Документи потребни за писмо пре одобрења хипотеке: Контролна листа

Да бисте добили претходно одобрење, мораћете да потврдите свој приход, запослење, имовину и дугове, каже Боб Меклафлин, бивши виши потпредседник и директор стамбених хипотека у Брин Мавр Труст-у, у Брин Мавр-у, Пенсилванија.

Вероватно је да већ имате много записа који ће вам требати или да им можете лако приступити. „Прикупљање докумената не би требало да траје дуже од недељу дана, у зависности од захтева зајмодавца и од тога да ли су вам потребни документи из спољних извора, попут адвоката или владе округа“, каже Енди Куш, директор продаје стамбених кредита у Пателцо Цредит Унион у Плеасантону, Калифорнија.

» КАЛКУЛАТОР: За колико се можете претквалификовати?

Ваш зајмодавац ће можда желети више докумената ако сте самозапослени или ваш приход долази из неколико извора. Такође будите спремни да поделите информације као што је ваш број социјалног осигурања, који се користи за проверу ваших кредитних извештаја и резултата; име и адреса вашег послодавца; и датум вашег ангажовања.

Ево листе докумената који ће вам требати према МцЛаугхлину, Кушу и Мицхаелу Куентзу, извршном директору Лендерс Оне, независне задруге хипотекарних банкара са сједиштем у Ст. Лоуис.

Приходи и запослење

Документи потребни за верификацију прихода зависе од тога како сте плаћени. Овај корак је најлакши за раднике са платом из једног извора, који обезбеђује годишњи образац В-2 и који имају мало или нимало разлике у прековременим или сменама.

Пореске пријаве: Можда ће бити потребне копије две најновије федералне и државне пријаве.

приход:

  • Зарадници В-2: Копије В-2 образаца и ваша два најновија платна листа. Ако приход укључује прековремени рад, бонусе или диференцијалну плату, можда ће вам требати најновији платни списак на крају године.

  • Самозапослени, слободњаци и независни уговарачи: Самозапослени зајмопримци, укључујући самосталне предузетнике, партнерства и С-корпорације, требају извештај о добити и губитку од године до датума и две године евиденције, укључујући образац 1099 који сте користили за пријављивање прихода и пријави порезе.

  • Приходи од некретнина. Документујте приход од закупа, адресу, закуп и тренутну тржишну вредност некретнине за изнајмљивање ако ћете овај приход користити да бисте се квалификовали за хипотеку.

Средства

Изводи из банке: Копирајте изводе од 60 дана за сваки рачун чија средства користите да бисте се квалификовали за хипотеку. Укључите чак и празне странице изјава.

Рачуни за пензионисање и брокерски рачуни: Два месеца извештаја ИРА, инвестициони рачуни (акције и обвезнице) и ЦД-ови. Последњи тромесечни извештај из 401(к)с који показује стечени биланс. Као и код банковних извода, укључите сваку страницу, чак и празне странице.

Дугови

Месечне отплате дуга: Кредитори испитују ваше обавезе плаћања како би израчунали ваш однос дуга и прихода. Наведите све месечне отплате дуга, укључујући студентске кредите, ауто кредите, хипотеке и кредитне картице. Укључите име и адресу сваког повериоца и број вашег рачуна, стање кредита и минимални износ плаћања. Ако немате кредитну историју, рачуни за комуналије или евиденција о другим редовним плаћањима могу вам помоћи да се квалификујете за хипотеку.

Дуг за некретнине: Ако је ваша тренутна имовина под хипотеком, узмите најновију изјаву – која приказује број кредита, месечну уплату, стање кредита и име и адресу зајмодавца – и страницу са декларацијом полисе осигурања.

Остали записи

Изнајмљивање: Изнајмљивачи морају да прикажу уплате за последњих 12 месеци и пруже контакт информације за станодавце за последње две године.

Развод: Припремите своју судску одлуку о разводу, ако је примењиво, и све судске налоге за плаћање издржавања деце и алиментације.

Стечај и заплена: Питајте свог зајмодавца који документи ће му бити потребни и колико дуго треба да чекате након банкрота или принудног наплате да поново уђете на тржиште некретнина.

Поклон писма о авансу: Кредитори ће желети да разговарају о вашем авансу. Мораћете да покажете изворе новца који планирате да употребите. Ако ваша средства укључују поклоне, мораћете да добијете писма од својих донатора која показују да не очекују да буду враћени. Поклон писма нису потребна за претходно одобрење, „али ми обавештавамо зајмопримце да буду спремни“, каже Куш.

» ВИШЕ: Уверите се да нема изненађења уз ваш бесплатни кредитни извештај

Вхев. За сада сте готови. Ипак, држите те датотеке при руци. Ови документи ће вам поново бити потребни када се пријављујете за кредит.

Резиме: Документи потребни за писмо претходног одобрења хипотеке

  • Документи о приходима и запослењу, као што су пореске пријаве, В-2 и 1099.

  • Извештаји о имовини на банковним, пензионим и брокерским рачунима.

  • Месечне отплате дуга и све изјаве о дуговима за некретнине.

  • Евиденција плаћања закупнине, развода, стечаја и оврхе.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here