Да ли осигурање аутомобила покрива крађу?

Да ли вам ауто осигурање може помоћи након крађе зависи од тога шта је украдено. Свеобухватно покриће се исплати за скоро све осим саобраћајне несреће — укључујући већину сценарија крађе аутомобила.

Ниједна држава не захтева ово осигурање, тако да ћете морати да га додате ако имате само минимално покриће.

» ВИШЕ: Минимални услови осигурања аутомобила по држави

Упоредите осигурање аутомобила

са Поштански број Старост 16-2021-2425-3435-4445-5455-6465+ Тренутни осигуравач Тренутно није осигуран21ст ЦентуриААА ИнсуранцеАллСтатеЕсуранцеФармерс ИнсуранцеГеицоНатионал Генерал (ГМАЦ)Либерти МутуалМетПрофессионал (ГМАЦ)Либерти МутуалМетПрофессионал(ГМАЦ)Либерти МутуалМетПрофессионал(ГМАЦ)Либерти МутуалМетПрофессионал(ГМАЦ)Либерти МутуалМетПрофессионал(ГМАЦ)И. Одличан (720-850) Добар (690-719) Просечан (630-689) Лош (350-629) ИДЕМО

Осигурање од крађе аутомобила на први поглед

Потребно осигурање

Шта је покривено

Каско осигурање

 • Украдени ауто.

 • Вандализам.

 • Украден катализатор.

 • Украдени кључеви или фоб.

 • Оштећење возила приликом крађе.

Осигурање закупаца или власника куће

Лични предмети у ауту.

Да ли осигурање аутомобила покрива украдени аутомобил?

Осигурање аутомобила може покрити украдени аутомобил, али само ако имате свеобухватно покриће. Ако је ваш аутомобил украден и није враћен, ово покриће плаћа тренутну вредност или стварну вредност у готовини вашег возила.

Свеобухватна потраживања имају одбитни износ, што је износ који плаћате пре него што ваше осигурање исплати остатак. Ако имате старији аутомобил, упоредите вредност свог аутомобила са ценом одбитка и колико плаћате за покриће. Ако нема велике разлике, вероватно вам неће требати свеобухватно осигурање.

У неким случајевима ћете можда морати заједно да купите свеобухватно осигурање и осигурање од судара, на пример ако имате зајам за аутомобил или лизинг. Ово може значајно повећати ваш рачун за осигурање јер судар може коштати дупло више од свеобухватног или више.

Чак и тако, још увек можете пронаћи разумну стопу. Увек купујте и упоредите цене осигурања аутомобила да бисте добили најбољу цену.

Вандализам и крађа личне имовине

Каско осигурање покрива вандализам, који укључује разбијене прозоре или другу штету насталу као резултат крађе. Ово покриће се такође исплати ако лопов узме одређени део вашег аутомобила, као што су ваши кључеви.

Једна ствар коју неће покрити? Лична имовина у вашем аутомобилу. Требаће вам осигурање изнајмљивача или власника куће да бисте платили све ствари, умањено за одбитак.

Штреберски савет: Ако вам је ауто проваљен, сликајте штету, позовите полицију и не померајте своје возило док полицајац не одобри.

Како спречити крађу аутомобила

Системи против крађе као што су спољне браве волана, прекидачи за заустављање и ауто аларми могу да одврате крадљивце аутомобила. Бонус: Поседовање система против крађе може да вас квалификује за попуст на ваше ауто осигурање.

Али није вам потребна фенси опрема да заштитите свој аутомобил. Ево још неколико начина да спречите крађу аутомобила:

 • Увек искључите своје возило ако нисте у њему и понесите кључеве са собом. Чак и на сопственом прилазу.

 • Закључајте сва врата, прозоре и пртљажник или поклопац сваки пут када напустите возило.

 • Изаберите паркинг места која су ван улице, добро видљива и добро осветљена, кад год је то могуће. Не остављајте своје возило на ненадгледаном паркингу или у гаражи на дужи временски период.

 • Никада не пишите своје име или адресу на привеску за кључеве. Ако се изгуби, лопови могу користити ове информације да лоцирају и украду ваше возило.

 • Паркирајте своје возило тако да предњи крај буде окренут према препреци, као што је зид или заштитна ограда. То отежава лоповима да одвуку или откотрљају ваш аутомобил ако не могу да га покрену.

 • Када морате да паркирате на улици, окрените точкове према ивичњаку и закључајте волан. Опет, ово отежава одвлачење вашег аутомобила без оштећења.

 • Нека ваш ВИН број хемијски угравира на ваше прозоре у продавници аутомобила или локалној полицији, ако већ није тамо. Урезивање отежава лоповима препродају вашег возила и његових делова.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here