Да ли Медицаре покрива услуге хитне помоћи??

Медицаре део Б покрива превоз хитне помоћи до здравствене установе када је то медицински неопходно, а превоз у било ком другом возилу би угрозио ваше здравље. Тешки део је проценити када су ови услови испуњени, посебно у хитним случајевима када ниједан здравствени радник није присутан.

Ако позовете 911, без обзира да ли су хитна помоћ или хитне медицинске службе јавне или приватне, Медицаре-у ће бити наплаћене барем неке услуге хитне помоћи и платићете део укупних трошкова, који могу да се крећу од неколико стотина долара до 1.000 долара или више. Ако позовете хитну помоћ и то није хитан случај, Медицаре ће то покрити само ако су испуњени специфични услови. Зато је важно разумети кључне детаље покривености Медицаре хитне помоћи.

Хитна помоћ за хитну помоћ

Ако верујете да постоји хитна медицинска помоћ и да је потребан превоз хитне помоћи до установе за лечење, позовите је - и будите сигурни да ће се неко јавити пружаоцима услуга како би подржао ваш захтев.

„Видимо проблеме са потраживањима када се поставља питање да ли је било хитног случаја“, каже Сарах Мурдоцх, директорица услуга за клијенте у Центру за права Медицаре. „Уверите се да провајдери документују епизоду као хитан случај. Објасните им да је разумно позвати хитну помоћ с обзиром на оно што сте знали и шта сте доживљавали."

Сазнајте детаље о Медицаре покривености за:

Акупунктура

Живот са подршком

Операција катаракте

Киропрактичка нега

Тестирање на ЦОВИД и вакцине

Дентал царе

Очни прегледи

Слушни апарати

Здравствена њега у кући

Интернационално путовање

Нега у старачким домовима

Вакцина против херпеса

Службе хитне помоћи у нехитним ситуацијама

Медицаре ће понекад покрити превоз хитне помоћи који није хитан ако лекар потврди да је то медицински неопходно. Пацијент обично мора бити прикован за кревет или му је потребна медицинска услуга током путовања. Хитна помоћ вас мора одвести у установу која пружа услуге покривене Медицаре-ом, било да је то болница, установа за квалификовану негу или друга здравствена установа.

Имајте на уму да у ситуацији која није хитна, ако приватна компанија хитне помоћи верује да би Медицаре могао одбити захтев за одређену хитну помоћ, компанија је дужна да вам да унапред обавештење корисника о непокривености.

Колико ћете платити за хитну помоћ

Плаћате 20% износа који је Медицаре одобрио за услуге хитне помоћи, а примењује се одбитак Медицаре део Б, 203 УСД у 2021. Медицаре покрива превоз хитне помоћи само до најближе медицинске установе која вам може пружити потребну негу.

Медицаре Адвантаге и покривеност хитне помоћи

Медицаре Адвантаге мора да покрије најмање оно што Медицаре део Б покрива. У неким деловима земље могу бити доступни планови који пружају додатну покривеност, али детаљи покривености могу бити сложени.

„Морате дубоко да погледате у документ о доказима о покривености вашег плана да видите да ли ће ваша конкретна ситуација бити покривена“, каже Мардок. Ово истраживање може бити вредно труда за хроничне болеснике којима ће вероватно бити потребно више пута хитне помоћи ради лечења, на пример.

Шта учинити ако ваш захтев за хитну помоћ буде одбијен

Да ли је ваш захтев за хитну помоћ одбијен? Размислите о подношењу жалбе. Како каже непрофитна организација Медицаре Адвоцаци: „Превоз хитне помоћи је често неприкладно ускраћен за Медицаре покривеност. Ако превоз корисника Медицаре-а испуњава смернице за покривеност

али му је одбијено Медицаре покриће, жалба!"

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here