Да ли Медицаре покрива столице за подизање?

Добра вест је да Медицаре део Б може покрити механизам за подизање седишта у столици за подизање коју лекар препише за употребу у вашем дому. Лоша вест је да морате платити пуну цену тапацираног стола.

Столица за подизање, која обично укључује моторизовани лифт са седиштима, може бити од велике помоћи свима који не могу безбедно да устану од седења, али могу да се крећу по свом дому без инвалидских колица или скутера. Спуштајући вас из седећег положаја и помажући вам да поново устанете на ноге, столица за подизање може вам помоћи да задржите меру мобилности и независности.

Морате испунити неколико услова да бисте добили покриће за подизање седишта

Да бисте осигурали покриће, ваш лекар и ваш добављач трајне медицинске опреме морају доставити налоге и документацију која испуњава захтеве Медицаре-а. Механизам за подизање седишта биће покривен само ако су ваш лекар и добављач опреме уписани у Медицаре.

Штреберски савет: „Степешни лифт“ вас преноси горе-доле низ степениште док седите, при чему столица за лифт стоји на једном месту у вашем дому. "Подизање седишта" и "подизање седишта" значе исто што и столица за подизање. „Подизање за пацијенте“ — које неговатељ користи за пребацивање пацијента између кревета и столице — разликује се од лифта седишта.

Медицаре ће одлучити да ли да покрије механизам за подизање у вашој столици на основу одговора вашег лекара на ова питања:

  • Да ли пацијент има или тежак артритис кука или колена, или тешку неуромишићну болест?

  • Да ли пацијент није у стању да устане из обичне фотеље или било које столице у свом дому?

  • Када устане, да ли пацијент може да хода?

  • Да ли су сви терапијски приступи који омогућавају пацијенту да пређе са столице на стајање испробани и неуспешни?

Биће вам ускраћено покриће за столицу за лифт ако живите у старачком дому или другој резиденцијалној здравственој установи.

Колико плаћате за лифт столицу

Плаћате 20% износа који је одобрила Медицаре за опрему за мобилност након што платите одбитак из дела Б, који 2021. износи 203 долара. Медицаре плаћа остатак. Али сама столица, коју морате платити, вероватно има вишу цену од механизма за подизање седишта.

Ако имате Медицаре Адвантаге, можда ћете платити мање. Контактирајте план да бисте сазнали о трошковима и које добављаче опреме сте овлашћени да користите.

У зависности од механизма за подизање седишта, можда ћете морати да га изнајмите или купите, или ћете можда имати избор.

Сазнајте детаље о Медицаре покривености за:

Акупунктура

Живот са подршком

Операција катаракте

Киропрактичка нега

Тестирање на ЦОВИД и вакцине

Дентал царе

Очни прегледи

Слушни апарати

Здравствена њега у кући

Интернационално путовање

Нега у старачким домовима

Вакцина против херпеса

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here