Да ли добијање одбијенице за кредитну картицу штети вашем резултату?

Одбијање када поднесете захтев за кредитну картицу има додатни убод ако и ваш кредитни резултат опадне.

Али може се десити. Једна компонента вашег кредитног резултата је колико сте недавно поднели захтев за кредит. Потенцијално можете изгубити неколико поена само због пријаве.

Добре вести? Време може да излечи штету. Ако престанете да се пријавите за кредит на око шест месеци, ваш резултат би се требао вратити.

Ипак, пре него што се пријавите, паметно је да проверите свој кредитни извештај и резултат, и да се пријавите само за кредит за који сте разумно сигурни да ћете се квалификовати.

Ако не одбијање, зашто је онда мој кредитни резултат пао?

Разлог зашто ваш резултат опада када се пријавите за картицу је тај што зајмодавци углавном врше „тешко испитивање“ да би проверили ваш кредит пре него што одлуче да вас одобре или одбију. Захтеви за додатним кредитима, посебно ако их имате неколико блиских, сугеришу већи ризик за зајмодавца или издаваоца картице. Зато што више питања имате, то ће више утицати на ваш резултат.

Дакле, „не“ не штети вашем резултату, али апликација јесте.

Одобрење, међутим, може учинити потенцијални пад много пријатнијим - и нуди начине да се избалансира. На пример, ако добијете одобрење за нову кредитну картицу, то ће повећати ваш укупан кредитни лимит. Проценат вашег кредитног ограничења који користите је главни фактор у вашем кредитном резултату. Када се ваш укупан кредитни лимит повећа, то чини да ваша неподмирена стања буду мањи удео у сада већем укупном кредитном лимиту, тако да додатни простор за дисање може помоћи вашем кредиту.

Ако добијете одбијеницу за кредитну картицу, можда ћете моћи да уложите жалбу на одлуку издаваоцу. Такође је паметно разумети зашто је апликација одбијена како бисте следећи пут били успешни.

Добијајте обавештења о промени резултата Погледајте свој бесплатни резултат у било ком тренутку, добијајте обавештења када се промени и изградите га помоћу персонализованих увида. Почети

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here