Да ли Медицаре покрива лечење зависности?

Медицаре пружа покриће за лечење поремећаја употребе супстанци. Али постоји широк спектар приступа, а Медицаре плаћа само терапијске услуге које сматра разумним и неопходним. Зато је важно да са пружаоцима услуга, програмима и апотекама потврдите да им Медицаре надокнађује њихове услуге.

Према федералним подацима, пријављено је да скоро милион Американаца старијих од 65 година живи са поремећајем употребе супстанци у 2018. Смртни случајеви који се приписују предозирању опиоидима су се више него удвостручили међу онима који имају 55 и више година од 2012. до 2019. године, како је известила Каисер Фамили Фоундатион, непрофитна организација за здравствену политику.

А привремени подаци које је ове недеље објавио Национални центар за здравствену статистику показују да је свеукупно гледано, број смртних случајева од предозирања у Сједињеним Државама повећан за скоро 30% у 2020. у односу на 2019.

Амбулантно лечење

Медицаре део Б, који покрива рачуне лекара и повезане услуге, плаћа годишњи скрининг злоупотребе алкохола за људе који пију, али не испуњавају критеријуме за зависност од алкохола. Ако ваш лекар примарне здравствене заштите утврди да злоупотребљавате алкохол, Медицаре ће покрити четири сесије саветовања годишње. Ако је потребно, лекар примарне здравствене заштите може да вас упути на специјализовани третман.

Медицаре такође покрива лечење поремећаја употребе опиоида. Покривене услуге укључују тестирање на лекове, терапију уз помоћ лекова (са фармацеутским производима као што су метадон и бупренорфин), саветовање и индивидуалну и групну терапију, уз координацију неге.

Услуге лечења и рехабилитације могу бити покривене када их пружају лекари, клинички психолози и социјални радници, медицинске сестре, специјалисти клиничких медицинских сестара, помоћници лекара и сертификоване медицинске сестре-бабице.

Сазнајте детаље о Медицаре покривености за:

Акупунктура

Живот са подршком

Операција катаракте

Киропрактичка нега

Тестирање на ЦОВИД и вакцине

Дентал царе

Очни прегледи

Слушни апарати

Здравствена њега у кући

Интернационално путовање

Нега у старачким домовима

Вакцина против херпеса

Стационарно лечење

Ако вам је потребно болничко лечење због поремећаја употребе супстанци, део ваше неге (укључујући лекове) ће бити покривен Медицаре делом А, вашим болничким осигурањем, а део може бити покривен Медицаре делом Б, за професионалне услуге које се пружају у општој болници или специјализована психијатријска установа.

Медицаре такође покрива услуге и лекове које пружају програми делимичне хоспитализације. Ови програми, који укључују 20 или више сати недељно терапијских услуга, намењени су пацијентима са тешким поремећајима зависности који не морају да остану преко ноћи у болници. Покривене услуге укључују индивидуалну или групну психотерапију, радну терапију и давање лекова који се не могу сами давати.

Медицаре такође покрива друге методе лечења поремећаја употребе супстанци, укључујући телетерапију и кућну негу, када се сматрају разумним и неопходним.

Шта ћете платити: Амбулантно

За амбулантно лечење поремећаја употребе супстанци, плаћате одбитак Медицаре, део Б, који износи 203 долара у 2021. Плаћате партиципацију од 20% за додатне услуге.

Шта ћете платити: Стационарно

Одбитак од 1.484 долара односи се на стационарну негу због поремећаја употребе супстанци за сваки период бенефиције. Нећете дуговати никакво саосигурање за првих 60 дана боравка у болници. Али можете да дугујете плаћање од 20% износа који је одобрила Медицаре за услуге лечења поремећаја зависности које добијате од лекара и других пружалаца услуга док сте на стационару.

За дане од 61. до 90. боравка у психијатријској болници, дуговаћете 371 $ дневно у суосигурању. Ваше дневно суосигурање скаче на 742 долара по "дану доживотне резерве" након 90. дана, а укупно имате до 60 доживотних резервних дана. Након тога плаћате све трошкове.

Друге опције покривености

Неки планови Медицаре Адвантаге нуде повећану покривеност поремећаја употребе супстанци и других проблема менталног здравља. Ако су ови планови доступни тамо где живите, можда ћете желети да их размотрите. Сви планови Медицаре Адвантаге су обавезни да покрију најмање све што Оригинал Медицаре покрива.

За људе са ниским приходима и имовином, Медицаид може помоћи у плаћању лечења поремећаја употребе супстанци. Бенефиције се разликују у зависности од државе; контактирајте Медицаид канцеларију ваше државе за детаље о покривености.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here