Да ли Медицаре покрива очне прегледе?

Оригинални Медицаре не плаћа рутинске прегледе очију осим ако се зна да сте у групи са високим ризиком од очних болести - иако неки планови Медицаре Адвантаге укључују покривеност видом.

Пошто нека потенцијално озбиљна стања ока нису очигледна пацијенту у раним фазама, када би лечење могло да спречи или смањи губитак вида, има смисла да свако ко има право на Медицаре пронађе начин за периодичне прегледе очију.

» ВИШЕ: Шта покрива Оригинал Медицаре?

Већина Американаца старијих од 60 година требало би да има преглед ока сваке године или две, као и људи у ризичној групи, као што су Афроамериканци од 40 и више година и особе са високим крвним притиском, дијабетесом или породичном историјом глаукома, у Национални институт за очи.

Када Медицаре покрива прегледе очију?

Медицаре део Б (део Оригинал Медицаре) покрива преглед ока само када пацијент има дијабетес, који може изазвати дијабетичку ретинопатију, или се сматра да постоји ризик од глаукома или макуларне дегенерације. Било која од ових болести може изазвати слепило.

Да ли Медицаре покрива наочаре или контактна сочива?

Оригинални Медицаре у већини случајева не покрива корективна сочива. Међутим, Медицаре део Б може покрити један пар наочара или контактних сочива ако је потребно након операције катаракте.

Могу ли Медигап или Медицаре Адвантаге покривати негу вида?

Медигап, такође познат као Медицаре додатно осигурање, не покрива рутинске прегледе очију за људе који нису идентификовани као високоризични.

Неки планови Медицаре Адвантаге, такође познати као Медицаре Парт Ц и обезбеђени преко приватних осигуравача, могу покрити прегледе очију чак и када нисте у групи високог ризика. Контактирајте приватне осигураваче који нуде Медицаре Адвантаге планове да бисте се распитали о њиховој покривености неге вида, што може укључивати наочаре и контактна сочива, као и прегледе очију.

Али пошто рутински преглед очију није велики медицински трошак, одабир Медицаре Адвантаге-а само за ту покривеност можда није увек најбоља вредност.

Како другачије можете добити покривеност очним прегледом?

Приватно осигурање вида, које обезбеђују многи послодавци и које је такође доступно појединцима, је начин да се током године распореде неки од трошкова очних прегледа, наочара и контакта, и да се евентуално уштеди новац. Можда ћете моћи да добијете осигурање за негу вида за око 20 долара месечно.

»ВИШЕ: Шта ћете потрошити на трошкове здравствене заштите у пензији?

За неке људе, можда има смисла да једноставно плате преглед ока из свог џепа. Просечна цена проширеног прегледа ока, укључујући тест вида, проверу глаукома и друге процене, је око 200 долара за новог пацијента или 128 долара за већ успостављеног пацијента.

За људе са ниским примањима, Медицаид у већини држава покрива рутинске прегледе очију. Неке државе имају партиципацију, али обично су мале.

Програм ЕиеЦаре Америца Америчке академије за офталмологију нуди особама старости 65 и више година које испуњавају услове за преглед ока од стране добровољног офталмолога, често без трошкова из џепа. Не требају вам ниски приходи да бисте се квалификовали за овај програм.

Сазнајте детаље о Медицаре покривености за:

Акупунктура

Живот са подршком

Операција катаракте

Киропрактичка нега

Тестирање на ЦОВИД и вакцине

Дентал царе

Очни прегледи

Слушни апарати

Здравствена њега у кући

Интернационално путовање

Нега у старачким домовима

Вакцина против херпеса

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here