потенцијално дугих и скупих судских поступака.

3. Када желите приватност

За људе који то цене, приватност је дефинитивна предност живог поверења.

Осим што је дуготрајан и често скуп, оставински поступак је јаван. Међутим, пошто имовина која се налази у живом трусту не мора да пролази кроз оставину, чува се подаље од знатижељних очију. Живи труст је генерално приватни документ који ће само повериоци и одређени корисници моћи да прочитају након ваше неспособности или смрти.

Дакле, ако не желите да рођаци и познаници чачкају около да сазнају величину вашег имања и ко је од њега добио наследство, поверење може заштитити вас и ваше наследнике од било каквих наметљивих погледа.

Не заборави своју вољу...

Имајте на уму, међутим, да ваш тестамент и даље постоји као део јавног записа у већини држава. И, да, и даље вам је потребна воља.

Зашто? Трустови имају тенденцију да се баве специфичном имовином, а не збиром ваших личних средстава. Дакле, чак и ако покушате да све ставите у своје поверење, велике су шансе да ћете нешто превидети или стећи имовину непосредно пре смрти која неће ући у поверење.

Тестаменти су такође кључни у одређивању старатељства за вашу малолетну децу.

Ако се ослањате на поверење за већину своје личне имовине, стручњаци за некретнине препоручују да имате барем чврсту вољу да кажете ко треба да наследи имовину која није у вашем поверењу.

» ВИШЕ: Сазнајте о разликама између тестамента и поверења

Друга опција је такозвана воља за преливање. Овај документ наводи да ако се имовина која није у вашем поверењу открије након ваше смрти, она ће ући у ваш труст. Та имовина ће и даље морати да прође кроз заоставштину, али би барем на крају требало да заврши као део вашег плана за имовину, која ће се дистрибуирати као детаљи аранжмана.

... и тражити пореске олакшице на другом месту

Ако тражите живо поверење које ће вам помоћи да смањите пореско оптерећење ваше имовине, морате потражити негде другде.

Пошто концедент наставља да одржава контролу над живим трустом, са могућношћу да га измени или откаже у било ком тренутку, сва имовина у трусту се и даље сматра власништвом даваоца. Стога, давалац средстава мора пријавити сву имовину труста у својој пријави пореза на доходак без посебне пријаве која је потребна за живи труст. Имовина такође остаје као део имовине концедента за потребе пореза на имовину.

Ако је држање дела своје имовине ван пореских канџи ујка Сема значајна мотивација за вас, неопозиви трустови би могли бити боље решење за постизање неке уштеде пореза.

За већину људи, међутим, савезни порез на имовину није брига. Мало Американаца оставља довољно велика имања да изазову намет. За пореску годину 2021, ако умрете и оставите имовину већу од 11 долара.7 милиона (или 23 долара.4 милиона за брачни пар), износ изнад те цифре искључења могао би да подлеже федералној пореској стопи од 40%.

Имања чија је вредност мања од тог износа не подлежу федералном порезу на имовину, али би се могла суочити са опорезивањем у неколицини држава са нижим праговима пореза на имовину и наследство. Једно упозорење: Ослобођења од пореза на некретнине могу се променити и временом се могу смањити.

Рад са адвокатом за планирање имовине и пореским и финансијским саветницима може вам помоћи да остварите оптимално решење за постизање ваших циљева планирања имовине и пореза.

" Треба ми помоћ? Погледајте наш преглед најбољих саветника за богатство

Овај чланак има за циљ да пружи основне информације и не треба га сматрати правним упутством.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here