Да ли Медицаре покрива протезе?

Оригинални Медицаре не плаћа протезе или повезане стоматолошке прегледе за уградњу или вађење зуба. Да бисте добили покриће ових значајних трошкова, мораћете да се упишете у Медицаре Адвантаге или приватно стоматолошко осигурање.

Медицаре искључује све стоматолошке услуге, осим у неким специфичним и неуобичајеним околностима када је стоматологија или орална хирургија потребна у ширем плану медицинског лечења. Али протезе никада нису покривене.

Постоје различите врсте протеза

Пре него што размислите да ли да добијете покриће за зубе преко Медицаре Адвантаге или приватног осигуравача, помаже вам да разумете неколико основа о протезама.

Делимичне у односу на потпуне протезе: Делимичне протезе се препоручују када имате довољно здравих зуба на исправним позицијама за причвршћивање зубног апарата. Пуне протезе замењују све горње и/или доње зубе.

Протезе које се могу уклонити у односу на имплантате: Вадите уклоњиве протезе сваке ноћи да бисте их очистили. Протезе за имплантате се трајно уграђују операцијом која их уграђује у вашу вилицу. Уклоњиве протезе су обично много јефтиније од имплантираних протеза. (Протезе за имплантате се разликују од зубних имплантата, који замењују само један по један зуб.)

Питајте стоматолога или протетичара (специјалиста за замену зуба који недостају) да процени вашу потенцијалну потребу за протезама и процени трошкове, што ће вам помоћи да одлучите о Медицаре Адвантаге плану или приватном стоматолошком осигурању.

Шта Медицаре Адвантаге може покрити

Већина планова Медицаре Адвантаге укључује покривеност зуба. Али премије и ограничења покрића за протезе и друге стоматолошке услуге увелико варирају, па купујте около.

Узмите у обзир износ покрића за одређене протезе које ће вам требати, као и друге аспекте стоматолошке покривености плана, као што је годишња максимална бенефиција. Ако имате жељеног зубара или протетичара, уверите се да су у мрежи вашег Медицаре Адвантаге плана.

Шта приватно или групно стоматолошко осигурање може покрити

Нарочито ако Оригинал Медицаре пружа сву негу која вам је потребна осим стоматолошке, можда ћете желети да размислите о приватном стоматолошком осигурању уместо Медицаре Адвантаге-а.

Као и код Медицаре Адвантаге-а, премије и бенефиције за самостално стоматолошко осигурање обухватају широк распон, тако да се исплати погледати понуде више осигуравача. Ако имате жељеног зубара или протетичара, уверите се да су у мрежи вашег приватног стоматолошког осигурања.

Коначно, ако ви или ваш супружник још увек радите, можда ћете имати право на групно стоматолошко осигурање преко послодавца. Само будите сигурни да покривеност плана за протезе задовољава ваше потребе.

Сазнајте детаље о Медицаре покривености за:

Акупунктура

Живот са подршком

Операција катаракте

Киропрактичка нега

Тестирање на ЦОВИД и вакцине

Дентал царе

Очни прегледи

Слушни апарати

Здравствена њега у кући

Интернационално путовање

Нега у старачким домовима

Вакцина против херпеса

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here